Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czym smarować brzuszek przeciwko rozstępom

Polecane posty

Gość gość

Jakimi kremami. balsamami smarujecie swoje brzuszki w ciąży przeciwko rozstępom? I od którego tyg ciąży można do którego?

Gość gość
ja nie smarowałam niczym i ani jeden mi nie wyszedł.

Gość gość
Słyszałam coś o oliwce ale nie wiem jak ona działa, czy wogóle zadziała

Gość autorka gośc
oliwka - podobno olej kokosowy jest świetny - no i są kremy dla kobiet w ciąży - przy duzych predyspozycjach skusiłabym się nawet na bio oil

Gość gość
brzuszek?? co ty, masz 5 lat? BRZUCH kobieto :O:O:O

Gość gość
Pharmaceris - Foliacti i Dax - Perfecta Mama :)

Gość gość
I za wczasu smaruj też piersi :) Pharmaceris trochę długo się wchłania, ale naprawdę dobrze nawiża i odżywia, Dax przecudnie pachnie, kojarzy mi się z okresem poporodowym, maleńkim dzieckiem, karmieniem piersią... :)

Gość gość
będę pisać jak mi się podoba!!!!!! a kretynką to sama jesteś

Gość gość
Ja smarowalam i przed ciaza i w ciazy i po ciazy a rozstepy mam-stosowalam kremy przeciw rozstepom te drozsze, bio oil tez i duuuupa

Gość gość
Ja do 3 mies. smarowałam się TYLKO oliwką dla dzieci-w aptece odradzono mi stosowania innych specyfików aż do 3-4m. i w sumie sie by zgadzało , jak bywałam na zakupach w sklepach/drogeriach samoobsługowych to na większości kosmetyków "na rozstępy" było napisane,żeby stosować po 3-4mies. teraz smaruję się kremem ElastiQ Oryginal (dostępny na allegro cena od 18,00zł. !!!!oraz w bardzo nielicznych aptekach) i naprawdę działa ! nie wyszedł mi na chwilę obecną (29tydz.+11kg.)żaden rozstęp na brzuchu,boczkach,biodrach,piersiach bo tam smaruję się średnio obficie-nie przesadzam z ilością kosmetyku raz dziennie po kąpieli! wyszły mi za to po dwie 0,5cm kreski na...środku obydwu pośladków,bo tam się nie smarowałam :) dopiero teraz zaczęłam jak zauważyłam ,że "coś" się dzieje.Polecam ten kosmetyk,bo jest w przystępnej cenie i na mnie działa,skóra nie jest sucha,NIE SWĘDZI!!!!

Gość gość
acha,i jeszcze jedno ,ja regularnie,co 2-3 dni robię sobie małe spa :) sizalowe szorstkie rękawice , dobry nawilżający żel do kąpieli (polecam Kozie Mleko oraz Kokosowe,Kakaowe preparaty z Ziaji- tanie i dobrze przygotowują skórę do dalszych zabiegów) lub gruboziarnisty piling do ciała i robię masowanko :) w miarę delikatnie piersi i brzuch , resztę newralgicznych miejsc mocniej,tak ok.5min.nie dłużej,żeby nie podrażnić za bardzo skóry.potem po wyjściu z wanny smaruje się swoim Elastiqiem i czuję się jak w nowej skórze-świeżo,w skórze jest pobudzone krążenie więc i preparaty lepiej się przyjmują,polecam!!

Gość gość
Ja stosuję Pharmaceris. Jestem w 9 miesiącu i nie mam żadnego rozstępu.

Gość gość
Ja całą ciąże smaruje oliwką dla dzieci Nivea :) regularnie zaczęłam smarować w 5 miesiącu wieczorem przed spaniem, od 7 miesiąca smaruje wieczorem i rano, mam 4 malutkie rozstępy na jedynym boczku i na piersiach, bo mi sporo urosły :) ale jak się pojawiają to dzięk ismarowaniu szybko bledną :) ja polecam tą oliwkę

Gość gość
Ale trzeba wiedzieć, że brzucha nie wolno masować itp. oliwkę trzeba delikatnie rozsmarować :)

Gość gość
ja smarowalam zwykla oliwka Bambino,czasem tez balsamem z rosmanna dla kobiet w ciazy,bardzo dobrze se wchlanial,nie mialam zadnego rozstepu ale ja nie wiem ,czy to dzieki temu,czy poprostu tak mam,moja mama,babcia tez nie mialy rozstepow ,niczym nie smarowaly sie,babcia urodzila czworke dzieci ,a mama dwoje,mysle ,ze jak ktos ma tendencje do rozstepow i bardzo duzo przytyje to bedzie je mial i tyle

Gość Klaudddd
Ja smarowałam wszystkim co jest możliwe, kremami, oliwką, różnymi specyfikami przeciw rozstepom i na nic to sie zdało. Mam na brzuchu mega rozstepy, normalnie jakby ktoś mnie nożem pociął. Termin porodu miałam na wczoraj, po urodzeniu musze z tym cos jak najszybciej zrobic... tylko co.

Gość gość
Ja smarowałam Mustelą, zero rozstępów. To nie jest żadna reklama, nawet nie wiem ile ten krem kosztuje bo go dostałam od znajomej aptekarki. Ale efekty świetne.

Gość gość
Ja od drugiego miesiąca ciąży smaruję oliwką Babydream z Rossmanna raz dziennie. Teraz jestem w czwartym miesiącu i zamierzam dorzucić jeszcze jedno smarowanie, tyle że balsamem. Teraz będę zaczynać stosować Elancyl. Robiłam już przymiarki do balsamu Babydream z Rossmanna ale cuchnie tak, że nie jestem w stanie z nim wytrzymać. Podobnie Dax Perfecta Mama - w opakowaniu pachnie bardzo ładnie, a na skórze zmienia się w megasmród. Także jeśli masz wrażliwy nos, dwóch ostatnich nie polecam bo nie dasz rady ich stosować.

Gość gość
Niczym. Jak bedziesz miala miec rozstepy, to je bedziesz miala. Chyba ze tylko dla swojego komfortu. Z piersiami jest tak samo. Co z tego ze o nie dbalam, jak przyszedl nawal pokarmu taki ze cycki w ciagu paru godzin zrobily sie wieksze od glowy.... Masakra. Na to nic nie pomoze.

Gość gość
Mi koleżanka poradziła bio oil i używam go praktycznie od poczatku ciazy, odkąd sie dowiedziałam aby przygotować skore ( ona używała i nie ma ani jednego rozstepu) teraz kupiłam dodatkowo krem z tołpy. Narazie nie mam rozstępów ale do terminu jeszcze 9 tygodni wiec sie okaże.

Gość gość
Zgadzam się, niczym. Ja smarowałam co dziennie tymi drozszymi, bio-oil, mustela i nic nie pomoglo. Strata kasy, to czy będziesz miała rozstępy to sprawa predyspozycji

Gość gość
Bio oil

Gość gość
brzuszek? Idiotko masz brzuch a nie brzuszek. ] Czemu glupie idiotki jak nie sa w ciazy to maja brzuchy a jak maja wielki beben z dzieciorem w srodku nie raz obrzydliwy od nacieganietej skory i rozstepow to nagle jest brzuszek? Autorko masz 3 lata ze masz brzuszek czy jestes niedorozwinieta?

Gość gość
używalam bio oil codziennie, od początku ciąży brak rozstępów na brzuchu, i nie wiem co to swędzenie skóry w ciąży :) jest drobi ale nie żałowałam, i mogę polecić jak najbardziej :)

Gość gość
BIO OIL tylko i wyłacznie jest rewelacyjny. Co prawda w ciąży nie stosowalam i żałuję bo mam rozstępy (małe) teraz stosuję i w miesiąc poprawa jest chyba 100%

ja stosuje bio oil i jak na razie nie mam rozstępów, podobno jest najlepszy ale jeśli kobieta ma słabą rozciągliwość skóry to nic nie pomorze ale lepiej zapobiegać..może się uda.

Gość gość
Od 4 miesiąca. Używam 2 kremów obydwa z rossmana różowy i niebieski bodajże perfecta mama i sexi mama no i do tego peeling 2-3 razy w tygodniu również z rossmana. Jestem w 7 miesiącu i nie mam jeszcze żadnego rozstępu i wątpię żebym miała bo genetycznie mam dobrą skórę a kremy stosuję na wszelki wypadek. Oczywiście z przeprowadzonego przeze mnie wywiadu wśród koleżanek wynika że nie ma sensu kupować drogie kremy bo dużo zależy właśnie od genów.

Gość gość
Brzuszki :o

Gość gość
Często proste, naturalne rozwiązania są najlepsze, sprawdziłam na sobie i z czystym sumieniem mogę polecić olej kokosowy, ostatnio kupowałam tu http://www.cocoprojekt.pl/

Gość gość
Po pierwsze to masz bebech a nie brzuszek. Też nie wiem skąd te zdrobnienia jak się w ciąże zajdzie. Przecież to każdy widzi że to nie jest brzuszek!!!! Na litość boską! A po drugie rozstępy zawsze będą bez względu czym nie posmarujesz.