Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Osoby bezpłodne

Polecane posty

Gość gość

Uważam, że jak ktoś jest bezpłodny (nie mówimy tu o operacjach, wypadkach, tylko czystej biologii) to nie jest to bez przyczyny. Po prostu takie osoby nie powinny mieć dzieci.

Gość gość
no co ty nie powiesz

Gość gość
a ja uważam, że jak ktoś jest głupi (pomijam tutaj choroby psychiczne), to niestety nic mu nie pomoże i nie powinien w ogóle się rozmnażać

Gość gość
Czyli Twoim zdaniem niewidomi nie powinni nigdy dążyć do tego, żeby widzieć; z urazami jeżdżący na wózku nie powinni być rehabilitowani itp. ??? Niepłodność to choroba, którą należy leczyć (a bezpłodność przekreśla szansę na potomstwo jak już) Weź idź umyj kibel, zrób coś pożytecznego :)

Gość gość
coś ci chyba nie wyszło, bo bezpłodny człowiek choćby i tydzień na głowie stał nie może mieć własnego biologicznego dziecka... chyba ci chodziło o niepłodność, że się ludzie ostro leczą, in vitro...myślę że są granica do których trzeba walczyć, leczyć się, no ale to jak ze wszystkim, nie jestem zwolenniczką po trupach do celu...

Gość gość
ja pisałam o bezpłodnych W odróżnieniu od niepłodności, bezpłodność to trwała niemożność posiadania potomstwa, np. z powodu braku jajników (u płci żeńskiej) lub jąder (u płci męskiej)

Gość gość
gościu z 22:25 czyli Twoim rozumowaniem człowiek który urodził się np. bez nogi powinien dążyć do tego aby mu urosła?

Gość gość
co za podłe prowo :(

Gość gość
nie podłe tylko prawdziwe i nie prowo a obserwacje, wieloletnim staraczkom siada na mózg

Gość gość
Ja właśnie pisałam, że BEZPLODNOŚCI już nie można leczyć, więc tak czy siak osoby bezpłodne NIE MOGĄ MIEĆ DZIECI i nic już na to nie poradzą. Natomiast NIEPŁODNOŚĆ (nie wiem czemu wszyscy mylą pojęcia) można i powinno się leczyć jeśli medycyna na to pozwala. I nie, nie twierdzę, że noga odrośnie, bo to absurd. Są sprawy, których przeszkoczyć się nie da. Ale podałam przykład, że można i warto walczyć z wieloma chorobami, a niepłodność jest zaburzeniem, które się leczy.

Gość gość
ale temat jest o bezpłodności a nie niepłodności.

Gość gość
to wybacz, ale nie rozumiem. Piszesz "po prostu takie osoby nie powinny mieć dzieci" Przecież i tak nie będą miały, bo nie mogą i choćby na rzęsach stawały, dzieci mieć nie będą. Rozwiń temat

Gość gość
zostaw jazde ma jaks nie kuma nie rozumie pojec

Gość gość
też tak uważam, bo może się jeszcze ktoś tak głupi jak autorka urodzić i co wtedy?

Gość gość
Rozumując w ten sposób osoby chore nie powinny się leczyć, bo nie jest to bez przyczyny. Osoby takie nie powinny po prostu żyć. :o

Gość a mi szkoda
wiesz, tylko to prowadzi do myślenia: bezpłodny = niewarty posiadania dziecka :( a to jest krzywdząca i nieuprawniona ocena

Gość gość
Jestem przeciw in vitro jesli zarodki maja byc wywalane czy zamrażane na Bóg wie ile czasu, sama także nie poddałabym się inseminacji bo to jest zezwierzęcenie człowiekka do granic możliwości, ALE autorki nie popieram! Znam gros osób bezpłodnych, które byłyby świetnymi matkami (2 zaadoptowały dzieci) i calusieńką mase osób baaaardzo płodnych, które dzieci mieć NIE POWINNY!!!

Gość a mi szkoda
i, nawet, jeśli w swoim otoczeniu wg Ciebie masz sporo nawet takich osób, które są jakimiś wg Ciebie potencjalnie beznadziejnymi rodzicami, a potem się okazuje, czy też: wiadomo od razu, że są to osoby bezpłodne, to: 1) to jest bardzo ograniczony wycinek rzeczywistości, nie znasz WSZYSTKICH bezpłodnych ani nawet - dostatecznie dużo takich osób, żeby na tej podstawie wyciągać ogólne wnioski; 2) nie wiesz, czy jakieś tam niefajne zachowania tych osób biorą się stąd, że te osoby po prostu takie są - czy też są spowodowane tym, że długie, bezowocne starania o dziecko czy też: frustracja spowodowana tym, że tego dziecka nie można mieć - tak na te osoby wpłynęła