Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kobiety pomóżcie to megaa ważne prosze o pomoc chodzi o test

Polecane posty

Gość gość
Chyba prosciej w na dkuzsza mete taniej bedzie jak zrobisz beta hcg z krwi. Podjedz do laboratorium, zaplacisz 20-30 zl i moze jeszcze dzisiaj na 100% bedziesz wiedziala na czym stoisz

Gość gość
Jak nie dostane okresu w ciągu 4 dni to zrobie ten drugi test co kupiłam, jeśli będzie negatywny zostaje mi już tylko wizyta u ginekologa

Gość gość
Szkoda, że Ci nie mogę teraz podrzucić takiego o czułości 10 a nie 25. Już by Ci wyszło co i jak :) A ogólnie to mieliście z mężem jakieś 'ryzykowne' zachowania? Czy zawsze w gumce tylko, że cykl Ci się wydłuża?

Gość gość
ale z ciebie glupia baba :O

Gość gość
nie zabezpieczamy się w ogole, chcemy mieć dziecko, ale nie staramy się bóg wie jak, nie mierze temperatury, nie robie testów owulacyjnych, nie spinamy się będzie to będzie. Nigdy mi się okres nie spozniał 6 dni . To pierwszy taki cykl, w którym nie mam objawow przed miesiaczka bo zawsze bolały mnie bardzo piersi az dotknąć ich nie mogłam. Teraz nic mnie nie boli czuje się świetnie :D

Gość gość
Na moje jestes we wczesnej ciazy. Pisalam wczesniej ze mi tez test dopiero po czasie wyszedl i w ciazy bylam. Tak samo z mezem nie spinalismy sie na ciaze a wyszlo dosyc szybko. Masz gdzie zrobic beta hcg z krwi?u mnie od razu ladny wyszedl:-)

Gość gość
ten ma czułość 25 a jakie mają czułość 10?

Gość gość
To jesteś w ciąży pewnie :) Tylko wczesnej, bo owulacja Ci się przesunęła.

Gość gość
mam , nie chce na razie iść na bete, bo jak testy mi wychodzą albo negatywne albo po czasie to nie chce sobie robic nadziei

Gość gość
czasem mnie tylko zaboli przez sekundę w okolicach jajnika albo podbrzusza tak od jakiś 3 dni, lece zawsze do łazienki bo mysle ze na okres ale go nie widać

po 24 godzinach zrób nastepny test... Ja tez tak miałam - pierwszy test zrobiłam - pokazała się jedna kreska - wrzuciłam test do szafki i się wkurzyłam - ale po 30 minutach zerknęłam - jest blada krecha:)No ale, że wiem, ze po tak długim czasie test może się mylic - dwa dni póxniej zrobiłam test i po 3 minutach wyszła duga krecha - teraz jestem w 10 tygodniu ciązy z bliźniakami:)

Gość gość
Takie z allegro, które kupiłam. Ale niektórzy mówią, żeby nie używać tych z 10, bo są za czułe i mogą dawać fałszywie dodatnie wyniki. Ale norma dla kobiety nieciężarnej jest poniżej 5. Więc kupiłam żeby wykryć ewentualną ciążę na 2-3 dni wcześniej niż standardową 25. Bo mam taką pracę, że muszę szybko wiedzieć żeby nie zaszkodzić.

Gość gość
czuje się jak jakaś nienormalna baba co wmawia sobie ciąże, pierwszy test który zrobiłam w dniu okresu tez miał 2 kreske tylko tyle że bezbarwną, drugi test po paru godz pokazal 2 blada kreske a ten co robiłam przed chwila jest negatywny. Nie wiem może powinnam go zrobić z rana, nie wiem co mam już myśleć :(

Gość gość
Po prostu powtórz jutro z rannego :) Tak jest, bo jeszcze możesz mieć mało bHCG we krwi i testy 25 i wyłapują. I nie przejmuj się, każda z nas miewała takie rozkminy :D

Gość gość
Pre test to gowno, mi tez wychodzil negatywny mimo ze bylam w ciazy. I tez mnie pobolewal brzuch jakbym zaraz miala dostac okres.

Gość gość
pomyliło mi się pinktest robiłam

Gość gość
To juz troche lepiej niz pre test. Pozostaje ci albo czekac, albo isc na ta bete, ja bym nie wytrzymala:-)

Gość gość
olej te pinktesty i inne g***a, bo one maja słabą czułość. W tesco sa testy pepino za 5zł z czułościa 10. Mi pokazały ciążę 10dni po owulacji gdzie na preteście nie wyszło zupełnie NIC

Gość gość
o proszę, czyli nie jestem sama z tymi 10 :P

Gość gość
Skoro się nie zabezpieczacie to po co wam prezerwatywy?Jak dla mnie to jest zabezpieczanie się.

Gość gość
w ogole się nie zabezpieczamy, tylko dziś, nie wiem czemu :D może żeby się nic nie stało jeśli coś by było :D

Gość gość
czemu nie ma w aptece tych o czułości 10?

Gość gość
Moja druga kreska byla widoczna rano a test byl wieczor i to taka ledwo ze ja widzialam wiec powtorz test za 2 dni i zobacz

Gość gość
"czuje się jak jakaś nienormalna baba co wmawia sobie ciąże, pierwszy test który zrobiłam w dniu okresu tez miał 2 kreske tylko tyle że bezbarwną" czyli wyszedł pozytywnie ?? ja 3 dni po terminie spodziewanej @ zrobiłam z przymusu test choć myślałam że nic nie będzie ( 3 lata starań ) i wyszedł własnie z drugą bardzo bladą kreską :) teraz te moje kreski wiercą się w brzuchu, i czekam z niecierpliwością kiedy w końcu będę mogła moja małą przytulić :)

Gość gość
mam taką nadzieje :( lubie jasne sytuacje, albo jest ciąża albo jej nie ma, a nie tak jak teraz blada kreska brak okresu i znow test negatywny. Czekam z niecierpliwością albo na ciąże albo na okres ;) już sama nie wiem na co :P

Gość gość
ja mialam podobna sytuacje do ciebie,spoznial mi sie okres,wiec kupilam test najpierw pokazala sie jedna gruba kreska,drugiej nie bylo widac test wyrzucilam do kosza,po jakis trzech godzinach cos mnie tknelo zeby jeszcze raz zobaczyc ten test i pojawila sie bardzo blada druga kreska. Okazalo sie ,ze jestem jednak w ciazy.Zrob jeszcze raz test z samego rana,ale moim zdaniem to jestes w ciazy.POWODZENIA

Gość gość
Dziękuje za słowa otuchy :) jak będę robić kolejny test to napisze może okaże się, że się udało :) jeśli okres przyjdzie to też napisze :P na razie spokojnie czekam jak to się skończy

Gość gość
a zapomniałam napisać że na tym teście co dziś zrobiłam też pokazała się druga kreska też blada też po czasie. Wiem że grono kobiet mi powie że po czasie to zły wynik ale wiele razy jeszcze w narzeczeństwie ( teraz już jestem mężatką) robiłam testy i jak mi wyszła 1 kreska to już ta druga się nie pojawiła chociaż minęło 5 godz, 2 dni czy tydzień zawsze była 1 kreska a tu 4,5 godz i 2 kreski są . Nie mogę w to uwierzyć.