Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewelajda56

waska miednica w ciazy a porod naturalny

Polecane posty

Gość ewelajda56

hej czy sa tu jakies mamusie ktore maja waska miednice a urodzily bez komplikacji?pytam bo ja mam 2cm zwezona dokladnie ta sprezna zewnetrzna ma 17-18 i lekarz nie dal skierowania na cc tylko powiedzial ze zobaczymy.boje sie ze moze to byc ciezki porod.we wtorek mam ostatnia wizyte.moze powiedziec mu o cc?

Gość gość
poprosić o skierowanie, powinien się ugiąć, ja bym nie ryzykowała sn...

Gość ewelajda56
tez tak mysle to moja pierwsza ciaza wiec jeszcze niewiem co mnie czeka.zreszta nie wiem czy to ma cos do rzeczy ale spowodowana jest tym ze mam bardzo skrzywiony kregoslup.problem z wypadajacym dyskiem itd.nie mowilam mu o tym wczesniej ale moze to tez ma cos do rzeczy.

Gość gość
ojej masz takie problemy z kręgosłupem i nie chce ci lekarz dac skierowania na cc :O. jak będzie trzeba to znajdź innego lekarza, pewnie dostaniesz...

Gość ewelajda56
wczesniej wogole o tym nie pomyslalam zeby mu powiedziec.dopiero teraz zalapalam ze moze to byc utrudnieniem przy porodzie.termin mam za tydzien to ciezko zmienic lekarza .moze sie ugnie i da skierowanie jak mu jeszcze powiem o kregoslupie.

Gość gość
ja mam wąską miednicę i przed porodem 'mój' lekarz zmierzył ją i stwierdził, że 'spróbujemy normalnie', gdy wylądowałam w szpitalu na patologii ciąży (tydzień po terminie bez żadnych objawów porodu) w pierwszy dzień dawano mi oksytocynę na wywołanie (chyba 2 razy) i też mi zmierzono miednicę, na drugi dzień rano przy obchodzie lekarka stwierdziła, żeby nie podawać już oksytocyny tylko jutro rano cesarka- i tak było to się działo 20 lat temu, może teraz mają inne procedury? ale mimo wąskiej miednicy po mamie (miała 3 cc) dwa razy przymierzano mnie do porodu naturalnego...

Gość ewelajda56
dzieki bede musiala tak zrobic.mam nadzieje ze zdaze:) po prostu powiedzial mi ze z takimi miednicami tez rodzily dlatego bylam ciekawa czy ktorejs sie rzeczywiscie udali

Gość gość
ja tez mialam mierzona miednice i mam 17 lekarz nawet mi nie powiedzial , ze jest wąska, to znaczy , ze moge miec problem przy porodzie? jestem juz po terminie

Gość ewelajda56
no bo pidobno to zalezy od wielkosci glowki.moj maly 2 tyg temu mial obwod 34 .to jest 37tydz ciazy ale lekarz powiedzial ze w kazdej chwili moge urodzic bo jest bardzo nisko i pcha sie na swiat.ale jak sie oblicza czy sie zmiesci to niewiem.

Gość gość
ja miałam wąską i miałam cc teraz w 2 porodzie też szykują mnie na cc, dalej się nie rozeszłam, taki mój urok, a dziecko duże

Gość ewelajda56
a jak duze jest dziecko?to mialas planowane cc czy w trakcie sn ci zrobili?

Gość ewelajda56
no to troszke pocieszajace.

Gość gość
autorko ja bym się bardziej martwiła tym kręgosłupem niż miednicą.. ciekawe że do tej pory nie wspomniałaś o tym lekarzowi itd

Gość ewelajda56
od roku mialam juz spokoj z tym dyskiem wiec calkiem wylecial mi z glowy i niewiedzialam ze moze miec jakis wplyw na porod dopiero mnie kolezanka wczoraj uswiadomila o tym.przez cala ciaze jak do tej pory nie dokuczal tak bardzo zreszta chodzilam do pracy gdzie mam stojaca.wiec sobie tlumaczylam ze to od stania.

Gość gość
ważny jest rozstaw kości miednicy, chyba można być szczupłym ale mieć szeroki rozstaw- skoro ta powyżej dziewczyna wąziutka :-) urodziła normalnie no i po to jest ten przyrząd do mierzenia

Gość ewelajda56
sprezna zew mierza od tej kosci lonowej do kregoslupa.takze tu z biodrami niema nic wspolnego.ja biodra mam raczej w normie.w druga strone jesten waska:)