Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamakwietniowa25

wstawanie w nocy

Polecane posty

Gość gość
13 kg to duzo. Wogole 2 jajka to ja jem i mowisz, ze nie ma rozdpchanego żołądka. Owsianka, rodzynki i caly banan? Zapka z miesem plus mieso na drugie danie. Te porcje sa za duże. Moj 3 latek tyle nie je. Masakra.

Gość gość
No i sie wyjaśnili utuczylas bachora jak swinie nic dziwnego ze mu w kichach pusto w nocy ogranicz mu troche żarcie bo spasiesz go jeszcze bardziej

Gość gość
ale głupoty gadacie.... nie można przekarmić dziecka jeżeli jest karmione piersią!!! mi też mówili, że córke tuczę bo strasznie dużo je a ona po prostu tego potrzebuje... Moja ma rok skończony i zjada w nocy 2 butle po 160 ml mm a w ciągu dnia to śniadanie (potrafi nawet 3 kromeczki z serkiem białym lub dżemem), później mleko 160 ml przed snem, obiad z 2 dań (normalnie zjada to co domownicy i nawet podobne ilości). Później jakieś owoce lub jogurt, a na wieczór przed kąpielą dosiądzie się do kolacji któregos z domowników i po kapieli zjada butle też 160ml... Uważam, że dziecko samo sobie reguluje w tym wieku ilości jedzenia jakie potrzebuje i nie można dziecka przekarmić lub rozepchac mu żołądka jeżeli podaje się mu zdrowe, wartościowe posiłki - zero czekolady, kaszek w nadmiernych ilościach, chrupek z cukrem i co najważniejsze(!)->nie wolno dawać dziecku pić w trakcie posiłków bo to nauczy go złych nawyków, przepijanie zaburza odczuwanie sytości i spowalnia metabolizm. Moja córa pija tylko wodę i nie podaję żadnych soczków zawierających cukier. Moja rada na noc: kilka nocy będzie zarwanych ale trzeba dziecko przetrzymać bez podawania jedzenia (na początek można przeczekać 4 godz i zwiększać ten czas stopniowo aż do min. 8 godz.). Wiem, że dziecko się domaga i ewidentnie pokazuje, że chce jeść (moja też tak robiła) ale trzeba być twardym (podawać wodę, nosić, przytulać, bujać, itp.). Gwarantuję, że kilka dni takiego postępowania i będzie widac efekty. Pozdrawiam autorkę!