Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy wasze kolezanki tez sie chwala chorobami wenerycznymi

Polecane posty

Gość gość

mam kolezanke, ktora miala jakis czas temu kilka bakterii... wiedza o tym wszyscy znajomi. dla mnie to niezreczna sytuacja, szczegolnie jak ona opowiada wszystkim, ze zlapala to swinstwo na basenie, bo przeciez ona i jej maz sa sobie wierni... czy to jest normalne? dla mnie jakas patologia, zeby sie chwalic choroba weneryczna, do tego jeszcze twierdzic, ze sie nia zarazilo na basenie. chodze na basen od zawsze i nigdy nie mialam zadnej bakterii. pewnie maz ja zdradza, a ona takie bzdury opowiada. patologia.

Gość gość
haha haha hjahah ja p*****le

Gość gość
jesli chodzi o choroby weneryczne to zarazic sie mozna tylko droga plciowa

Gość gość
no ona twierdzi, ze miala to z basenu i teraz wszystkim opowiada, ze na basen nie pojdzie i sie nam dziwi, ze chodzimy... czy jest tu ktos, kto tez sie zarazil na basenie tudziez w toalecie publicznej?

Gość gość
Ale jaką bakterią?

Gość gość
coli bakterią coca -coli :D

Gość gość
Tak ja sie zaraziłam taką beztlenową bakterią na basenie i wylądowałam na pogotowiu ginekologicznym, bo to był najgorszy bój w życiu. Do tej pory jak chodzę na basen to się modlę, aby to się nie powtórzyło.

Gość gość
A no i oczywiście nie wiem jaką bakterią bo podobno ich jest tam wiele i podają ci antybiotyki o szerokim spektrum działania i dopochwowo i do dzioba. Lekarz powiedział, że to częste szczególnie u tych kobiet co właśnie mają delikatną florę bakteryjną, który za bardzo o siebie dbają.

Autorko- sprawdź co definicję choroby wenerycznej, bo najwyraźniej nie wiesz co to znaczy. Nie używajcie pojęć, których nie rozumiecie. Nie prawdą jest też, że chorobą weneryczną można się zarazić tylko przez seks. Do przekazania niektórych bakterii wystarczy czasem sam kontakt skórny, bez stosunku (kiła). Np. HIV jest definiowane jako choroba weneryczna, pomimo iż sposobów na zarażenie się wirusem jest kilka.

Gość gość
ona miala chlamydie, mukoplazme i opryszczke. wszystko na raz.

Gość gość
boże, widzisz i nie grzmisz- AIDS nie jest definiowane jako choroba weneryczna- gdzieś ty takie bzdury wyczytala???????????

Gość gość
raczej wątpie żeby się dało tak zarazić.. kretynkę z siebie zrobiła :D a męża to raczej pewna być nie może :) ja tez mam taką koleżankę jeśli o kolezankach mowa, co to ledwo w ciąże zaszła a już wszyscy wiedzieli że w ciąży, dopiero ostatnio do lekarza poszła, jakie to opowieści wszystkim rozgadywała, że czego to ona w p/i/p/i/e nie miała, że z gołą du.ą latała po gabinecie... nie wiem co ona myślała że jak jej pierwsze usg zrobią... a najlepsze, że jakoś w święta miała ostatni okres a mówi wszystkim że jest w 4 tc... mówie jej że to nie możliwe no ale nie przegadasz.. kwasu foliowego nie bierze bo "nie wiedziała" hehe

Gość gość
no ale jak jeszcze mozna zarazic sie chlamydia? jej nawet lekarz powiedzial, ze to od kontaktu z chora osoba, a ona, ze ona sobie wyprasza, bo jest wierna mezowi. no wlasnie, tym sposobem moze aids tez mozna zlapac w toalecie albo na basenie?

Po pierwsze - żadne AIDS, bo AIDS jest skutkiem HIVa, ale nie tym samym. Po drugie - zapraszam do lektury: "Najgroźniejszymi chorobami wenerycznymi są te, których przyczyną wystąpienia jest zarażenie się wirusem. I tak AIDS wywołuje wirus HIV, kłykciny kończyste – wirus HPV, opryszczkę genitaliów – wirus HSV, a zapalenie wątroby typu B i C – wirusy HBV i HCV. Największy problem z infekcjami wirusowymi polega na tym, że wirusy te nieomal zawsze są niemożliwe do całkowitego wyeliminowania z organizmu. Oznacza to, że choroby wywoływane przez wyżej wymienione wirusy można leczyć zwykle jedynie objawowo, a sam wirus może pozostać uśpiony przez wiele lat i w najmniej spodziewanym momencie wywołać reemisję zaleczonej choroby." żródło:choroby wneryczne.com

Gość gość
choroby weneryczne to takie ktorymi mozna sie zarazic glownie przez kontakt sejksualny; a takie bakterie czy grzybice to mozna np na basenie zlapac albo gdzies w publicznej toalecie albo nawet poprzez zla higiene; ja mam uboga fkore bajteryjna ochronna w pochwie i ciagle cos mi sie przyplatuje

Gość gość
na tej stronce pisze tez, ze nie mozna zarazic sie chlamydia przez toalete ani na basenie. koleznka sciemna, albo jej maz.

Gość gość
mycoplasma tez jest okreslona jak choroba przenoszona droga plciowa...

Gość gość
Jak sie rżną z kim popadnie to potem jest czy się pochwalić .

Gość gość
up

Gość gość
A wiecie, że zarowno chlamydie, jak i mycoplasmy mogą wywołać u dzieci zapalenie pluc? Poczytajcie,a nie podniecacie się od razu, że kogoś mąż zdradza.

Gość gość
Tak moga,ale chlamydia pneumoniae i mycoplasma pneumoniae a nie chlamydia trachomatis i mycoplasma genitalium,homnis czy ureaplasma. To sa inne gatunki odpowiedzialne za zakazenia innych narzadow. Ja mialam za to inny przypadek. Kiedys przyjechal do laboratorium taki dosc mlody chlopaczek naprawiac sprzet bo sie popsul. I tak sie rozgadal,ze zaczal mi opowiadac jak to sobie szalal az sie znalazl u urologa bo mu w pewnym miejscu wyskoczyly rozne krostki itp.... i skonczylo sie na antybiotykach. Dodamze widzielismy sie pierwszy raz i jakos dziwnie mi bylo wysluchiwac takich zwierzen...;)

Gość gość
wiemy, ale wrodzone, czyli przekazane w czasie porodu. matka musi byc nosicielka. ale co to ma do tematu?

Gość nie trzeba spac z kim popadnie
zeby sie czyms zarazic. nie zycze nikomu z was wszechwiedzacych i najmadrzejszych przejechania sie na swych pogladach :o

Gość gość
Nie nie przekazane w czasie porodu, ala dokładnie takie jak napisal gość wyżej. Dodatkowo zakażenie może wywołać np spirala.

Gość gość
Drogi gościu z 21.02.14 oczywiście, że to możliwe - przesunięta owulacja. Moja przesunęła się o 2 tygodnie, może też być większa różnica (bardzo często przy nieregularnych miesiączkach) Z tym, że jeśli wie, że to 4 tc to lekarz musi mieć na prawdę bardzo dobry aparat USG.

Gość basiora883
u mnie w klasie najmodniejsza paczka utworzyła się z trójki dziewczyn które złapały podczas stosunku e-coli, w dodatku nie chcą się z nikim podzielić, kiłę i rzeżączkę to ma większość, mi osobiście marzy się hiv, ale wiem ze trafic na niego to jak wygrac na loterii

Gość gość
przykro mi ale jak najbardziej na basenie sie mozna zarazic i tka jak chlor bakterie w wodzie zabija to jzu wirusy w tym wątroby i wirus HPV sie z chloru smieją ! :) ciesz sie zatem ze nic nie złapałaś , ale to do czasu byc moze juz masz wirusa HPV ale jeszcze w fazie ukrytej wiec zadne badanie ani lekarz go nie stwierdzi , jak pzrejdzie w faze subkliniczną to go lekarz zobaczy a jak w kliniczną to sama zobaczysz na cipce - sromie kłykciny - wteedy nie bedziesz taka madra a partner ci powie ze go zdradziłaś , wetedy pogadamy