Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dlaczego gdy ktoś nie może znaleźć pracy to nazywacie go leniem

Polecane posty

Gość gość

szczególnie facetów? dzisiaj był jeden taki temat i męża babki wyzywałyście od leni. Już kilka razy takie cos zauważyłam. Nie w każdym regionie można znaleźć prace w tydzien albo nawet miesiąc. W moim mieście jest ogromne bezrobocie. Zeby znaleźć prace trzeba być mechanikiem albo spawaczem z doświadczeniem lub kierowcą c+e z doświadczeniem na trasach międzynarodowych. Jak już się coś znajdzie to najczęściej bez umowy ale ludzie biora i to bo pieniądze sa potrzebne. A bywa że taki gnojek nie zapłaci pracownikom. Pamiętam jak szukałam pracy bo firmę w ktorej pracowałam zamknęli. Nie jestem leniem więc byłam wszędzie. W końcu znalazłam prace jako kelnerka i to tylko dlatego, że znam 2 języki obce i mam skończony kurs kelnerski, który robiłam w trakcie studiów. Mojej kuzynki nie chcieli nigdzie zatrudnić bo ma za wysokie wykształcenie. W końcu w cv przestała pisac, że ma skończone studia. Masakra jakaś. Nie można wyzywac kogos od leni bo nie może znaleźć pracy. Co innego oczywiście gdy ktos jest naprawde leniem i tylko udaje, że szuka albo zawsze cos mu nie odpowiada bo i takie osoby znam. Lepiej dostawać zasiłek z ops albo być na utrzymaniu męża/żony

Gość Lilliana
Nie wiem też tak samo jak Ty. Dodam że ja z naprawdę dobrym, kierunkowym wykształceniem szukalam pracy też dość długo bo 2-3 miesiące, z tym że ja szukałam przyzwoitej pracy którą mogłabym wykonywać w domu. Ale generalnie nie jest łatwo o pracę nawet z dyplomem, myślę że podobnie z pracą fizyczną, bo tam z kolei jest pełno chętnych, swoją drogą ciekawe że od leni lubią wyzywać mężczyzn te kobiety które często same palcem nie kiwną i są na utrzymaniu męża nawet dopóki dziecko nie pójdzie do szkoły czyli jakieś 7 lat! Nie wiem kiedy się wreszcie Polki nauczą że obowiązek łożenia na dzieci spada na oboje rodziców, i nie powinno być tak że kobieta nie pracuje bo jest żoną.

Gość gość
mnie wkurza jak mi ktoś mówi, że nie mam pracy bo jestem leń a każda praca jaką dotąd mi zaproponowano, a raczej którą znalazłam była praca za mniej niż koszty dojazdu do pracy i opieki nad dzieckiem :/

Gość gość
ja przyznaję sie, że znalazłam prace po znajomości. Dobrze zarabiam, skonczyłam dobre studia ale nigdzie nie chcieli mnie zatrudnic bo nie mam doświadczenia. A jak miałam je zdobyć skoro nikt nie chciał mnie zatrudnić? błędne koło

Gość gość
mój były juz narzeczony był leniem. Dzięki Bogu, że w pore to zauważyłam. Tu do pracy nie pójdzie bo za mało płaca, tam tez nie bo to nie zgodne z jego wykształceniem i tak w koło Macieju. Niektórzy po prostu albo sa leniwi albo boja się dorosłości