Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamka8887

Katar i pokaszliwanie czy isc do lekarza???

Polecane posty

Gość mamka8887

witam moja 6 miesieczna coreczka od kilku dni ma katar myslalam ze samo przejdzie ale wczoraj coreczka zakaszlala i dzis rano znowu ale nie jakos strasznie lekkie jednorazowe kaszlniecie.. od 2 miesiecy sie bardzoo slini i wszystko wsadza do buzi i gryzie czytalam ze te objawy katar i lekki kaszelek moga byc przyczyna zabkowania prosze o rade czy powinnam isc z mala dzis do lekarza??? czy moze podawac jej tylko paracetamol ?prosze o odpowiedzi dziekuje:)

Gość gość
Iść, ja poszłam i się okazało, że trzeba było.

Gość mamka8887
dodam tez ze w nocy troche charczy jak spi...

Gość gość
Też tak było. Spływało dziecku to w nocy, denerwował się, kilka razy (w nocy!) psikanie solą, odciąganie, krzyk, kilka metod leczenia, później coś aż na uszy poszło... Warto zadziałać zawczasu!

Z samy katarem bym do lekarza nie szła.Bo można dać dziecku ulgę przez inhalację czy też zastosować sól. Ale jeśli doszedł kaszel to warto się skonsultować z lekarzem.Bo u takich maluchów szybko rozwija się infekcja .

Gość gość
nic nie szkodzi skonsultować i osłuchać - 3 latka bym zostawiła ale takiego malucha bym zabrała - lepiej zabrać 100 razy nie potrzebnie niż raz przegapić

Gość mamka8887
ok co mi szkodzi pojde zobaczymy co mi da ale znajac zycie to paracetamol;) zazwyczaj to dostaje od lekarza jak cos;) mieszkamy w UK :)

Gość gość
Paracetamol na kaszel? :)

Gość mamka8887
ok jak mala wstanie to sie wystroimy i idziemy :) dzieki za rady macie racje lepiej isc i tyle! moze napisze pozniej co i jak Pozdrawiam

Gość mamka8887
no pewnie w Anglii paracetamol dobry na wszystko i faktycznie w wielu sprawach bardzo pomaga!! :) lekarze tu nie chetnie przepisuja cos innego dzieciom o antybiotyku juz nie wspomne:) a tak wogole to pisalam ze mala zakaszlala wczoraj i dzis raz i tyle nie ma typowego kaszlu...

Gość mamka8887
ale i tak pojdziemy jest dzis piekna pogoda wiec co nam szkodzi tak na wszelki wypadek :)

Gość gość
Lepiej wcześnie i nie dać się spławić lekarzom :) Zawsze można jakis syrop podać, choć łagodzący żeby sobie gardła bidaczka nie zdarła, witaminę C, wapno... Powodzenia :)