Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośc1990

własna działalność

Polecane posty

Gość gośc1990

Hej :) Co sądzicie o takim biznesie? Agencja pośrednicząca w zatrudnieniu opiekunek osób starszych a później i pielęgniarek. W małych miejscowościach, które otaczają wsie wiele jest samotnych pań i panów oraz ich dzieci którzy szukają nie tylko opieki pielęgniarskiej co opieki takiej jakby to powiedzieć "Zyciowej", obiadu, kąpieli, towarzystwa, zakupów. Na poczatek chodzi mi o zwykla pomoc w zakupach, o mlodych ludziach ktorzy szukaja pracy dorywczej i osobach szukajacych opiekunow niekoniecznie wykwalifikowanych,, oraz tych ktorzy szukaja profesjonalnej opiekunki i nie maja czasu na szukanie. Myslicie ze to ma racje bytu i czy ktos wie jak wyglada zalozenie takiej dzialalnosci? pozdrawiam

Gość gość
Starsza osoba dostająca 1k lub mniej miesięcznie emerytury raczej nie skorzysta z tego. Takie zapomogi ma jakieś 80% polskich seniorów.

Gość gośc1990
a rodzina? wredna córka mieszkająca w mieście i nie mająca ochoty opiekować się upierdliwa mamusią?

Gość gość
spróbowac można

Gość gość
W tuskolandzie pomoc starszym tylko jako wolontariat, a nie jako forma dochodu. Staruszkom brakuje na leki, a co dopiero taka rozrywka jak pomoc za hajs.

Gość gość
nawet jesli tylko 10% emerytów stac jest na takie usługi to i tak jest to kupa ludzi

Gość gośc1990
wiele starszych osób wymaga opieki, codziennej lub calodobowej. chodzi mi o posrednictwo w poszukiwaniu odpowiedniej opiekunki dostosowanej do potrzeb emeryta

Gość gość
pomysł super, sama szukałam takiej pomocy ale był z tym problem, tylko rzeczywiście może być problem z płaceniem chyba, że "kochane dzieci" będą gotowe wybulić, żeby się nie opiekować schorowanymi rodzicami.

Gość gośc1990
wiem ze agencji opiekunek do dzieci jest duzo w duzych miastach. W malych jest gorzej, moje wyksztalcenie idzie raczejw kierunku osob starszych niz tych mlodych wiec bardziej zalezy mi na osobach starszych. przegladajac ogloszenie zauwazylam ze duzo osob zamieszcza ogloszenie "szukam opiekuna dla mamy, taty, babci", jesli dzwonie to nie maja czasu na rozmowy kwalifikacyjne itd a tym wszystkim wlasnie zajmuje sie agencja, taka "dobra corka" zglasza ze potrzebuje a ja szukam i tylko przedstawiam osobe ktora wiem ze ma odp kwalifikacje itd

Gość gość
moja pierwsza teściowa wymaga opieki i stać ją na taką opiekę, bo ma wysoką emeryturę i co? woli się męczyć sama, a kasę daje na kościół