Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie radzę sobie pstchicznie na lekcjach języka polskiego

Polecane posty

Gość gość
Mnie zawsze śmieszyło ta propaganda. Młodzi oglądają horrory, rzezie, a nauczycielka myśli, że zszokuje kogoś filmem tak marnym jak "Niemy krzyk". :D G*wno tam widać. Ja jestem fanką filmów gore i wiem jak wygląda prawdziwe okrucieństwo.

Gość gość
Jeżeli ktoś jest tylko chowany, a nie wychowywany, to film o aborcji, mordach, rzeziach jej czy jego nie wzruszy. Jeśli jednak rodzic rozmawia z dzieckiem i dziecko wie, że świat jest piękny i zły zarazem, rodzic tłumaczy od małego na czym polega dobro i zło, to takie dziecko będzie przeżywało film o aborcji, film o wojnie, film o obozie, a jak do takiego obozu pojedzie, to wywrze o ogromny wpływ na taką osobę. Można to ignorować, prześmiewać i niektórzy tak robią, bo wszędzie jest pełno okrutnych obrazów, zbrodniczych działań, ludzie giną co sekundę. Jednak jeśli jest się człowiekiem normalnym, ma się honor, szanuje się uczucia i wartości wyższe, to zrozumiałe jest współczucie, chęć pomocy, chęć zrobienia czegoś, by świat był lepszy. I to warto promować i pielęgnować, zamiast tylko i wyłącznie podstawowych potrzeb fizjologicznych. To, że sportowcy z Korei, Rosji, Chin, jak nie wygrają, to idą do obozu wiadomo i co z tym można zrobić? Protestować, nagłaśniać, informować.

Gość gość
gosc z 13:22: W wymienionych przez ciebie państwach raczej nie wysyłają do obozów za słabe wyniki sportowe,może poza Koreą,ale tam każdy pretekst jest dobry.Słyszałeś może o tkzw. obozach filtracyjnych w Rosji?

Gość gość
Taka jest młodość, że niektóre osoby, choć strasznie przeżywają okrucienstwa tego świata, to publicznie, przed koleżankami i kolegami udają, ze je to w ogóle nie rusza, ze to takie codzienne wręcz, a nawet zwyczajne. Tak się zachowują osoby niedojrzałe i może jeszcze długo nie dojrzeją i może do końca życia będą udawały, że ból i cierpienie innych ich nie obchodzi i mają je gdzieś. Ale są też osoby, które potrafią rozmawiać o swoich uczuciach, chcą to uczynić, ale nie zawsze mają z kim, może nawet chcą orozmaiwać o tym z rodzicami, ale nawet nie ma kiedy, bo obiad, bo lekcje, bo szkoła, bo sprawdzian, bo praca rodziców, bo jakieś dodatkowe zajęcia czy obowiązki. A o tym warto rozmawiać, warto pamiętać, warto czcić pamięć, bo to nas czyni prawdziwymi i wrażliwymi ludźmi. Nie wolno nam się zamieniać w potwory, bo inaczej wyginiemy. Zasady życia i postępowania, choć często wkurzające, męczące, wymagające poświęceń, są trudne do wykonania, ale warto. I każdy kto mówi, że nie warto, to mówiąc to, to i tak w głębi serca uważa, że warto, tylko ta maska twaredziela powoduje, że chce wypaść jako chojrak przed innymi i stąd ciągle będzie powtarzać, że nie warto. A moim zdaniem - warto.

Gość gość
gosc z 13:22: W wymienionych przez ciebie państwach raczej nie wysyłają do obozów za słabe wyniki sportowe,może poza Koreą,ale tam każdy pretekst jest dobry.Słyszałeś może o tkzw. obozach filtracyjnych w Rosji? Nie, co należy o nich wiedzieć? Nie rozróżniam rodzajów, wiem, że są, a nie powinny i np. Chodorkowski tam jest lub być może został zwolniony, ale o tym cisza, więc nie wiadomo czy jest to prawdą.

Gość gość
Na Wikipedi piszą niewiele na ten temat,stąd moja wiedza na ten temat jest niepełna.Zastanawia mnie jedna kwestia-Dlaczego świat nic z tym nie robi? Mamy w końcu XXI wiek.

Gość gość
Zastanawia mnie jedna kwestia-Dlaczego świat nic z tym nie robi? Mamy w końcu XXI wiek.

Gość gość
Obozy filtracyjne,czyli obozy dla Czeczenów.W zasadzie też nie wiem zbyt wiele na ten temat.Przykre,że pomimo złych doświadczeń z czasów II wojny światowej,to wszystko dzieje się niemal na oczach całego świata.

Gość gość
Ukraińcy gorsi niż Ruscy. A tam się buntuje nie kto inny jak narodowcy. Tacy, którzy uważają, że mordowanie Polaków po to żeby wygrać w plebiscytach i odzyskać ziemie było dobre. Jak Polak był zamordowany to nie mógł już głosować za tym żeby ziemie należały do Polski. W bandycki sposób odebrali nam ziemię, mordując malutkie dzieci, np. poprzez wieszanie na klamce za jądra. Ciężarne mordowali wyrywając płód i zaszywając w środku myszy, które wyżerały od środka ciężarną. Albo taką mysz wpuścili Polakowi do tyłka i mieli radochę, że mysz gryzie flaki i Polak umiera w męczarniach. Kto wymyślił gorszy sposób tortur, bo brutalne tortury miały łamać Polaków i budzić w nich strach przed śmiercią, ten miał nagrodę. Popieram ze względu na dobro Polski dążenie Ukrainy do UE, ale Ukraińców nienawidzę.

Gość gość
Rosjanie brutalnie g****ili, zachęcani przez swoich dowódców, ale często zabijali poprzez strzał w tył głowy, chyba, że robili przesłuchanie. Ukraińcy to byli więksi zwyrodnialcy niż Rosjanie, zabijali tak, żeby było jak najbardziej boleśnie, nawet, kiedy nie potrzebowali informacji, nawet malutkie dzieci.

Gość gość
Dlaczego świat nic z tym nie robi? A kto ma coś z tym zrobić? Opcja jeden Ameryka, ale oni też mają takie obozy, to by inny im powiedzieli, ze Wy też takie macie, a nam każecie zamknąć? Opcja dwa, inny kraj krzyczy i ogłasza, że koniec z obozami, ale skoro je robią Korea, Chiny, USA, Rosja, to kto ma się ugiąć? Inne państwa, jak np,. Włochy, Niemcy, w sumie po całym świecie są większe czy mniejsze obozy pracy, zabierają Ci dokumenty, kiszą w zimnych, wilgotnych klitkach, byle jakie jedzenie. Polska nie ma takich obozów, no i co? Polska, Gruzja, Węgry, Czechy, Słowacja - mówią koniec z obozami! Kto nas posłucha? Nikt. I to jest najgorsze, że w sumie na większość złych ludzi, rządzących ty świata nie działa dobro, tylko zło i mamona. Lub nawet jak by chcieli się zmienić, to są tak umoczeni w różne afery, że umrą za odejście z mafii. Więc wybierają życie, podłe, ale życie.

Gość gość
Jestem znerwicowana, wrażliwa i też tak mam. Właśnie czytam o tych obozach filtracyjnych, dlaczego o tym się nie mówi głośno? Myślałam, że obozy koncentracyjne to u nas były, a tam też tak męczona biednych ludzi w przeokrutny sposób: http://niewiarygodne.pl/kat,1031987,title,Wspolczesne-obozy-koncentracyjne-w-Rosji-Istne-pieklo-na-Ziemi,wid,14158013,wiadomosc.html :(:(:( Czy to dalej trwa i rząd nic z tym nie robi?

Gość gość
Na końcu tego artykułu są osoby, które poniosły śmierć, sprawdziłam na wiki i faktycznie nie żyją, zostali zamordowani, otruci itp. To tragiczne i straszne, młode osoby:(

Gość gość
Był program, może dwa w tv polskiej o Czeczeńcach, to też okropne, że muszą się tułać, ruskie putynowskie ich wyganiają z ich domów, ich kolebek rodzinnych i oni się tułają po barakach, po ruinach, bez szansy na powrót w rodzinne strony, bez szansy na cokolwiek.

Gość gość
Ukraińcy g****ili, mordowali, ze skóry obdzierali, ruskie też g****ili, zabijali. Ich wojska, ich szkoły zachowania w trakcie wojny są nieludzkie, stąd ich zachowania są nieludzkie. Mieli siać strach i spustoszenie, to siali. Tak, aby potem ludzie bez walk się poddawali na hasło idzie Rusek czy Ukrainiec.

Gość gość
Stąd wielu osobom ciężko współczuć tym ofiarom Majdanu. Ale zwykli ludzie nie są tu winni. U nas to było 25 lat temu, oni dopiero teraz się "rozliczają". I też im to guzik da. Tak jak nam nic to nie dało, bo jakiekolwiek próby odbudowy silnej Polski spotykały się z wyśmianiem, ostracyzmem, opluciem, aż wreszcie zabito orędownika wolnej Polski, tak i na Ukrainie chyba im nie wyjdzie.

Gość gość
Dobrze by było, jakby im wyszło, ale coś mi się zdaje, że grupy interesu mają za dużo do stracenia, by pozwolić na prawdziwe rządy prawdziwej demokracji i tak łatwo nie odpuszczą. Zdaje mi się, że wyrżną wszystkich, którzy chcą niepodległości w pień. Metodą ruskich i ukraińskich służb bolszewicko -komunistycznych strzałem w tył głowy tak, jak do tej pory.