Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Sposoby na przyrzadzenie pieczarek

Polecane posty

Gość gość

Robie diete, a dzisiaj chlopak kupil 5 paczek pieczarek, chociaz wie, ze to zabronione bo robie diete. Czy wiecie jak mozna je dietetycznie przyrzadzic? Bo najlepsze sa smazone, ale olej odpada

Gość gość
opakowan;-)

Gość gość
oddaj :P

Gość gość
co to znaczy "robie diete"?

Gość bruk
obtocz w jajku, mące i umaz na patelni oczywiscie na oleju lub na smalcu. Tylko wczesniej je pokroj kapelusze w poprzek i ogonki tez w popzek

Gość gość
wyciagnac nozke i wsadzic troche serka ziolowego do srodka i to na jakies 10 minut do piekarnika.mi smakuje. pieczarki mozesz tez pociac i ugotowac na odrobinie wody i do czegos dodac. badz zrobic chudy gulasz na piersi i wrzucic pieczarki.

Gość gość
Chce troche schudnac i nie jem niczego smazonego. Dlatego sie pytam w jaki inny sposob je przyrzadzic. Czy wyjda upieczone w piekarniku bez tluszczu?

Gość gość
A po co zaraz smażyć? Można udusić na wodzie z łyżeczką masła dla smaku, albo i na samej wodzie pod przykryciem z solą, można dodać do zapiekanki, można zupę ugotować...

Gość gość
Gosc 20:26 super pomysl;-) Dzieki, nigdy bym sama na to nie wpadla

Gość bruk
a jak zrobic sos z pieczarek

Gość gość
umyc, oczyscic, pokroic, podsmazyc z cebula na odrobinie masla, dodac sol, pieprz, tymianek , slodka smietane, gotowac na wolnym ogniu az woda wyparuje, smacznego

Gość gość
kto Ci powiedział, że od tłuszczu się tyje ? Nie ma takiej reakcji w organizmie, która przekształci tłuszcz z pożywienia w sadło Tłuszcz się wytwarza z węglowodanów (bułki, chlebek, ciasta itp.) ewentualnie może się wytworzyć z nadmiaru zjadanych białek na drodze glukoneogenezy ja na swojej diecie zużyłam całą butelkę oliwy z oliwek, jakoś schudłam i to dużo !!!

Gość wifigdańsk
a tak z innej beczki czemu chłopak kupił az 5 opakowan pieczarek,choc wie ze to zabronione,tak złosliwie to zrobił?