Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Porod w Niemczech pomoc !!

Polecane posty

Gość gość

Witam, otóż obecnie jestem w 36tc. Za tydzień bieerzemy z narzeczonym ślub cywilny i wyjeżdżamy do Niemiec. Narzeczony od ponad roku pracuje w niemczech i ma ubezpieczenie(ikk). Otóż moje pytanie będzie odnosnie mojego ubezpieczenia tam, czy bedziemy musieli przed porodem iść do ubezpieczalni i łatwic jakies papiery aby ubezpieczyli mnie pod niego ? Czy w razie szybszego porodu i trafienia do szpitala musialabym płacić za poród ? Co zabrac ze soba do szpitala

Gość gość
Co do ubezpieczenia to nie jestem pewna,bo nie byłam w takiej sytuacji to nie wiem,ale do szpitala ne musisz praktycznie zabierać nic.dla dziecka na wyjście ciuchy a dla siebie coś do spania,wiem, bo rodzilam kilka tygodni temu,powodzenia

Gość gość
Tak musi Cie podniagnac pod siebie. Musi to zglosic, bo inaczej nie bedziesz objeta ubezpieczeniem. Znasz jezyk?

Gość gość
Narzeczony musi takze ciebie zglosic do ubezpieczenia, zlatwcie to jak najpredzej

Gość gość
Język znam, bo wcześniej mieszkałam tam dwa lata i w tym czasie chodzilam do szkoły i pracy

Gość gość
ja rodziłam w Niemczech, w czerwcu 2013, niestety nie wiem jak jest z ubezpieczeniem bo ja za wszystko płaciłam. Miałam cc na żądanie - tam można, właśnie dlatego rodziłam tam . Natomiast do szpitala tylko ciuszki na wyjście, poza tym wszystko dają :)

Gość gość
maz zglosi Cie w pracy, dostanie 'papier' do wypelnienia, dolaczysz foto i za jakis czas dostaniesz karte ubezpieczonej. ale poki karta nie dotrze, a bedziesz zgloszona to masz ubezpieczenie. wiem to po sobie, tylko u mnie z jezykiem gorzej, a porod mam za miesiac.