Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Boli mnie ząb górny i dolny

Polecane posty

Gość gość

Nie wiem co to znaczy. Zaczął mnie - po raz drugi w ciągu roku - boleć korzeń po zębie "6" w górnej szczęce. Nie chcę przez to przechodzić po raz trzeci i idę się jutro umówić na usunięcie. Teraz jednak czuję, że boli mnie też analogiczna 6 w dolnej szczęce, czyli pod tą górną. Jest ona cała, zaplombowana. Czy to oznacza, że z nią też dzieje się coś złego? Czy też po prostu nerwy z góry i dołu się łączą, dając poczucie takiego bólu fantomowego - kiedyś słyszałam że to się zdarza? Przy okazji - czy korzeń zęba można wyrwać za darmo na NFZ, dopłacając za znieczulenie?

Gość gość
jest bardzo prawdopodobne ze bol ci po prostu promieniuje i z tym dolnym nic sie nie dzieje. tak bywa i to nierzadko. a co do usuwania - na NFZ jest ze znieczuleniem usuwanie.

Gość gość
Dziękuję, to doskonała wiadomość... :)

Gość gość
Zastanowić się zanim usuniesz, drugincie nie odrośnie, a implanty są drogie i moga nie być na cale życie. Poza tym jak implant, to odbuwowa kości również. Jeśli nie, i jeśli nie uzupelnisz braku, straciss również ząb nad nim, bo będzie się wysuwał i szukał kontaktu z zębem, którego juz nie ma. W konsekwencji wadyb zgryzu. Ogólnie mnostwo kasy.

Gość gość
Ale tak, najprawdopodobniej ci promieniuje.