Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ułożenie pośladkowe w 33tc

Polecane posty

Gość gość

Zaczynam 33tc, natomiast lekarz, u którego byłam na usg twierdzi, że dziecko jest rozwinięte na 35 tydzień. Na razie ułożenie pośladkowe. Czy według was jest jeszcze szansa na to, że się przekręci? W którym tygodniu lekarz decyduje o cesarce?

Gość gość
To pierwszy porod?

Gość gość
Tak, pierwszy

Gość gość
Ja nie wiem, bo moje się obróciło w 28tc głową w dół i tak zostało, teraz mam końcówkę 33 tc

Gość gość
Jeszcze może się odwrócić, możesz mieć ustalony termin a możesz zaczac rodzic wcześniej i może odwroci...Oby:-)

Gość gość
Szansa jest prakrycznie do konca, mi sie dziecko przewrocilo na 2 tyg przed. Type ze plecami do plecow i przy pelnym rozwarciu byla cesarkA..odobno lekarz decyduje kolo 35 tyg. Tak bedzie u nas teraz

Jeszcze przekręcić się może parę razy ;) Ja w każdym razie w 33 tygodniu też miałam usg i lekarka powiedziała że jeśli do 37 tygodnia się nie przekręci to będziemy rozmawiały o cesarce. W 37 tygodniu się nie przekręcił i dostałam skierowanie na cc , które miało odbyć się w 39 tygodniu. Kiedy zjawiłam się w szpitalu to raz miałam robione usg i nadal było bez zmian. W każdym razie moja lekarka mówiła że w swojej praktyce miała wiele przypadków gdzie maluchy przekręcały się na ostatnią chwilę.

Gość gość
No właśnie lekarz ten od usg twierdzi, że jest jeszcze czas, natomiast lekarka prowadząca twierdzi, że to wątpliwa sprawa bo jestem drobna a dziecko już spore.... dziewczyny a to się da wyczuć, że dziecko jest główką do dołu? Pewnie jest większy nacisk na pęcherz?

Gość gość
Jasne, że jeszcze może się przekręcić u mnie w 33tygodniu było ułożenie miednicowe a synek zdążył się obrócić

Gość gość
No ja np. czułam czkawkę synka "na dole".

Gość gość autorkaaa
No właśnie zanim poszłam na usg to tak mi się zdawało, że to właśnie główkę czuję u góry, więc jak się przekręci to też raczej powinnam poczuć?

Gość gość
Ja czkawke czułam u góry i byłam pewna że mały jest w pozycji pośladkowej. Na usg był jednak główka do dołu. Nie czułam jak się obracał. Tez mówili mi, że taki spory będzie a był dość mały. W rodzinie większość dzieci ważyła ok 4kg przy porodzie a mój mały ledwo 3.