Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kkaarrleea

trzeci miesiąc po porodzie można cwiczyć brzuszki

Polecane posty

Gość kkaarrleea

??

Gość magda111lena
A dlaczego nie?

Gość gość
Nigdy i w ogóle nie można, brzuszki niszczą kręgosłup!!

Gość gość
Po naturalnym to chyba nawet wcześniej można. Ja po cc mogłam zacząć dopiero 3 miesiące, żeby wszystko w środku się zagoiło.

Gość gość
zalezy po jakim porodzie. Po sn raczej nie ma przeciwskazań. Po cc blizny wenętrzne a jest ich 3 goja sie nie w 3 miechy a duzo duzo dluzej!!!!!. Blizna zewnętrzna goi sie 2-3 miechy. Takze po cc minimum 6 miesiecy jezeli chodzi o typowe brzuszki.

Gość gość
Blizna wewnętrzną po cc goi się 2-3 miesiące? No co ty, tak długo ci się goiła? Ja po 6 tygodniach jak byłam u lekarza, to była tak ładnie zagojona, że nie zauważył jej. Nie słyszałam nigdy o tym, żeby tak długo się blizny goiły.

Gość gość
Sory, chodziło mi o zewnętrzną, że mi w 6 tyg pięknie się zagoiła.

Gość gość
to ze ci sie ciało zagoilo w sensie nie paprze ci sie rana to nie znaczy ze blizna zewnetrzna sie zrosla. Na to trzeba troche czasu. Ze o wewnętrznej nie wspomne bo ta sie goi naprawde dlugo, wszak zostało przeciętych kilka warstw powlok, w tym macica.

Gość gość
Mi też rana zewnętrzna zagoiła się szybko i ładnie. Lekarz natomiast z brzuszkami kazał czekać 6 mięsiecy, nigdy nie wiadomo jak to wygląda w środku. Za to po 3 miesiącach pozwolił wykonywać różne ćwiczenia, tylko nie te bardzo obciążające mięśnie brzucha.

Gość gość
Co lekarz to inne zdanie. Mi na kontroli w 6 tyg powiedzial ze moge juz brzuszki robic. Po cc bylam. Ale cwiczyc zaczelam dopiero niedawno a jestem 3 mc po porodzie. Troche sie balam wczesniej

Gość kkaarrleea
ok dzieki za odzew. rodziłam sn, krocze nie było zszywane bo było tylko otarcie i na szyjce jeden szew. byłam u gina i ten powiedzial, ze moge cwiczyc ale nie do przesady, czyli żeby sie pot strasznie lał. mimo to jakos nie pewna jestem czy rzeczywiscie moge bez obaw zwlaszcza, ze karmie piersia, a ponoc nie do konca mozna cwiczyc przy karmieniu

Gość gość
Hmm, to ja jako ciekawostkę powiem, że po porodzie był u mnie rehabilitant i mówił, że właśnie brzuszki robić (od razu po cc!!). Oczywiście nie do końca, tylko tyle ile się da i tak, żeby nie bolało! Podobno pomaga w rekonwalescencji.

Gość gość
Można ćwiczyć przy karmieniu piersią, bo sama ćwiczę. Trzeba dużo pić i jeść regularnie. Tylko nie do utraty "tchu" te treningi