Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Fobia społeczna powoduje postępujące wykluczenie społeczne

Polecane posty

Gość gość

I Taka jest prawda, w przeciągu 5 lat (czas studiów) straciłem wszystkich znajomych i a na końcu dziewczynę, i mimo że jestem przystojny to szlak mnie trafia gdy widzę że mój kanałowaty z ryja sąsiad się żeni, a bardzo wiele paszczurów ma dziewczyny bo są mega-pewni siebie i optymistycznie nastawieni do życia a ja popadam w postępujacą depresję:( Czy fobia społeczna to najgorsze schorzenie która eliminuję człowieka z człowieczeństwa? Jaka jest wasze zdanie w tym temacie?

Gość gość
jak myslisz jakie przyczyny,co na to wplynelo?

Gość viaVärnhem
Mam ten sam problem co ty. Tez jestem przystojny a mimo to życie przecieka mi przez palce, bo ciagle boje sie czegoś zrobić, co ludzie powiedzą... Patrzą sie... A nawet ci najohdyniejsi bedą wyżej ode mnie...

Gość WciazBardziejObca
Mam to samo,tez jestem podobno ladna a nawet nie umiem normalnie wyjsc,nie mowiac o wejsciu do autobusu ,chyba ze na spacer o 3 w nocy jak nie ma ludzi.wiem ze to smiesznie brzmi;) tylko alkochol pomaga wiec czasem sie kogos pozna przez internet i zaprosi bo czlowiek by oc***al.

Gość gość
A ja mam tak jak wy tyle ze jestem brzdka

Gość WciazBardziejObca
Moze ci sie tylko tak wydaje;)

Gość gość
dołujcie się dalej

Gość gość
też to znam. Jestem w identycznej sytuacji co twórca tego wątku!

Gość gość
Nie wydaje mi sie. A pozatym wszyscy sa jak z innej planety ja do nikogo nie pasuje ps mam meza dzieci kiedys bylam inna zmeczona jestem moim wygladem i stylem zycia ludziska mnie draznia

Gość gość
Nie wydaje mi sie. A pozatym wszyscy sa jak z innej planety ja do nikogo nie pasuje ps mam meza dzieci kiedys bylam inna zmeczona jestem moim stylem zycia,wylad juz nie taki jak kiedys. Ludziska mnie draznia.Jest mi zle to jestem wredna i kazdy ucieka albo ja uciekam

Gość gość
Ludzie to k***y samemu lepiej

Gość gość
Ale bledow narobilam sorry :)

Gość gość
też tak mam

Gość fghjdfghjkl
skad jestescie?

Gość gość
też tak mam

Gość WciazBardziejObca
ja z Łodzi

Gość gość
tez tak mam Wawa

Gość gość
Ja z zadupia :)nawet na mapie nie znajdziecie porazka:)

Gość gość
Rzeszów

Gość gość
No a co z tego że ktoś jest przystojny jak ma napieprzone pod kopułą? Jak z takim żyć? Weź się ogarnij to znajdziesz kogoś, a nie narzekasz, że jak piękny jesteś, to wszystko mieć powinieneś.

Gość gość
Bo wygląd to nie wszystko... nawet jeśli tak jak piszcie jesteście atrakcyjni to jesli boicie sie zycia niczego nie osiagniecie Liczy sie tez pewnosc siebie i to bardzo i charakter

Gość gość
Jak ktoś taki ma sie ogarnąć? :D Nawet nie wiesz co znaczy społeczna :)

Gość gość
up

Gość gość
widzę że termin "fobia społeczna" zaczyna się dewaluować, szczególnie gdy wypowiadają na dany temat osoby zwyczajnie leniwe tłumacząc swoje nieudacznictwo fachowym nazewnictwem

Gość gość
Ja też mam fobię społeczną. Choć mam urodę, to jestem sama. Boję się ludzi i dlatego się od nich izoluję.

Gość gość
Ktoś napisał "wygląd to nie wszystko". Zgadza się - nie wszystko, ale przecież charakter to też nie wszystko. Druga sprawa: nikt nie ma wszystkiego. Jeżeli zatem osoby brzydkie (które jak już zaznaczyłem nie mają wszystkiego) mogą być szczęśliwe to czemu ci ładni mają tacy nie być? Im też się należy.

Gość gość
skąd wiesz że jesteś przystojny buraku z krzywym ryjem, opinia twojej mamy się nie liczy maminsynku

Gość gość
widzę że termin "fobia społeczna" zaczyna się dewaluować, szczególnie gdy wypowiadają na dany temat osoby zwyczajnie leniwe tłumacząc swoje nieudacznictwo fachowym nazewnictwem Widać, że nie rozumiesz tego czym jest fobia społeczna. To jest choroba (i jest to naukowo udowodnione), a nie lenistwo. Wiem, że są na to leki, ale one nie zawsze do końca pomagają. Więc zanim zaczniesz krytykować ludzi, to radzę Ci się zaznajomić z problemem.

Gość dziwny facet
Fobia nie bierze się znikąd. Ja na przykład jestem brzydki, przez co unikam ludzi. Wstydzę się swojego wyglądu i staram się nie wychodzić z domu. Nikt mnie nie chce zatrudnić, trudno się dziwić skoro na rozmowach kwalifikacyjnych wypadam jak ostatnia sierota. Brak pracy rodzi kolejne kompleksy, i tak z każdym dniem staczam się na samo dno.

Gość gość
Pewnie, że fobia społeczna nie bierze się znikąd. Ja na przykład boję się ludzi, bo wiele razy w życiu zostałam skrzywdzona. Boję się, ze gdy bardziej się z nimi spoufalę, to to się powtórzy.