Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

L4 isc czy nie isc

Polecane posty

Gość gość

:(

Gość gość
Isc

Gość gość
Nie mogę dodać wiadomosci bo caly czas wyskakuje mi ze spam.. sytuacja wygląda tak ze zwolniono w styczniu z mojego dzialu 6 osób.zostaly dwie w tym ja w 6 miesiącu ciąży.liczba obowiązków sie nie zmniejszyla.wiec musimy to co robili 8 osób robić we 2.praca przed kompem 8h.nie daje jiz rady.na dodatek mam problemy z kręgosłupem.nie wiem juz jak mam siedzieć.mam umowę o prace ale jakoś nie egzekwuja moich praw.mialam plan zostać w pracy do 8 mies ale przy starym skladzie.myslalam ze będą szukać kogoś na miejsce tamtych ale sie przeliczyłam.wracam do domu jestem zrypana.nie mam sil mysle nad zwolnieniem juz teraz.pracodawca w ogóle ma gdzieś chyba ze jestem w ciazy. pewnie mnie tu zaraz zwolenniczki pracy zlinczują a dzis zamiast porobić cos w domu to nie mam sil wstać...

Gość gość
Ja bym poszla. I tak Cię mogą wtwalic skoro 2 osoby robią za 8 to widać gdzie mają pracownikow

Gość gość
Dodam ze od początku ciąży na zwolnieniu bylam 2x po tydzien ze względu na przeziębienie raz a drugi poniewaz mialam zapalenie oskrzeli które lecze do dzis a i tak pracowalam zdalnie. serio mam,dylemat bo z jednej strony nie chce siedzieć w,domu a z drugiej zdrowie mojego dziecka jest ważniejsze niż ta praca za ktora i tak nie uslysze slowa dziekuje...

zdecydowanie isc. Nie ma co na siłe pracowac skoro juz nie dajesz rady. zwolnienie się należy i trzeba korzystac

Gość gość
idz na l4, i tak sie pewnie cie zaraz po macierzynskim pozbeda

Gość gość
Nie daje rady bo jest na prawde masa obowiązków...nie chce naszego zdrowia narażać bo to tylko praca.a po macierzyńskim i tak nie wrócę tam.tzn tak planuje. gdzieś czytalam ze przy kompie w ciąży mogę pracować 4h pozniej albo maja mi zapewnić cos innego albo mogę iść do domu a kasa i tak za 8h.nie wiem jak mam to od nich wyegzekwować bo byc moze taki układ 4h dziennie nie bylby zly...

Gość gość
No tak ciaza i juz na L4 jej sie chce.jestes zalosna autorko...

Gość gość
Tylko ze ja w ogóle nie mam zamiaru tam wrocic po macierzyńskim.bede szukals czegoś innego...

Gość moniaszka1986
Idz.

Gość gość
Nie idz

Gość gość
to skoro nie chcesz po macierzyńskim tam iść to nie wiem po co w ogóle pracujesz. Zaraz wiosna, zobaczysz 3,5 mies szybko zleci.

Gość gość
Idź, jesteś już w 6 miesiącu. Większość damulek bierze już l4 od dnia testu. Swoje przerobiłaś a wykonczysz się psychicznie przez ten stres. Ja bym zdecydowała się na odpoczynek. Po ciąży będziesz narzekała na brak snu więc powinnaś teraz trochę odpocząć.

Gość gość
Medalu za poświęcenie dla firmy i tak Ci nikt nie da. Pewnie lepiej płakać jak nie daj Boże coś się dziecku stanie. Porozmawiaj o skróceniu godzin pracy przy komputerze, to psi obowiązek pracodawcy zapewnić Ci inną pracę, albo zwolnić od jej świadczenia. Ciekawe czy te które tak krzyczą pracowały do porodu, jak przebiegała ich ciąża i jaką miały pracę.

Gość gość
nie kumam cie]nie chce wracac a siedzi teraz/.. ty normalna? jestes/

Gość motylekkkkkk
no pewnie ze isc!