Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ameba80

Przedszkole dla córki a urlop macierzyński.

Polecane posty

Gość Ameba80

Witam, Przebywam na L4 ciążowym i mam córkę, którą chcę zapisać w marcu do przedszkola. Jak się dostanie to pójdzie od 1 września. Termin porodu mam na koniec kwietnia. Czy przyjmą mi dziecko do przedszkola jak siedzę w domu na L4 ciążowym i nie wrócę do pracy bo zaraz urodzę i praktycznie mogą zajmować się jednym i drugim dzieckiem?

Gość gość
W przedszkolu nie pytają czy jesteś na L4 ale czy pracujesz jako tak. Nie słyszałam aby trzeba bylo ich informowac o terminie porodu czy L4

Gość Ameba80
Dzięki za wpis ale nie pomógł:)))

Gość Ameba80
Też mi się tak wydaje "Gość"

Gość gość
nie musisz pisać w podaniu, że jesteś w ciaży. piszesz miejsce zatrudnienia i jestes traktowana jako rodzic pracujacy

Gość gość
wg mnie też jesteś mama pracująca i L4 ani urlop ( jak by się nie nazywał ) nie zmieni tego faktu. A g.. ich obchodzi czy jesteś na L4, jak długi masz macierzyński- to twoja prywatna sprawa.

Gość gość
u nas w marcu są zapisy,ale dla dzieci które przyjdą od września. nie słyszałam, żeby przyjmowali w ciągu roku, chyba, ze to przedszkole prywatne to wtedy można o każdej porze.

Gość gość
przecież napisała że chce zapisać dziecko w marcu ale posłać od września

Gość gość
Byłam w identycznej sytuacji. We wniosku jest rubryka dot. zatrudnienia rodziców ( u nas nazwa pracodawcy i pieczęć zakładu pracy z podpisem). Nikogo nie interesuje czy jesteś na zwolnieniu czy urlopie macierzyńskim. Przecież twój macierzyński może trwać 12 tygodni a może rok.