Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciągłe stłuczki

Polecane posty

Gość gość

Mam prawo jazdy 8 lat i ciągłe stłuczki albo z mojej winy albo nie z mojej. 2 miesięcy nie przejeżdżę żeby nie mieć stłuczki. I pracodawcy mają mnie dość to moja 3 czy 4 praca w ciągu 3 lat. JESTEM FACETEM wiec nie pisać że baba za kierownicą. Jakieś doszkonalenia jazdy czy coś ?

Gość gość
Mam dużą wadę wzroku może to jest powodem. Wszystkie stłuczki jakie miałem to hmmm Wyjechanie z podporządkowanej gość mi walnął w drzwi - sprawa w sądzie wina uznana za moją. Zatrzymałem się na zielonej strzałce kobieta wjechała mi w tył. Jechałęm sobie normalnie pękła mi szyba z tyłu. Na zakręcie mnie wyrzuciło zahaczyłem swoim tyłem o samochód. Na zakręcie wyrzuciło mnie do rowu. Tir przede mną nagle się zatrzymał uciekłem na lewy pas - czołówka.

Gość gość
Z drogi głównej jechałem na podporządkowaną nie ustąpiłem pierwszeństwa. Czy za kimś też chodzą tak stłuczki ?

Gość gość
:D jestes po prostu ofermą

Gość gość
Na drodze na wprost facet urwał mi lusterko bo omijał pieszych jego wina.

Gość gość
przede mną gość dał po hamulcach ja wyhamowałem gość za mną już nie Auto poszło do kasacji.

Gość gość
Wyjechanie z podporządkowanej gość mi walnął w drzwi - sprawa w sądzie wina uznana za moją x ewidentnie twoja wina a Ty jeszcze chciałes kłocic sie w sądzie ? smieszny jestes

Gość gość
Gość na drodze gdzie obowiązywało 30km/h miał z 90 i przepchnął całe auto do rowu. Nie było fizycznej możliwości zobaczenia go i uniknięcia stłuczki.

Gość PrzyszłaPannaMłoda77
Skoro masz problemy ze wzrokiem i to takie, którę utrudniają Ci jazdę to jakim cudem masz prawko ??!! Człowieku ! Jesteś bezpośrednim zagrożeniem dla ludzi na drodze..więc albo kup sobie okulary albo idź na operacje oczu, albo do cholery jasnej nie siadaj za kierownice !!! Moi rodzice mają ponad 20 lat prawo jazdy i ani jednej stłuczki nie spowodowali..mój brat ma prawko od 5 lat też nie spowodował niczego, moi kuzyni też mają prawka po parę lat i też żadnych stłuczek..ja mam prawko ponad rok i też nie mam żądnej na koncie..

Gość gość
Jeśli jeździsz po 20km do sklepu i z powrotem to się nie dziwię. Ja robię 200 -300dziennie. Mam -7D więc dość dużo tak jak pisałem. Ale jak najbardziej przechodzę testy na prawo jazdy i to nie zwykłe na których nic nie masz a psychotechniczne - oślepienie, ciemnia, ustawianie patyczków itd. Po prostu mam jakoś szczęście do wypadków. Nawet teraz jadąc kiedyś na zakupy pod marketem jadąc powoli 30km/h max wypada mi z podporządkowanej pod marketem auto pędzące koło 70km/h. Kiedyś babka z ubezpieczeń tak mi powiedziała że jak ktoś raz przyszedł to już będzie chodził i będą się go trzymały stłuczki i coś w tym jest. Ale mieć 10 stłuczek w życiu w ciągu 3 lat to aż nadto.

Gość gość
jesteś po prostu kiepskim kierowcą- też tak mam, to nie jest żaden pech- jak ktoś jest niezły, ma refleks, to mu się udaje uniknąć nawet większości potencjalnych stłuczek powodowanych głupotą innych kierowców. ja sobie po prostu dałam spokój z jazdą samochodem, bo więcej z tego problemów niż pożytku i prawie nie jeżdżę

Gość gość
Jak ty to robisz? Jestem kobietą i od 12 lat nie miałam żadnej stłuczki. :D

Gość gość
Dałbym wiele żeby tak nie robić. Bo muszę pracować przemieszczając się.

Gość bezrobotna mała Amelka
po jakim czasie od zdania prawka miałeś pierwszą stłuczkę?

Gość gość
Jesteś jednym wielkim zagrożeniem w ruchu drogowym.

Gość gość
To słabo, ja mam prawko juz prawie 10 lat. Przejechane jakieś 200-250 tysięcy km i zero wypadków, stłuczek, nawet mandatu nie dostałem żadnego.

Gość gość
Wyjechanie z podporządkowanej gość mi walnął w drzwi - sprawa w sądzie wina uznana za moją. - twoja wona Zatrzymałem się na zielonej strzałce kobieta wjechała mi w tył. - tu akurat wina kobity, bo pewnie nie zna przepisów i jedzie na strzłce tak jak by było zielone i myślała, że ty też Jechałęm sobie normalnie pękła mi szyba z tyłu. - tu nie ma winy, i nie jest to kolizja, wada fabryczna Na zakręcie mnie wyrzuciło zahaczyłem swoim tyłem o samochód. - twoja wina Na zakręcie wyrzuciło mnie do rowu. - twoja wina Tir przede mną nagle się zatrzymał uciekłem na lewy pas - czołówka. - twoja wina

Gość gość
Nie umiesz dobrać prędkości, odległości, nie wiesz kto ma pierszeństwo itd. - totalna tragedia. Daj sobie spokój - ocalisz innym życie.

Gość gość
Taki tir nie może się zatrzymać nagle, bo ma ogromną masę co wydłuża drogę hamowania. Na zakręcie cię nie wyrzuciło, tylko jechałeś nieostrożnie, może za szybko i wypadłeś itd. Musisz nauczyć się przewidywać konsekwencje swoich najdrobniejszych ruchów wykonywanych podczas jazdy. Szczególną uwagę zwróć na prawą nogę :)

Gość gość
to jak zdales egzamin na prawko ?

Gość gość
zdałem za 1 razem

Gość gość
ponawiam pytanie

Gość gość
Po jakimś roku może 2

Gość gość
czemu nie zrobisz sobie korekcji laserowej w przerwie między jedną pracą a drugą?

Gość gość
W okularach dobrze widzę. A z tymi operacjami to różnie bywa. Mogą być komplikacje z widzeniem po zmroku itd.

Gość gość
ale włosy zetniesz?

Gość gość
to jakie widzisz rozwiazanie ?

Gość gość
Nie wiem jakieś zniesienie klątwy czy coś.

Gość gość
Jaka jest różnica między nawiedzonym poyebem za kierownicą a zwykłym poyebem za kierownicą? Nawiedzony p***b, jak spowoduje wypadek, to myśli że ktoś go przeklął.

Gość gość
A gdzie najczesciej macie stluczki? A na rondach tez?