Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kobiety pomóżcie to megaa ważne prosze o pomoc chodzi o test

Polecane posty

Gość gość

Okres spóźnia mi się 6 dni. W dzień okresu zrobiłam test wyszedł negatywny, wczoraj to był 5 dzień spóźnienia zrobiłam test z rana po 1 min pokazala mi się 1 kreska wiec już nie czekałam wlozylam test z powrotem do pudelka i uznałam za negatywny. Dziś rano współżyłam z mężem jednak w prezerwatywie, zawsze seks pomagal mi na wywolanie okresu. Jednak go nie dostałam do tej pory. Mowie to zobaczę ten wczorajszy test i wiecie co? jest 2 blada kreska jestem w szoku widać ja golym okiem :) z jednej strony się ciesze i to bardzo a z drugiej boje czy przez poranny seks mogę stracic dziecko :( a może ten test wadliwy, nie wiem sama nie wiem pomóżcie :( :(

Gość gość
Nie jesteś w ciąży. Test się nie odczytuje po 24h. I w jaki sposób współżycie miałoby zagrozić ciąży?? Prowo?

Gość Mora102
Jesli bylabys w ciazy, to seks tu nie zaszkodzi, nie ma obaw. Natomiast nie powinnas sugerowac sie wynikiem testu bo wynik nalezy odczytywac po okolo 10 minutach, potem nie jest juz wiarygodny. Idz do apteki i kup nowy test.

Gość gość
nie prowokacja , jak ciąża słaba to można poronić, wiem znam takie przypadki, 24 godz, wiem ale nie wiem czy ta kreska nie pojawiła się w 5 min bo nie patrzyłam na test później

Gość gość
kup jeszcze jeden i zrób go jutro rano, albo biegnij na betę, a co do seksu to nic się nie martw na pewno dziecku nie zaszkodziliście

Gość gość
Zrób test i odczekaj tyle i ile pisze w instrukcji :) prawdopodobnie jesteś w ciąży :) na pewno czeka się dłużej niż minutę..a jak nie masz zagrożonej ciąży itp. to jakim cudem może to zaszkodzić dziecku? Ja jestem w 8 miesiącu ciąży kochamy się z mężem od samego początku do teraz i wszystko jest ok :) moja ciąża jest zdrowa i przebiega prawidłowo :)

Gość gość
właśnie zamierzam jechać po nowy test

Gość gość
nie wiem co myśleć :( zaraz jade po test a jak wyjdzie znów negatywny

Gość gość
Zrób jeszcze jeden test i nie wymyślaj pierdół, że seks mógł zaszkodzic

Gość gość
A wiecie co?ja tez kiedys robilam test. Jedna wyrazna kreska, po 10 minutach czyli tyle ile pisalo w instrukcji tez jedna.ogranelam sie w lazience i za kolejne 10 minut wyrzucam test, a tam blada ale wyrazna kreska. Mialam drugi i to samo po ok 15 20 minutach to samo. I teraz ta moja blada kreska spi smacznie obok. Autorko zrob bete z krwi to sie wyjasni:-) i nie martw sie ewentualny seks nie zaszkodzi zdrowej normalnie rozwijajacwj sie ciazy

Gość gość
boje się że znow mi wyjdzie negatywny albo znow po czasie

Gość gość
Idz do apteki i kup test, jesli wyjdzie pozytywny to zapisz się na wizyte do swojego ginekologa.

Gość gość
Autorko idz po ten test a najlepiej dwa,dostaniesz wszedzie,drogeria,apteka i bedziesz wiedziala,nie zamartwiaj sie bo to moze zaszkodzic ewentualnej ciazy.daj nam znac prosze co wyszlo.

Gość gość
kupiłam 2 ide zrobic

Gość gość
Trzymam kciuki

Gość gość
lepiej nie idz sama po test tylko wyslij meza bo jak według ciebie seks mogł wpłynac na poencjalna ciaze to chodzenie tez wpłynie, wiec lepiej lez, koniecznie z nogami do gory:D:D zastanawia mnie czy wszystkie wspólczesne ciezarne maja cos z głowa?:O

Gość gość
Napisz co tam wyszlo

Gość gość
Kup bobo test żółty na nim ladnie kreski wychodzą :D

Gość gość
nie mam nic z glowa, moja kuzynka straciła tak dziecko, bardzo zle znosila na początku ciaze, ale kochała się ze swoim mezem, na 2 dzień dostala boli poszła do gina i powiedział że poronienie nastąpiło. Maż jest w pracy. Niektórzy ludzie pracują.

Gość gość
kupiłam pretest ten co ostatnio,innych nie miała . Wyszła 1 kreska

Gość gość
Nie martw się. Są oczywiście przypadki kiedy lekarz nie zaleca współżycia, bo ma ku temu powody. Ale w większości przypadków seks absolutnie nie zaszkodzi!!!

Gość gość
A teraz robiłaś z porannego moczu?

Gość gość
nie teraz robiłam przed chwilą, miałam poczekać do jutra rana ale nie poczekałam :( tamten wcześniejszy z 2 kreskami robiłam rano z porannego moczu. Okresu jak nie było tak nie ma

Gość gość
Czekalas tyle ile podane jest w instrukcji?jestes przed okresem? Aaa napisalas ze 6 dzien sie spoznia,hmmm,zrob drugi za dwa ,trzy dniz porannego moczu

Gość gość
No to jak nie zrobiłaś z porannego moczu to mógł nie wyjść ze względu na małe stężenie. Musisz poczekać do jutra.

Gość gość
czekałam do 10 min, ale jak za pare godz znow zobaczę kreske blada to nie wiem co zrobie . Test powtórze za 4 dni jak nie dostane okresu.

Gość gość
ale jestem po terminie miesiączki, to powinien nawet wieczorem pokazac wynik, chyba ze to bardzo wczesna ciaza

Gość gość
Podziwiam :D ja bym nie wytrzymała 4 dni :)

Gość gość
Termin miesiączki to względna sprawa. Równie dobrze owulacja mogła Ci się przesunąć przykładowo z 14 dnia na 20 i wtedy jest obsuwa w całym cyklu, a przede wszystkim w dniu zapłodnienia.

Gość gość
jestem załamana nie mam okresu ani nie jestem w ciąży :(