Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy jesli dostanę skierowanie

Polecane posty

Gość gość

od ginekologa (prywatnie) na te wszystkie badania przed ciążą (tokso, cytomegalia różyczka morfologia itd) to czy będę za nie więcej płacić niż gdybym miała skierowanie od lekarza na nfz?

Gość gość
jeśli skierowanie od lekarza prywatnie, wszystkie badanie też prywatnie

Gość gość
A orientuje się ktoś jaki może byc koszt tych badań?

Gość gość
wysoki, po co Ci lekarz prywatnie? znajdz dobrego na NFZ, serio :) nie daj się zwariować

Gość gość
Ok 400zł

Gość gość
ja chodziłam do 26tc państwowo , później z różnych względów przeniosłam się do prywatnego lekarza i niestety ale za badania trzeba płacić, na szczęście te najważniejsze pierwsze badania i krzywą cukrzycową miałam już za sobą. Powiem Ci, że u mnie w diagnostyce np. morfologia 8 zł, mocz 8 zł, a reszta to nie wiem bo od tej pory tylko to robiłam i crp też 8 zł. Poszukaj gdzieś cennika

Gość mała lady z dakoty
Różnica taka, ż ejakbyś miała skierowanie od lekarza na nfz to byś nic nie płaciła. A tak wszystko odpłatnie. Ja chodziłam do 2 lekarzy - na nfz żeby robić badania za free i prywatnie, który robił mi potem cc.

Gość gość
Mosz i morfo są tanie. Niestety wirusówki i inne choroby już nie, a trzeba na początku zrobić ich kilka (HIV, różyczka, weneryczne,cytomegalia, toxo, wzw, może coś jeszcze?). Do tego tarczyca. Większość przeciwciałami i to IGM i IGG, więc koszt podwójny. Potem mocz i morfo to faktycznie tanio wychodzi. Zawsze można chodzić na nfz i dodatkowo prywatnie. W czym problem?

Gość gość
może i racja, że te inne badania to spory koszt, ja tak jak pisałam na dość późnym etapie ciąży przeniosłam się do prywatnego i wszystkie te różyczki, toksoplazmozę itp już dawno miałam za sobą. Później mocz i morfologia to już grosze

Gość gość
po jaką cholerę prywatnie?

Gość gość
No i chyba tak zrobię że pójdę na nfz i prywatnie. Z tym, że on na nfz przyjmuje prawie 70 km od mojego miejsca zamieszkania a prywatnie dwie ulice dalej :) A jesli będę chodzić do innego gina na nfz a do tego lepszego prywatnie to będę mieć kartę ciąży założoną u jednego i drugiego czy jak to jest?? Może głupie pytanie ale totalni się w tym nie orientuje bo u gina byłam jakieś 1,5 roku temu a teraz chciałabym zacząć starać się o dziecko i dlatego pytam

Gość gość
Dwie karty i się w ogóle nie przyznawaj, że chodzisz do innego lekarza! Ani jednemu, ani drugiemu.

Gość gość
Ok dzięki za odpowiedzi :)

Gość gość
nie uważacie że to trochę nieuczciwe chodzić do 2 ginekologów, nie przyznawać się do tego?

Gość gość
Nie, nie uważam, że to nieuczciwe. Chodzić do dwóch na nfz to już prędzej, ale chodzić dodatkowo prywatnie to mój zafajdany interes i nikogo nie powinno obchodzić co robię w swoim prywatnym czasie z własną kasą. Mogę sobie do 10 prywatnie chodzić i nikomu nic do tego.

Gość gość
A co w tym nieuczciwego skoro to prywatnie??? Jesli mam kasę mogę do czterech na raz prywatnie chodzić i chyba nie ma w tym nic złego...

Gość Alexa23
Szpieg SMS jest serwisem rozrywkowym, dzięki któremu możemy poczuć się jak światowej klasy szpieg. Użytkownik po weryfikacji ma możliwość śledzenia treści wiadomości sms. Szczególnie przydaje się rodzicom a także małżeństwom http://znajomesmsy.pl/jbya

Gość gość
a ja zrobiłam tak, chodziłam prywatnie a jak lek zlecił badania to poszlam do internisty na nfz po darmowe skierowanie i dostalam chociaz internista krecil nosem, ze przeciez moge chodzic do naszego super ginekologa po 80 na nfz... ale skierowanie dal i mialam bezplatne badania; drugi raz jak mialam znnowu je powtorzyc to zrobilam tak samo a za trzeci juz zaplacilam