Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dgfffsessgqargagqgrqasdgqarg

lekarz sie mogl pomylić???

Polecane posty

witam lekarz stwierdził na usg dopochwowym ze mam litego guza jajnika ponad 6cm, czy jest możliwe żeby nagle się pojawił takiej wielkości w ciągu 3 miesięcy od ostatniego usg? skąd on mogł się wziaść w tak szybkim czasie ? czy to może być pomyłka ??? mam 24lata, czy w moim przypadku guz nie będzie złośliwy? dodam ze od paru miesięcy moje miesiączki sa nieregularne, bolesne i 2 miesiące temu zdarzylo się ze wogole nie miałam okresu tylko zamiast tego tydzień czasu miałam bóle przedmiesiączkowe. ostatni okres był bardzo bolesny, mam bole krzyżowe teraz dostałam okres 7 dni za wcześnie a przed tym okresem 3 dni bolało mnie podbrzusze i miałam plamienie

Gość gość
Może przy poprzednim USG ktoś się pomylił, nie znał się. Mi się też tak zdarzyło. Pierwszy lekarz stwierdził, że coś urosło, poszłam do innego lekarza sprawdzić, a nie mówiłam co mam wykryte i ten lekarz robiąc USG mówił, że wszystko w porządku, że nic nie widzi. Podkreślam, że nie wiedział, że inny coś widział i że byłam badana niedawno. Poszłam do trzeciego się zbadać i trzeci mówił tak jak pierwszy, że jednak coś jest.

Gość gość
Najgorzej jak ktos sie nie zna a zapomni.............

Gość gość
Zapomni? Nie zapomni, tylko chce skasować dodatkową kasę za USG, mimo że USG jest dla niego czarną magią i niczego by nie zobaczył.

a to się zgadza ze lekarz lekarzowi nie równy i każdy mowi co innego .... ale tez chce isc dla upewnienia do innego lekarza i nic nie będę mowic powiem ze na kontrolne usg przyszłam , ciekawe co powie ......jestem mloda i ne chce mi się wierzyc żeby taki guz duzy w 3 miesiące urosl a co do poprzedniego usg to było robione u tego samego lekarza i mowi ze nie jest zle ale tez nie jest najlepiej i ze jakis pęcherzyk widzi i ze mi się nie uwolnil bo nie było najprawdopodobniej owulacji , za 3 miesiące przychodzę a on mi mowi ze mam guza ponad 6cm i ze to bardzo urosło od tamtego czasu ... a ja oczy jak 5zł , i skierowanie do szpitala , a w szpitalu termin na 4 czerwca o to nasza zaje,,,bista służba zdrowia , nawet mnie w tym szpitalu ginekolog nie zrobil usg dla upewnienia tylko wpisal termin na oddzial 4 czerwiec i napisał na skierowaniu rady dla mojego lekarza jakie badania ma mi zlecic . i ja się pytam jak to jest ze lekarz mnie kieruje do szpitala w celu dalszej diagnozy , a szpital zamiast mi porobić badania od razu na miejscu to odsyla mnie z powrotem do mojego lekarza który ma mi zlecic wszystkie badania i mam być pod jego opieką do 4 czerwca . i rozumiecie co chodzi przychodzę ze skierowaniem do szpitala ze mam guza a oni mi mowia ze miejsc nie mają i mam się stawic na oddział 4 czerwca ,,,,, NO ludzie co za kraj przecież ja nie przyszłam tam z katarem żeby ZOSTAĆ odesłana z kwitkiem ......

Także to sa nasze ********** szpitale i ********* słuzba zdrowia ,,,, nie wiem po jaka cholerę sa te składki zdrowotne odciągane już bym wolala sama sobie kase odkladac niż placic za g***o i w razie czego isc prywatnie

Gość gość
Nie lekcewaz tego problemu,idz do lekarza na wizyte prywatną.Najlepiej do ord.oddz.ginekologii.Czekanie do Czerwca moze okazać się że coś przegapiłaś.Oni postępują zgodnie z procedurami a lekarz kierujący Cie mógł na pisać na skierowaniu CITO!!!.To chyba najlepsza droga by ktos sie szybko tobą zająl.

nawet nie wiedziałam ze cos takiego jest jak citto na skierowaniach , dzięki za dodatkową informacje :) tez tak mysle ze czekanie do czerwca to za długo jeśli w 3 miesiące ten guz osiągnął taki rozmiar to nie wiadomo co będzie do czerwca , za tydzień mam do innego gina zobaczymy co z tego wyjdzie jak będę mieć 100procent co i jak dam znac , w poniedziałek ide jeszcze robic markery nowotworowe z krwi bo takie dostałam skierowanie na badania i dodam ze 3 miesiące temu jak miałam to usg co był tylko jakiś pęcherzyk to tez miałam cytologie robioną która wyszła b,dobrze grupa 1. i to jest dziwne tu wyniki dobre i krwi i moczu tez miałam ale to akurat przypadkowo kontrolnie zrobiłam zanim się o tym guzie dowiedziałam , wiec wyniki ok a tu guz jajnika , wszystko to nie chce mi się ulozyc w zadną całość.

Gość gość
a bierzesz tabletki p/ciążowe ?

Gość gość
nie biore antykoncepcji zadnej i nigdy nie brałam a czemu pytasz?

nie biore zadnej antykoncepcji i nigdy nie brałam a czemu pytasz?