Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co robic ,gdy dziecko nie respektuje kar?

Polecane posty

Gość gość

Czy możecie mi poradzić jak się zachować w sytuacji ,kiedy dzieciak otrzymując kare nie raczy się do niej dostosować? Przykład z dzisiejszego dnia: dostala szlaban na podwórko, bo od rana paz się prosila,, a ona wykorzystując chwile nieuwagi ( przecież krok w krok z ania nikt nie bezie lazic) ubrała się i wyszła na podwórko na rower o 15.Wolam ją, groze, ostrzegam mimo tego udawała , ze nie słyszy mając centralnie gdzieś to co się do niej mów Nie będę za nią biegać bo i tak mi zwieje i. To już nie pierwszy raz kiedy nie stosujesz się do kar , od dawna mamy z nią problemy wychowawcze ,ale widzę ze z wiekiem to się nalisa. Dzwoniłam do meza co ona zrobila (mąż poza domem jest od 14) to o 17 ma przyjechać i ją ściągnie do domu ,bardziej na jego rozkaz reaguje, moje wolalania jak grochem o ścianę Co robic z takim dzieckiem? ostatnio problem an problemie z nią

Gość gość
Już Wam współczuję...co Was czeka,ale to nie może być tak,że dziecko zupełnie ignoruje decyzje rodziców.Jak będzie miała prośbę do Was to też ją ignorujcie ...

Gość aaautorr pytania
Maz tez ma niski i donośny glos, ale ja także .To ze nie ma szacunku do mnie to da się zauważyć, najgorsze jest to z emnie się nie slucha Mąż był w domu ,to siedziała grzecznie, on wyszedł to ona za jakiś czas tez sobie wyszła. Brak posłuszeństwa mnie do rozstroju doprowadza

Gość aaautorr pytania
gośc ja wlasnie tak robię, tez ja ignoruje jak ma jakąs prośbę do mnie, wtedy jestem głucha na jej pytania czy pomoc w czyms, ale idzie do ojca jeśli jest ,a jeśli nie ma to obraza się ,ze nie pomogłam ani nie wytlumaczylam czegoś

Gość gość
Ile ma lat?

Gość gość
broken a ojciec cie bil i się go balas dlatego na tate reagowałaś a na mame nie ??

Gość aaautorr pytania
niespełna 11 lat. Im starsza tym bardziej czuje brak kontroli nad nią

Gość aaautorr pytania
dodam, że mąż nie bije cóki, ona się jego nie boi ,ale ma większy posłuch i respekt

Gość gość
być konsekwentnym :D