Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciąża 27 tydzień.

Polecane posty

Gość gość

27 tc! Jestem w pierwszej ciąży, więc takie rzeczy powinny dziać się dopiero przed porodem.. Przez pewien okres czasu miałam straszne skurcze. Brzuch napinał się od samej góry kończąc na podbrzuszu. Strasznie twardniał. Zdarzał się przy tym okropny ból zarówno brzucha jak i pleców. Pojechałam na wizytę do ginekologa okazało się, że mam rozwarcie na 0.5 cm. Pani doktor kazała mi leżeć i 3x dziennie brać Nospę. 2 dni temu byłam na kolejnej kontroli. Rozwarcie się nie powiększyło, ale szyjka zaczęła się robić miękka. Czyli wiecie o czym to świadczy. Ginekolog kazała mi leżeć, dalej brać Nospę i po 10 dniach przyjechać na kontrolę. Powiedziała, że musi mnie teraz bardziej i uważnie pilnować i nie wiadomo czy nie będzie musiała zostawić mnie w szpitalu. Czy któraś z Was była w podobnej sytuacji? Co Wam mówił lekarz? Jak się wszystko potoczyło?

Gość gość
Ja tak mialam, dostalam na to fenoterol i przeszlo ale teraz go wycofali :/

Gość gość
to twardnienia brzucha może pojawić się po 20tc a nie pod koniec ciąży-nikt ci nie powiedział o tym-zmień lekarza nospa na rozwarcie ? hehe co to za lekarz,ja w szpitalu leżałam 1,5 tygodnia wtedy jeszcze fenoterol był w obiegu to brałam,donosiłam ciążę do 40tc :) a leżałam w szpitalu od 28tc

Gość gość
Nospę dostała nie na rozwarcie tylko na rozluźnienie i ból brzucha, nie wprowadzaj dziewczyny w błąd. Fajnie właśnie mieć już rozwarcie pod koniec ciąży bo wtedy o wiele szybciej poród przebiega. Ale w twoim przypadku grozić może przedwczesnym porodem. Dlatego właśnie najlepiej leżeć i nie przeciążać się.

Gość gość
ale ma rozwarcie a nospe dostala

Gość gość
o wiele szybciej ale dziecko jest mniej chronione przed bakteriami zdrowie wazniejsze niz dlugosc porodu "Pojechałam na wizytę do ginekologa okazało się, że mam rozwarcie na 0.5 cm. Pani doktor kazała mi leżeć i 3x dziennie brać Nospę. 2 dni temu byłam na kolejnej kontroli. Rozwarcie się nie powiększyło, ale szyjka zaczęła się robić miękka." ja wnioskuję że nospe dostala bo ma rozwarccie,czytaj uwaznie

Gość gość
szew się zakłada,koleżanka miała w 26tc rozwarcie i jej założyli,dostała porządne leki na skurcze i donosiła ciążę a nospa na rozluźnienie przy rozwarciu hmm

Gość gość
A co jej maja podac? Luteina na tym etapie to jak przyklejanie plastra na urwana konczyne, bo progesteron juz nie podziala. O ile w ogole dziala na ktorymkolwiek etapie, bo zdania sa w tej kwestii sa podzielone.