Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wszyscy się tak przejmują tym co się dzieje na Ukrainie

Polecane posty

Gość gość
wy jesteście żałośni. Co z Was za ludzie że martwicie się tylko o swoje tyłki? Jak na ulicy tłukli by Wasza matkę i nikt by nie pomagał to też byście tak samo śpiewali? co to za teksty typu "trzeba w domu siedzieć a nie łazić na zamieszki"? Oni walczą o swoje prawa, o wolność, Wy tego nie rozumiecie bo w Polsce nie ma takiego problemu. To jest bohaterstwo jak ma się rodzinę a mimo wszystko idą na Majdan i walczą o swoje. Pewnie w domu każdy potrafi grzać tyłek a potem Ci co w domu siedzieli będą najgłośniej krzyczeć "My wywalczyliśmy swoje". Bo nas kiedyś ukraińcy wybijali to my teraz mamy im nie pomagać. Na serio myślicie że zwykli mieszkańcy Ukrainy nas zabijali? cywile? walnijcie się w Wasze puste łby po podstawówce

Gość gość
o wolność ? a na czym ta wolność ma polegać ? rozumiem, że wcześniej nie mieli wolności - czyli na czym polegało to, że nie mieli wolności ?

Gość gość
i gdzie ty widzisz, żeby tam milicja biła czyjąś matkę? tu widać zupełnie coś innego: http://www.youtube.com/watch?v=IEgxGbWWjTw - koktajle mołotowa rzucali w milicje, która nawet się nie broniła - w usa - którym polacy się tak zachwycają - na coś takiego policja by odpowiedziała strzelając, a tutaj milicja i tak przez bardzo długi czas była łagodna

Gość gość
Widać ze niektórzy hejterzy tutaj tęsknią za komuną ci co tak krytykują unie ze nic nie mają bo sami są nieudacznikami życiowymi a ich problem polega na tym ze siedzą tutaj i swoją frustracje wylewają na unie i rząd i bogu ducha innych ludzi bo nie mają innego pomysłu na swoje życie echh....

Gość gość
sankcje wprowadzaja hahaha znowu ktos komus dokopie aby Unia zarobila swoje pieniadze na biedzie i krzywdzie ludzi pracy !

Gość gość
nie chodzi o to, że krytykuje się unie, tylko trzeba powiedzieć sobie szczerze, że z wejścia do unii skorzysta tylko mała garstka ludzi i to często nie tych prostych, co to rzuca kamieniami czy koktajlami mołotowa w milicję

Gość gość
Ukrainczy wyrżnęli (dosłownie) 120 tys polaków podczas rzeźi wołynskiej, a Ci których nie zdążyli wyrżnąć uciekli na ziemie odzyskane. Tam prawie w ogóle nie ma Polaków. Dlatego potencjalna zachodnia ukraina nigdy nie będzie chciała do Polski, bo tam nie ma Polaków, tam mieszkają Ukraińcy, którzy maja silne poczucie narodowościowe. Jeśli "wchłonęlibyśmy" Ukrainę zachodnią to prędzej czy poźniej mielibyśmy wojnę domową na tle etnicznym. Zrozumiamo, barany? Nie pieprzcie więc tutaj o tym,ze tam są nasi, i o tym, że zachodnią ukrainę należałoby wchłonąć, bo nie należałoby. W naszym, polskim intteresie jest by obecne ziemie zachodniej ukainy zostały poza granicami RP, bo w dłuższej perspektywie tylko takie rozwiąznaie gwarantuje nam spokój i brak kłopotow.

Gość gość
Szlak mnie jasny trafia Właśnie przeczytałam na wp o ankiecie, czy przyjęlibyśmy ukraińskich uchodźców pod swój dach i ze niby większość pytanych stwierdziła, że tak Wierzyc mi się jakoś nie chce To oni przed siedemdziesięciu laty bestialsko nas mordowali a tu ukraińca do domu wpuścić? Nigdy A najlepszy plan pomocy im w naszych szpitalach Dla Polaków w polskich szpitalach miejsca nie ma a dla banderowców to już tak Co to za rząd? Żyjemy w Polsce, naszej ojczyźnie, czy w jakiejś dupodajce?

Gość gość
jak myslicie ? kto teraz na tym co sie dzieje skorzysta? kto czerpie korzysci z tego podzegania ludzi do walki ?

Gość gość
no pewnie chcą skorzystać ci którzy chcą przejąć władzę - tak jest zawsze jedni próbują odebrać władzę drugim...

Gość gość
Ludzie czy Wy jesteście tępi i na serio nie wiecie dlaczego oni protestują? poczytajcie chocby cokolwiek na ten temat np. tu http://aromasze.salon24.pl/564059,o-co-chodzi-na-ukrainie

Gość gość
pewnie tak wspierani sa przez dzialaczy zagranicznych :) nic nie dzieje sie bez przyczyny Unia juz zaciera rece na zyski

Gość gość
aaaa i Ty w to wierzysz ? ten lin co podales no to przyjrzyj sie dokladnie do czego nas obecny system doprowadzil ? gdzie nasze lasy ? gdzie nasze bogactwo ? gdzie nasi ludzie musza zyc ! otworz oczy !

Gość gość
Obecna sytuacja na Ukrainie odzwierciedla poziom tego społeczeństwa,którego głównym celem jest tylko niszczyć wszystko, co na ich drodze stoi. Typowy bolszewizm. Usunąć mądrych zaś głupich słuchać.

Gość abbbbbbbbba
wojna domowa nie przeniesie się do Polski, w każdym razie jestem spokojna o nasz kraj. Mi po prostu szczerze żal Ukraińców, to nasi sąsiedzi i tak jak my Słowianie. Współczuję tym, którzy chcą po prostu spokojnie żyć, a przez p*****w nie mogą.

Gość gość
ohh jakie to polskie co tu piszecie. Oczywiście, wierzcie wspaniałej władzy Ukrainy która jest pod wpływem Rosji i traktujcie strajkujących jako bandytów bo zobaczyliście kilka filmików jak rzucają koktajlami m. to już są źli? wy po prostu za dużo w doopach macie i chyba dlatego nie wierzycie że tam może być ludziom tak źle

Gość gość
"czego Hitler nie dokonal dokona Unia z pomoca Merkel" +++++ Zgadzam sie. Pod ta przyjazna fasada kryje sie zimna kalkulacja. To wlasnie Niemcy najbardziej korzystaja na kryzysie gospodarczym w Europie. A ich przyjazny stosunek do cudzoziemcow to farsa. Zalezy im na taniej sile roboczej bo ktos musi im ta gospodarke napedzac, i to jeszcze najlepiej za pol ceny - a Niemiec jest na to za madry

Gość gość
a ja pomagam braciom Ukraińcom pieniądze już przelałem na" Pomoc Ukraińcom " a pod swój dach gotów jestem przyjąć 6 ludzi z Ukrainy wolno mi moje pieniądze mój dach tzn dom, a wam nic do tego

Gość auttorkkaa
Tak, na pewno jest im gorzej niż Polakom(zwłaszcza) Grekom, Hiszpanom, Rumunom itp. To prostacki naród. Polsce nie grozi wojna domowa.

Gość gość
niektórzy powołując się na Wołyń ok zgoda ale uważajcie bo we wschodnich landach Niemiec odradzają się nacjonalistyczne nazistowskie organizacje i partie żeby wam nie dali do wiwatu jak zaczną żądać zwrotu zachodnich ziem polskich które i tak de facto nigdy nie były Polskie

Gość gość
zawsze byly Polskie i wara szwabskim pomiotlom do naszej ziemi ! te k***y niemieckie cale zycie dorabiali sie tylko grabiac inne kraje ! bo nic innego nie potrafia

Gość gość
Podziwiam Ukraińców że zerwali się do walki. A Polacy nic, jak zwykle uśpieni. Ukraińców niszczy reżim ze pomocą broni palnej i pałek Berkutu, nas niszczy UE i PO ekonomicznie. Wstyd! Z drugiej zaś strony nie byłoby dla Polski korzystne gdyby Ukraina weszła do UE. Pojawiłoby sie pelno chętnych do pracy (legalnej) za pensje, które nawet kasjerkom z Biedronki wydałyby się śmieszne. Zagraniczne koncerny mogłyby poprzenosic swoje fabryki z PL na Ukrainę, bo tam znaleźliby chętnych do roboty za miskę kartofli i szklanke wódki. Dobrze że silna Rosja jest równowagą dla Unii i USA, inaczej Zachód doprowadzlby Polaków, Czechów, Węgrów i innych z byłych demoludów do współczesnego niewolnictwa

Gość gość
juz doprowadzil :) a bedzie jeszcze gorzej ! o to w tym wszystkim chodzilo przeciez

Gość gość
widzę, że nie nikt nie umiał mi odpowiedzieć: "a na czym ta wolność ma polegać ? rozumiem, że wcześniej nie mieli wolności - czyli na czym polegało to, że nie mieli wolności ?" heh nie dziwię się, bo ta "wolność" to po prostu puste słowo - taki przeciętny ukrainiec jest/był tak samo wolny jak polak - chyba, że niektórym wydaje się, że władzy i policji nie ma w krajach UE

Gość gość
W sensie ideologicznym i ekonomicznym Ukraina byla i nie bedzie wolna, ale w sensie utopijnym jako panstwo demokratyczne (w przyszlosci) - jak najbardziej tak. Dlatego jest to walka o idealy. Z drugiej stronie majac mocne fundamenty mozna cos zbudowac, chocby za 50 lat, na dyktaturze i bezprawiu wczesnie czy pozniej wszystko sie rozleci

Gość gość
ahh więc to walka o idealy... to już wszystko jasne...

Gość gość
ale w sensie utopijnym jako panstwo demokratyczne (w przyszlosci) - jak najbardziej tak. :D :D dobrze ze dodales slowo utopia jak dla mnie znaczenie w tym konkretnym znaczeniu ma tylko jedno zamiar niemożliwy do urzeczywistnienia :)

Gość gość
Oj nie do konca. Te zamieszki sa tak naprawde spowodowane tym, ze Janukowitsch byl przeciwko Uni, a Ukraina chce koniecznie wejsc do Uni

Gość gość
Kaczyński zdaje się też był przeciwko wejściu do uni

Gość gość
i mial racje