Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pielęgnacja niemowlaka

Polecane posty

Gość gość

moja córa ma 2 miesiące, od samego początku czyszczę jej języczek i dziąsła gazą z przegotowaną wodą, nosek spryskuję wodą morską, później gr**** a oczy przemywam solą fizjologiczną. Czy Wy też tak robicie? Jak pielęgnujecie swoje niemowlaki ?

Gość gość
tylko tyle robisz? ale z Ciebie matka;/ przy samej buzi masz min 20 czynnosci

Gość gość
oh już się zaczyna jazda... hehe wyluzujcie mamy :D hehe oczywista jest reszta rzeczy, uszy, włosy itd. pytam poprostu jak Wy to robicie?

Gość gość
Nie czyszczę dziąseł, kto ci tak polecił? Co do reszty, to nosek nawilżam albo wodą morską albo solą fizjologiczną, ale do usuwania glutków używam aspiratora. Oczy przemywam wodą przegotowaną (z wierzchu oczywiście, bo przemywanie oczu brzmi dwuznacznie, nic nie zakraplam). x Swoją drogą g/r/u/c/h/a ocenzurowało :D Ciekawe czy ktoś coś z tym zrobi, bo mnie niedługo szlak trafi od tej cenzury.

Gość gość
poleciła mi to oczywiście moja mama :D ze jak już myję gazikiem język to żeby dziąsełka też :) a oczka to oczywiście "przemywam" czyli zakrapiam a później z wierzchu przegotowaną wodą

nam polozna na szkole rodzenia nic nie mowila o czyszczeniu jezyka i dziasel....... mowila o myciu buzi przegotowana woda a do nosa jak jest sapka to mleko nasze

Gość gość
co do nosa??????

Gość gość
Wiem motylku, że to o r/u/c/h/a/n/ie chodzi, po prostu idiotyczne jest to, że cenzura obejmuje zlepki liter, bo co drugą odpowiedź cenzuruje. x Po cholerę zakraplasz oczy?? Szalona jesteś? Jak nic się nie dzieje to tego nie rób. Sobie też oczy myjesz?? I dziąseł i języka też nie musisz myć. Jak zębów nie ma to się bakterie nie osadzają. Tylko męczysz dzieciaka niepotrzebnie i możesz mu zaszkodzić takimi średniowiecznymi praktykami. Pochwal się pediatrze jak pięknie dbasz o dziecko, ciekawe co powie.

Gość gość
Jezu, co za idiotka. To chyba prowo. Dzieciakowi oczy przemywać i język... Skąd się takie indywidua biorą??

Gość gość
Idiotka to z ciebie jest-kazda pielęgnuje jak chce c****j ontm do teho

Gość gość
Owszem, każda pielęgnuje jak chce, niestety. Co nie znaczy, że każda robi to dobrze. Autorka robi to c*****o i mam prawo to powiedzieć.

Gość gość
Co racja to racja :)

Gość gość
No i c***j ze robi to c***jowo jej bahor nie?

Gość gość
tylko tyle robisz? ale z Ciebie matka;/ przy samej buzi masz min 20 czynnosci

Gość gość
Się pyta o opinię to odpowiadam, kretynko. Jakby nie chciała opinii, to by nie pytała na kafe, kapujesz debilko?

Gość gość
Jak dla mnie to se moze bahorowi gębę szorować szczoto od kibla,co nie znaczy ze jest zla mamusia i to trzeba uszanowac:)

Gość gość
No faktycznie, matka roku :/

Gość gość
Pewnie d**e to mu domestosem szoruje :D

Gość gość
Chyba jestem brudasem,dziecku nie szorowalam nigdy jezyka,nie zakroplilam ani razu soli fizjologicznej do oczu. Tylko nosa oczyszczam jak ma fluki:P i zabki myje silikonowa szczoteczka. No coz,zla matka ze mnie. A I uszy osuszam po kapieli. A tak to calego recznikiem wycieram.

Gość gość
Jesteś patologia, przy samej buzi masz 20 czynności :D:D:D

Gość gość
Głupie jesteście oczywiście że trzeba przemywać dziąsła i język bakterie nie osadzają się tylko na zębach idiotki... http://pediatria.mp.pl/pielegnacja/show.html?id=52395 przeczytajcie sobie od kiedy i jak należy dbać o higienę jamy ustnej dziecka. Niby tu wszystkie takie czyścioszki co prysznic biorą 5 razy dziennie ale buzię u dziecka już przemyć to dla was to głupota...

Gość gość
ja robie tak samo + czyszczenie o***tu takimi paleczkami do uszu, sa najlepsze,

Gość gość
mialo byc od.by.tu cenzura jedna