Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość biZ0n

obstawiam że Ukraińcy nawet nie wiedzą o tym że nadal

Polecane posty

Gość biZ0n

w sercach wielu Polaków jest ból i nazwa 'ukrainiec' potęguje ten ból dwukrotnie za morderstwa Ukraińców na Polakach, za wymyślne tortury, za barbarzyństwa nagradzane przez UPA i Stiepana Banderę , Młodzi Ukraińcy nie znają historii , nikt nie wyjaśnił jak było , nie rozumieją za co powinni przeprosić Polaków , teraz ukraińcy patrzą na nas jak na kraj mlekiem i miodem płynącym i też chcą tak żyć i pracować w demokratycznym kraju , nie mają zielonego pojęcia, że dziadek tego Ukraińca używał kosę do mordowania polskich dziewczyn, które były w ciąży i flaki wypruwał , ucinał głowy , zamęczył i na koniec wszystko spalił aby nikt nie wracał , ukraińcy nie wiedzą o tym

Gość gość
polacy wyjezdzajacy na zachod, np do niemiec, do kraju, ktory oferuje im mozliwosc GODNEGO zycia tez nie wiedza chyba, ze jada do kraju nazistow, ktorych dziadki zabijali ich przodkow... a moze po prostu ludzie chca zyc przyszloscia i ja zmieniac na dobre, a nie tkwic w przeszlosci i karmic sie zalem i nienawiscia?

Gość ona z zablokowanym IP
przestań. a współczesny Niemiec, pracodawca twoich kolegów, moze rodziny, to wnuk kata, co batem wywijał w czasach wojny, co bił i kopał. a współczesny Anglik to wnuk czy prawnuk tego, co wtedy odwracał się i uznał, że to nie jego sprawa. a wy do nich jżdzicie i zachwalacie, że to raj. odczep się od Ukrainców.

Gość gość
Pomyłką jest mówić, że wszyscy dziadkowie dzisiejszych młodych Ukraińców mordowali Polaków. Musimy też pamiętać o tych Ukraińcach, którzy ratowali Polakom życie.

Gość gość
mam w nosie sprawę Ukrainy

a inni mają w nosie ciebie, przyjmij to do wiadomości

Gość gość
A mi żal tych biednych ludzi :( Tyle osób już zginęło :(

Gość gość
i świetnie Janukowycz im jeszcze da po duupie

w moim otoczeniu nikt nic im nie wypomina, bo w zasadzie to mało kto orientuje się, że coś się dzieje. wiedzą, że coś się dzieje, ale co, nikt nie wie :( to jest przykre. poza tym, każdy naród ma abo miał swoich narodowców.

Gość biZ0n
też jestem ZA aby mimo wszystko pomagać Ukraińcom , pod wieczór samolotem rządowym z Radkiem Sikorskim przyleciało siedmiu poszkodowanych we wczorajszej bitwie ulicznej na Majdanie , więcej poszkodowanych ma zabrać samolot CASA , być może pani Merkel się zgodziła aby przyjąć do niemieckich szpitali poszkodowanych , k***a , jednak żyjemy obok siebie i trzeba sobie pomagać , żyjemy w tej samej Europie o historii należy pamiętać ale chyba nie warto się mścić za pokolenie dziadków

Gość gość
za 2 miesiące znów będą się napieprzać

weźcie ludzie. mieliśmy chyba z każdym krajem europejskim na pieńku i co? dalej sobie funkcjonujemy w doskonałej symbiozie, Szwecja, Turcja, Włochy, Austria. chociaż raczej to nie symbioza, to my wchodzimy im w tyłek. A biedna Ukraina, która nie ma nam nic do zaproponowania, tylko dlatego ma zostać sama? ja ich popieram. I z całego serca życzę im, by się wyzwolili.

Gość gość
Janukowycz jest bystrzejszy niz myślicie za parę dnie zrówna z ziemią ten Majdan myślicie, że to dzisiejsze przedstwienie to prawdziwy rozejm?

Gość gość
będzie rozpierducha jak się patrzy

Janukowycz ma tez kogoś, kto stoi za nim murem. Ale i tak przegra.

Nawet Kaczyński rozumie że to były inne czasy i inni ludzie, że trzeba pamiętać a nie rozdrapywać stare rany... więc wniosek nasuwa się tylko jeden... jesteście głupsi niż ustawa przewiduje.

liczy się to, co mamy we własnym sercu i co rozważamy w sumieniu. po co zastanawiać się, czy ktoś by pomógł nam, jakby była potrzeba?

Gość gość
Oni biedni? W 1918 były to tereny bogatsze od Mazowsza -jak sie rządzą tak mają . Przed wojną stopa życiowa we Lwowie nie była niższa niż w Krakowie . Bieda na czarnoziemie przy sporym przemyśle i zasobach bogactw naturalnych o czymś świadczy...

Gość gość
Janukowycz ma tez kogoś, kto stoi za nim murem. Ale i tak przegra. . . to wiadomo, ale w ostatecznym rozrachunku janukowycz przegra ale jego plecy raczej wygrają

staszek spod monopolowego - O ile mnie pamięć nie myli to już kiedyś odsyłałam Cię pod monopol przy okazji dyskusji piłkarskiej, jeżeli nie to radzę Ci tam iść, bo miejsce pod monopolowym to Twoje miejsce.

Gość biZ0n
Majdanem teraz rządzi Dmitrij Jarosz , spadkobierca Stiepana Bandery, jego teraz słuchają na Majdanie i On do buntu i walki z Janukowyczem namawia na śmierć lub życie , być może już jutro ludzie Dmitrija Jarosz znowu będą palić opony na Majdanie pomimo podpisanej umowy z Janukowyczem, żądają aby Janukowycz jutro do godz. 10 podpisał , że przestanie być prezydentem Ukrainy , plan szalony , jeżeli jutro po godz. 10 rano znowu zacznie się wojna na Majdanie to za zamordowanych ludzi będzie odpowiedzialny tylko jeden człowiek, czyli Dmitrij Jarosz nacjonalista i faszysta a takim osobnikom nie wolno nawet współczuć i pomagać !

Gość gość
taka jest właśnie prawda, że jakby Polsla teraz została zaatakowana to Niemcy by nam pomogli, a Ukraińcy wbili nóż w plecy jak kiedyś ZSRR

Gość gość
wiecie ja mieszkam na wschodzie , do granicy z Ukrainą mam jakieś 3 godziny drogi czyli bliziutko , w mojej miejscowości tak samo w szpitalu są ranni z Ukrainy, cieszy mnie to że w ten sposób udzielamy pomocy :)