Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

do tematu o kapaniu czy nikt nie bierze prysznica tylko w wannie kapiele ludzie

Polecane posty

Gość gość

ja normalnie nie wierze, nikt juz nie slyszal o tym ze woda na ziemi jest ograniczona? tylko zuzywacie ja hektolitrami ? po co codziennie 3 osobowa rodzina nalewa 3 wanny wody i moczy sie jakby sie ze swiniami w gnoju taplala!? ktos slyszal o czyms takim jak prysznic? ja nawet nie mam czasu lezec w wodzie bo niby kiedy? Nie wierze ze 95 procent z was wyleguje sie w wodzie codziennie.

Gość gość
na pewno nie ja. ja wrecz nie lubie kapac sie w wannie dlatego mam zamontowany prysznic nad wanna. w wannie kapie dzieci i to nie codziennie. codzienny jest prysznic a kapiel w wannie co kilka dni.

Gość gość
U nas obowiazuje prysznic, nie mamy czasy na taplanie sie w wannie. Corka (5 lat) czasami lubi sie troche w wannie pobawic to jej leje pol wanny ale ja i maz bierzemy tylko prysznic. Kapiel to ja sobie robie raz na 2 miesiace ... z olejkami, dobra ksiazka i masazem na koniec :P

Gość gość
a woda w prysznicu bierze sie z pary... stojac pod prysznicem mozna wylac tyle samo wody ile nalewajac do wannny.

o k********. kafe i nostalgia:O pamiętam jak te wszystkie szampony, mydła, gąbki i produkty żyły w mojej dziecięcej wyobraźni, bawiłam się, że są sąsiadami, że jakaś ładna butelka szamponu jest piękną kobietą:O

Gość gość
Mam i wannę na dole i prysznic na górze domu, częściej biorę prysznic. Mój mąż i dziecko też. Kąpiel biorę ok raz e tygodniu w ramach relaksu.

Gość gość
Tak biore kapiel codziennie! Nienawidze prysznicu. Jak porownywalam zuzycie wody to wychodzilo na to samo,bo ja pod prysznicem marzne i musze lac wode caly czas. Wiec wole sobie nalac wody i sie spokojnie wymyc i odpoczac w ciepelku.

Gość Alika432
Ja prawie nigdy nie robię sobie kąpieli tylko zawsze biorę prysznic. Kąpiel tylko wtedy jak czuję się podziębiona i wtedy napuszczam sobie wody by nie siedzieć w pustej wannie, ale też nie siedzę tam godzinami i nie mam tej wody po pachy. ;) Moja rodzina też raczej bierze prysznic, a kąpiel tak raz na tydzień.

Gość gość
ja brałam prysznic w ciąży jak brzuch miałam wielki i ciężko mi było. Zatkałam korek i sprawdziłam ile wody zużywam-dokładnie tyle ile nalewam do wanny gdy się kąpie.

Gość gość
Mam w domu i wannę i prysznic. Wanna służy nam tylko do mycia włosów, bo wygodniej, nie pamiętam kiedy ostatnio ktoś w niej się kąpał... Ja tego nawet nie lubię, nie sprawia mi to przyjemności, o wiele większą sprawia mi prysznic. Serio.

ja mam słuchawkę prysznicową ze spowolnionym przepływem - zamiast 18 litrów na minutę, leci 9,5l a wcale tego nie czuć :)

Gość gość
Autorko przecież wanny można używać jak prysznica, wystarczy dokupić drążek z zasłoną, albo jak ktoś ma więcej kasy to nadstawkę ze szkła lub jakiegoś plastiku, która tworzy częściowo kabinę, no i przewiercić reling na słuchawkę prysznicową nad odpływem wanny i masz prysznic w wannie. Nawet jak ktoś nie ma takich rozwiązań, bo jest skrajnie biedny, to może sobie kucnąć albo klęknąć w tej wannie i skorzystać ze słuchawki nie napełniając wanny wodą. Nic trudnego.

Gość gość
to jak długo ty bierzesz ten prysznic że tak krytykujesz osoby kapiące się w wannie? 1 min?

Gość wifigdańsk
ja tylko prysznic bo przy małym dziecku nie ma czasu się wylegiwać w wannie.

Gość gość
współczuje Wam, czy Wy nie macie w ogóle czasu dla siebie? Męzowie to d**y wołowe, które nie potrafią zająć się dzieckiem?

Gość gość
A co ma maz i jego zajecie sie dzieckiem do mojej potencjalnej kapieli, wytlumacz mi uprzejmie ??? Bo ja zwiazku nie widze ...

Gość gość
różnie, ja głównie biorę kąpiel, kąpiel traktuję jak o cysty relaks chwilę tylko dla mnie, ja, woda, zapachy, muzyka mam 2 lazienki w domu, w jednej jest wanna, w 2 prysznic - latem prysznic, a dzieci i mąż właściwie tylko prysznicują

Gość gość
my mamy głęboki prysznic czasami dzieci kąpią się ale zazwyczaj wszyscy biorą prysznic, ja ta nawet 2 razy dziennie, ale mocze się, myję gąbką z żelem i spłukuję, nie leję cały czas wody.

Gość gość
ja to nie moczę się poprawki ;)

Gość gość
Maz się kapie w pracy przed i po pracy, w domu w wolne dni pod prysznicem, ja raz dziennie pod prysznicem, wode puszczam jak potrzebuje, jak nie to zakrecam. Lubię mega goraca więc zimno nie jest bo się wszystko nagrzewa :D dziecku napuszczam wode do brodzika co drugi dzień a tak to szybkie mycie na stojąco bez głowy

Gość Mamasamba
U mnie tez wszyscy biora prysznic , nie mamy czasu pluskac sie w wannie ( dzieciaki czasem lubia , a kapiel to lux jak mam czas zorganizowac sobie domowe spa czyli moze raz na kwartal, ale powiem wam ze tak jak ja jestem ' wyszkolona do prysznicow 5 min) tak moja 17 letnia corka potrafi sie pod prysznicem zamknac na godzine i lac wode:(

Gość gość
ja biorę prysznic ,bo wanny nie mam .żałuje strasznie .

Gość gość
brodzik i prysznic. leje troche wody i dziecko sie tapla. ja tylko prysznic.

Gość gość
a ja mam i wannę i prysznic. I częściej korzystamy z prysznica. Wanna - nie pamiętam kiedy była używana do kąpieli. Do mycia głowy to owszem, codziennie. Prysznic jest szybszy i bardziej ekonomiczny. Taka prawda.

Gość gość
mi to tam wisi i powiewa kto na czym oszczedza. Ale uwazam, ze lanie codziennie 200 litrow do wanny to jest masakra. Nie chodzi o to, ze ktos oszczedza oplaty tylko po prostu o to, ze za 50 czy tam 100 lat bedzie brakowac wody na tym swiecie :-O nie wiem czemu ludzie sa tak bezmyslni. Co beda pic wasze dzieci, wnuki i prawnuki? no ale najwazniejsze za damusie giry i d**y wygrzac moga :-O ja biore codziennie prysznic, mam dlugie wlosy i codziennie je myje i napaweno nie zuzywam 200 litrow wody za kazdym razem. Namocze sie, namdyle i splukam i tyle. Egoizm ludzki nie zna granic.

Gość gość
ja mam wanne i kąpiemy się raz w tyg a tak to prysznic, w maju ruszamy z remontem łazienki i rezygnuje całkowicie z wanny na rzecz prysznica.

Gość gość
o matko 200 litrów do wanny?? oszaleliście? to że wanna ma tyle pojemności to nie znaczy że tyle się do niej wlewa codziennie wody, ja mam bojler 80litrów i nigdy całego nie wlewam do wanny, nawet po opłukaniu się po kąpieli jeszcze zostaje woda w bojlerze, więc sądzę, że wlewam do wanny ok 50-60 litrów, również kiedyś sprawdzałam ile mi wody idzie na prysznic i wyszło że tyle samo co do kąpieli, a wolę kąpiel

Gość gość
a ja mam bojler 10 litrowy i starczy na prysznic. a wiec debilki nie myslcie tylko o sobie :-O za 100 lat tez ludzie beda chcieli sie myc i napic sie czystej wody. :-O

Gość gość
a ja sie codzieennie kapie w wannie, ciezko pracuje-mam nocne dyzury, w ciagu dnia zajmuje sie dziecmi i ta kapiel to moja jedyna przyjemnosc i czas dla siebie w ciagu dnia i lubie sie wlegiwac bo jestem zmarzluchem, dzieci sie kapia razem w wanie do poplowy pelnej, maz bierze prysznic