Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karmieniepiersią

Karmienie piersią a seks

Polecane posty

Gość Karmieniepiersią

Witam Szukamy szczęśliwych mam, które są w okresie do 18. miesięcy po porodzie i karmiły piersią. Zbieramy informacje na temat subiektywnych odczuć seksualności kobiet karmiących piersią po porodzie. Chciałybyśmy również prosić młode mamy, żeby po jakimś czasie (np po miesiącu od pierwszego wypełnienia) ponownie wypełniły ankietę, aby przeanalizować, czy odczucia zmieniają się wraz z upływem czasu oraz jak kształtują się w poszczególnych okresach po porodzie. Ankieta jest anonimowa. Ponowne jej wypełnienie jest zupełnie niezależne i niepowiązan z pierw Z góry serdecznie dziękujemy, Dziewczyny ze Studenckiego Koła Naukowego Ginekologii, Ginekologii Onkologicznej i Endokrynologii Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego Link do badania: ebadania.pl/3fe0344494f9abda

Gość Karmieniepiersią
Up

Gość gość
Wypełnione

Gość gość
karmienie piersia a sekualnosc,taa,zwlaszcza jak sie daje cyca przez 2 lata.maz oczywiscie zachwycony:Dtu chyba chodzi o aseksualnosc

Gość gość
karmilam ponad 2 lata. dla mnie wogole pytanie nie ma sensu.nie widze roznicy czy się karmi czy nnie?ja miałam to szzzczescie ze mi mleko nie wyciekało podczas sexu,ale wiem ze roznie z tym jest.moj biust po skończeniu karmienia pozostał większy i jestem całkiem zadowolona z jego wyglądu i maz tez -ciagle mi to gada..

Gość gość
a te co pisza aseksualność...wiadomo nie karmiły rady nie dały wiec trzeba jakos sumienie zagłuszyć.to powinien się facet wypowiedzieć,a nie drua panna zazdrosna nie wiem o co?dla mnie kp super sprawa,a jak komus się nie podoba i zle kojarzy to jego problem i szczerze wspołczuje

Gość gość
a te co pisza aseksualność...wiadomo nie karmiły rady nie dały wiec trzeba jakos sumienie zagłuszyć.to powinien się facet wypowiedzieć,a nie drua panna zazdrosna nie wiem o co?dla mnie kp super sprawa,a jak komus się nie podoba i zle kojarzy to jego problem i szczerze wspołczuje x a ja wspolczuje tobie, ze probujesz sie dowartosciowac i myslisz, ze jestes od kogos lepsza, bo karmilas cycem dluzej niz jakas inna. I ch*j ci do tego co kto mysli nt karmienia piersia, zajmij sie swoimi cycami i c**a, a durne komentarze tych co maja inne zdanie, niz twoje wsadz sobie w rozrosnieta i spasiona d**e

Gość wifigdańsk
ale ja nie rozumiem pytania.chodzi o co, właściwie?

Gość wifigdańsk
próbuję zrozumieć" subiektywnych odczuć seksualności kobiet karmiących piersią po porodzie. " hmmm indywidualne odczucia zazwyczaj są subiektywne a nie obiektywne. a kobiety karmiące piersią zawsze są po porodzie a nie przed. i... nadal nie rozumiem pytania,jeśli moge to proszę o konkrety.

Gość gość
Seksualność da się zbadać obiektywnie, albo inaczej- coraz bardziej człowiek próbuj***adać obiektywnie ludzką seksualność, ale jeszcze jest to niedoskonałe.

Gość gość
Też nie rozumiem pytania "jak często odczuwała pani pociąg seksualny" i odpowiedzi typu: w połowie przypadków/w większości przypadków... Jakich przypadków?! W przypadku kiedy uprawiałam seks, widziałam męża, wstawałam z łóżka? Absurd jakiś...

Gość wifigdańsk
ja nie "mówię " o badaniu tylko o odczuciach-jak w temacie "na temat subiektywnych odczuć seksualności". odczucia są zawsze subiektywne. tez wydaje mi sie ten test chyba jakis nieprzemyslany. najpierw jest pytanie "ile razy uprawiasz sex po porodzie" i jest tam jedna z opcji-nigdy. a potem jest pytanie"kto inicjuje zblizenie" i tylko 2 opcje - ja albo partner. a nie ma opcji-nikt. bo skoro dopuszczalna była opcja ze nie kobieta nie uprawia seksu w ogóle to powinna tez byc opcja ze nikt nie zaczyna zblizenia,bo to chyba logiczne.

Gość Karmienieee
Up

Gość lewira
heh, te pytania są zaiste nieprzemyślane. Radzę zmienić ankietę bo waszych badań nikt nie uzna za poważne. a seks przy karmieniu piersią nie różni się od tego przy niekarmieniu.

Gość gość
Ja jestem przed porodem a jestem karmiąca. Wiec się nie wymądrzaj ty w...cos tam, costam

Gość gość
Nie chodzi o to samo "cyckanie" ale u mnie się różni, ze względu na hormony (podejrzewam)

Gość gość
Pytania faktycznie bez sensu, a już w ogóle z ochotą "w połowie przypadków"... jakich przypadków?