Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ciemnogród i zacofanie u mamusiek z kafe

Polecane posty

Gość gość

Śmiać mi się chcę jak czytam niektóre tematy. Co druga tutaj to po kilku fakultetach, po studiach, a kuleją przy elementarnych tematach. Gdzie wy te tytuły i dyplomy zdobyłyście, na jakimś bazarku kupiłyście czy coś? Zamiast wypowiadać się w tematach o których nie macie pojęcia (bo niby skąd?) to proponuję poczytać trochę literatury fachowej, jakiś artykułów, a nie czerpiecie wiedzę z podań przekazywanych z dziada pradziada i od księży z kościoła.

Gość gość
A ty maleńka co skończyłaś żeś takim specem?

Gość gość
A czym autorko dla ciebie jest elementarna wiedza? Bo dla mnie to np. metody numeryczne?

wiedza z dziada pradziada spisywana jest w ksiazkach z ktorych potem czerpiesz wiedze inteligĘcie. a księża sa po studiach więc może są tez dla kogoś autorytetem??

Gość gość
i co że są po studiach, a jakie oni mają doświadczenie by innych pouczać jak żyć w rodzinie, co oni wiedzą w ogóle o rodzinie, o byciu rodziną, o wychowywaniu dzieci?

Gość gość
a kto tu powiedział, że ja jakimś specem jestem? jak czegoś nie wiem to się nie wypowiadam, a nie gadam co mi ślina na język przyniesie... a mądrze to się wyłącznie w dziedzinie, na której się znam...

Gość gość
Analogicznie - nie potrzebujesz wyższego wykształcenia tylko doswiadczenia. OK. Czyli co

Gość gość
Autorko lekarze to ludzie po studiach, praktykach, stażach po znadym lep-ie itd. A idąc do 2 lekarzy usłyszysz często 2 różne opinie. I też można by uznać że jeden z nich nie zna się.

Gość gość
bo są lekarze i... lekarze. To że ma dyplom nie oznacza wcale, że jest dobry i zna się na rzeczy.

Gość gość
Ale wykształcenie ma wiec jak się to ma to Twojego wywodu?

Gość gość
A możesz podać jakiś przykład wiedzy od księdza z kościoła?

Gość gość
Dla mnie ciemnogrodem i zacofaniem wykazuja się tu mamusie, które cofają sie do czasów kamienia łupanego kiedy moralność kulała ;) Śluby be!- nieważne, że właśnie sluby pojawiły się wraz z cywilizacją one wola jak jaskiniowcy zezwierzęcić się życiem na kocią łapę niż iść na przód jak to w ucywilizowanym świecie być powinno... Najazd na kościół- tu sie cofają także cholera wie do jakich czasow :D Mimo, że nawet nauka zatwierdziła wiele cudów (m.in obraz w Guadalupe) jako zjawiska nadprzyrodzone ;) Życia duchowego nie rozwijaja, bo jak umrą to i tak je robaki zjedzą jak zwierzęta- one duszy nie mają :D To jest dopiero zacofanie i ciemnogrod ;)

Gość gość
A teraz ciekawostka. Mam w gronie znajomych kilku lekarzy, nie ginekologów, no ale co z tego. Wiek od 28 do 35. Na spotkaniach towarzyskich po prostu czasem szczęka mi opada gdy słyszę ich wypowiedzi. Czasem brak podstawowej medycznej wiedzy, nie mówiąc o wiedzy ogólnej, tzw. oczytaniu. odnośnie najnowszych badań czy odkryć naukowych to już w ogóle nie mają pojęcia... Wniosek: o***te studia nie zawsze świadczą, że ktoś jest specem w danej dziedzinie. A znam osobę po podstawówce (nie ukończyła zawodówki, facet), która wypowiada się doskonałą polszczyzną, zna perfekcyjnie jeden język obcy, pasjonuje się historią i jest niesamowicie inteligentna. Wszystko zależy od osoby. A od autorki tematu mogłybyśmy wymagać podania co najmniej kilku przykładów na rzuconą przez nią tezę, że niby jesteśmy taaaakie niedouczone i g... wiemy.

Gość gość
oj znowu te studia i wykształcenie:) mam bratową która jest nauczycielką i jest tak tępa że nie umie kwitka do przelewu wypisać. Ale wszędzie podkreśli że ma wykształcenie wyższe!! Moja pseudo znajoma też ma wyższe i ma problem bo nie wie gdzie leży Afryka, gdzie jest wschód-zachód:) po prawa jazdy podchodziła już chyba z 7 razy i nic:)