Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ma dziewczyne od niedawna i wszystko jej stawia

Polecane posty

Gość gość
20.02.14 Aha, czyli facet ma sie starac a laska nie? no to niech ona go też gdzies zaprosi. Niekoniecznie gdzies gdzie trzeba płacić kasę. Po prostu, wymyslila cos. On do niej jezdzi (mieszka 50 km od nas) on wszystko wymysla. I wlasnie o to chodzi - o staranie sie obojga, nie tylko faceta. Ostatniego faceta akurat ja zostawilam. Oczywiscie, ze nalegali, zeby z mnie placic - pozwolilam na początkowych randkach, ale jak bylismy juz w zwiazku, to juz nie.

Gość gość
20.02.14 przeczytaj mojego posta raz jeszcze. Ja sie tak nie zachowywalam, ale moje kolezanki i dalsze znajome owszem. Plus znam tez opowiesci. Normalne dziewczyny. NIE BĘDĘ mu sie na sile wtracac w zwiazek, ale chcialam mu delikatnie cos powiedziec i tyle. Zrobi co zechce, nic na sile.

Gość gość
Do postu z 12:39- kocham Cię!!!!!!

Dokładnie, to normalne, mój facet też zawsze miał problem, kiedy chciałam sobie za coś sama zapłacić i do dzisiaj tak jest, a już jesteśmy kilka lat po ślubie :) Jak sobie chcę sama płacić muszę iść bez niego, inaczej nie ma opcji

Gość gość
To powiedzcie mi, co facet ma robic w związku, a co kobieta. W jaki sposob się starac maja obie plcie. Bo jak na razie widze, ze same kobiety sie wypowiadaja.

Gość gość
Tu nie chodzi o to, ze ja mam problem z tym ze brat za nia placi. Chodzi o to ze odnosze wrazenie ze za bardzo sie wysila juz na samym poczatku. Moglby to robic nie tylko w materialny sposob, ale tez w zwyczajny, po prostu.

Gość gość
facet ma stawiać a baba popuszczać szparki

Co za głupie pytanie :o oczywiście że oboje muszą siejednakowo starać, co nie znaczy że to sie musi jednakowo objawiać :) każdy powinien uszczęśliwiać swoją dziewczynę/chłopaka i nic nikomu do tego jak sobie osoby w związku ustalają :) Moj facet np najbardziej uszczęśliwia mnie tym, że wziął na siebie prasowanie bo ja tego nienawidzę :D

To znaczy co? Uważasz że brat tylko funduje, a nie stara sie w żaden inny sposób i dlatego może sie znudzić czy chodzi ci o to, że ładuje kasę niepotrzebnie bo laska może nie być na zawsze?

Gość gość
No to latwiej okazac jak sie razem mieszka :) ale w poczatkowych stadiach zwiazku jak wg was? bo ja zauwazylam, ze dziewczyny sporo wymagaja a mniej daja od siebie, maja postawe za bardzo roszczeniowa. Jest tez drugi biegun, kobiety ktore za bardzo sie staraja.

Gość gościuniu
U mnie jest z goła inna sytuacja, wszystkie rachunki płaci za nas moja kobieta i bardzo mi odpowiada nasz układ. Jesteśmy szczęśliwą parą.

Gość gość
Nie, uwazam, ze dziewczyna moze zaczac sobie myslec, ze to jej sie po prostu nalezy, moze byc za bardzo bunczuczna, a w koncu moze jej sie to znudzic, i moze odejsc. I wlasnie mniej doceniac to co on dla niej robi, bo zacznie to traktowac jak chleb powszedni

Gość gość
A brat jest inteligentny, ma wiele pasji i tym bardziej uwazam ze nie musi az tak byc. Oni za kazdym razem jak sie spotykaja to ja zprasza gdzies gdzie placi za nia niemal zawsze. Pokazuje mi nawet rachunki z restauracji za obiady etc. Chyba tylko raz mi mowil ze na spacerze byli. A spotykaja sie tak 3-4 razy w tyg.

Gość gość
przesadzasz

Gość gość
oj przesdzasz

Gość gość
Widzę że jestem osamotniona :)

Gość zacietrzewiony osiolek wrocil
Niestety ale to świadczy o tej dziewczynie skoro tak doi Twojego brata. Normalna osoba poczułaby się nieswojo, niezrecznie, ale widocznie ona lubi być kupowana. Widocznie tak się dla niej objawia staranie o kobietę. Jak facet ciagle czegoś nie zapewnia, nie organizuje, nie szuka atrakcji to uważa się ze się nie stara. A wiele kobiet tylko czeka na gotowe bo taka jest rola faceta. I w efekcie facet w ogóle nie odczuwa starań że strony kobiety ... bo i co ona może zrobic? Nie ma w tym nic złego że płaci się na pół albo naprzemiennie, raz ona raz on

Gość gość
Uoup

Gość gość
Oj, niech ja zadowala jak chce oi juz

Gość maadlen
Autorka ma racje. Można stawiać w granicach rozsądku, ale np. jak facet zaprosił jednego dnia kobiete na obiad/kolacje/kino/muzeum itp to dość rozsądne jest żeby drugiego dnia ona coś wymyśliła i gdzieś go zaprosiła. Obie strony powinny pokazać, że zależy. No i ja bym się czuła niezręcznie jakby za każdym razem mój mężczyzna za mnie płacił. Bo facet to co, to musi spać na forsie i za wszystko płacić??a podobno kobiety chca być niezależne no i to równouprawnienie...ahh:)

Gość gość
równouprawnienie się kończy jak trzeba wyjąć portfel :d

Gość gość
Upupup

Gość gość
Kto to upuje mój wątek? :)

Gość gość
Ja, Twój osobisty i prywatny fan :D

Gość gość
Czyżbyś był "zacietrzewiony osiolek wrocil"? :D

Gość gość
No to ba :D a jakże!