Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak zrobic dobry rosolek

Polecane posty

Gość gość

kurczak?? :) Kura ? wolowe? Kto wie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Wolowe i uda oraz moc warzyw mmmmmmmmmmmm

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
+suszony grzyb leśny, ziele angielskie, pieprz ziarnisty gotować na małym ogniu, takie plum plum przez ok. 3 godziny

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
tia, i jeszcze work ziemniakow, kilo kaszy, mniam, mniam , mniam :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
zaraz wkleję c.d. bo mi uznaje posta za spam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
a co? ty robisz tylko na wodzie z miesem i kostka rosolowa?????????? ble

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Z kaczki,może być sam korpus.Ważne,żeby rosó£ gotować na ma£ym ogniu.Dadać marchewkę,pietruszkę,seler,cebulę przypaloną np. na gazie.Ziele angielskie,liść laurowy,pieprz,vegetę...na koniec posypać pokrojoną drobno natką pietruszki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Tyle wysiłku po to zeby zniszczyć wszystko na końcu glutaminianem? zapomnialas o soli. doprawiamy na koncu i BEZ CHEMII

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Z chemią lepsze...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Dobry kucharz zrobi ci dobry rosół bez chemii, naturalne przywrawy nie są chemia. Po co glutaminian do tego pchac jak składniki są dobre i z tego wychidzi smak do tego przyprawy i tyle. Nie ma prawa być niesmaczne i dniedobre . Chemie dają luzdie którzy do gotowania nie używaja warzyw itd tak jak w zupce chińskiej zalewasz wodą chemie i jest "" smaczne"" (fuj) wtedy wsypuja chemie i mają"smak" a tu ktoś daje warzywa robi wywar i partaczy na koniec chemią - MASAKRA to głupota jakich malo.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
oczywiscie najwiencej to 2 marchewki bo bedzie słodki smak

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Należy też pamiętać o uprażonej cebuli.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
no tak pamietam jak babcia na blasze spiekala cebule :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
najwazniejsza jest ta cebula uprażona-przypalona lekko na gazie i jak ktos ma świeży lubczyk z działki-ale to w lecie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
nie mam gazu :( prad

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
a te no suszone jarzyny? wegeta?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ja też mam prąd i cebulę piekę albo w piekarniku albo na suchej patelni

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
tak racja, wrzucic na rozpalona patelnie, ale jestem doof :) a czosnek tesz?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
nie czosnek nie TESZ

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
bez? :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
a ja z czosnkiem robię i właśnie jutro będę taki gotowała cały czas na wolnym ogniu, tak pyk... pyk... pyk... najpierw półtorej godziny kawałek wołowiny z kością i pieprzem później dodaję pół kurczaka, włoszczyznę z czosnkiem i kolejne półtorej godziny a sól na dwadzieścia minut przed końcem i rosołek jak marzenie :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
jednak :) ale to mieso to jest miekkie ! tyle czasu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×