Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co byscie zrobili bedac mna

Polecane posty

Gość gość

Mieszkam w Anglii. Pracuje fizycznie za najnizsza krajowa. Zyje sie ok, szalu nie ma, ale biedy tez nie klepie. Sprzatam domy i biura. Szukam innej pracy, ale jest mega ciezko... Mam 23 lata i tylko srednie wyksztalcenie. Dac sobie szanse i zostac tu, probowac sie dokwalifikowac czy wracac do Polski i isc na (te) studia?

Gość gość
Na h*j ci studia? Za stara jesteś.

Gość gość
Trudna sprawa .Z praca tu kiepsko ale jestes młoda wykształcenie by się przydało .Może lepiej na miejscu rozejrzyj się czy mozesz zacząc studiować . Zresztą studia nie są najważniejsze jak sie ma dobrze w głowie .

Gość gość
Na jakie studia chciałabyś pójść?

Gość gość
Za stara na studia? A to dobre.

Gość gość
No trochę za stara, na studia idą dzieciaki.

Gość gość
Na nauke nigdy nie jest za pozno. Podobno... Ja sama spedzilam w Anglii 7 lat, wyjechalam we wrzesniu, juz po maturze i pracy w wakacje, wrocilam, studiuje i wcale nie uwazam, ze tylko 19-20 latkowie moga studiowac. Idz za glosem serca...

Gość gość
Gdzie z praca kiepsko? W Anglii czy w Polsce?

Gość gość
To już niech w Anglii na te studia idzie, trochę h*jnie wracać do Polski na studia.

Gość gość
W Anglii tez zginie jak straci prace, bo nowej nie ma juz tu

Gość gość
W PL w ogóle pracy nie znajdzie, nie ma tu doświadczenia.

Gość gość
I nawet ci po studiach pracują fizycznie. Tak jak ktoś wcześniej napisał, siedź tam gdzie jesteś i ciesz się, że masz pracę.

Gość gość
A myslicie, ze w Anglii tak nie jest. Tez maja bezrobotnych po studiach albo pracujacych na kasie za najnizsza na pol etatu...

Gość gość
Też tak jest, studia nic nie gwarantują, jak cię nie stać to sobie odpuść, jeśli masz taką możliwość to idź.

Gość gość
Studia nic nie gwarantuja, ale samo LO jest chyba jeszcze gorsze ...

Gość gość
Przej***** to mam ja. Tez jestem za granica, ani tu pracy nie mam, ani do Pl nie mam po co wracac, bo z praca jeszcze gorzej. To jest dopiero problem... :(

Gość gość
A Wy sie od razu z doswiadczeniem urodziliscie ?

Gość gość
Po LO z maturą nie ma problemu z pracą. Ma zostawić pracę, iść na studia i mieć gorzej niż ma teraz, śmiech na sali, i do tego wiek, za stara na studiowanie i zbijanie bąków na utrzymaniu rodziców.

Gość gość
Ludzie po studiach laduja na przyslowiowej kasie czy zmywaku? Dlaczego nie ma tam prawnikow, lekarzy czy inzynierow po politechnice? Tyle razy powtarzano - beznadziejne studia robione dla papierka nic nie znacza,

Gość gość
Nawet ci po dobrych studiach tam lądują, lub np. zamiast pracować w prywatnej klinice lądują na etacie w szpitalu za kilka groszy. Wszystko zależy od znajomości i szczęścia. Dziewczyna nie ma co się pchać na studia, pracę straci a drugiej szybko nie znajdzie.

Gość gość
Ludzie po studiach laduja na przyslowiowej kasie czy zmywaku? Dlaczego nie ma tam prawnikow, lekarzy czy inzynierow po politechnice? Tyle razy powtarzano - beznadziejne studia robione dla papierka nic nie znacza, a ludzie jak lemingi nadal pchaja sie na beznadziejne kierunki o ktorych od lat wiadomo, ze nie ma pracy. Liczenie zas na to, ze po LO bedzie super jest tak samo naiwne jak wierzenie w wygrana w Lotto.

Gość gość
Albo to samo prawnicy, ilu jest takich, ktorzy narzekają, że nie taka kasa na jaką liczyli.

Gość gość
Za stara na studia, skonczcie p******ic !

Gość gość
Autorko, a nie możesz pracować w UK i studiować wieczorowo? Przemęczysz się jakiś czas ale masz cel. Sprzątanie nie uwłacza. Jeżeli jesteś dobra w tym co robisz, to kiedyś możesz w UK otworzyć prywatną działalność. Od czegoś trzeba zacząć. Teraz wzystko wydaje się beznadziejne ale pomyśl o dalekiej przyszłości a nie koniecznie teraz co masz pod nosem. Powodzenia.

Gość gość
Studia wieczorowe w UK :D hahaha nie ma czegoś takiego. Autorko, jesteś stara dupa, siedź na niej i ciesz się z tego, co masz.

Gość gość
Nie my bedziemy ja utrzymywac, jak chce, niech studiuje.

Gość gość
W UK nie ma wieczorowych studiow

Gość gość
Jak dla Was 23 latka jest stara to ja nie wiem... 30 latka to juz powinna do trumny sie pchac chyba...!!!

Gość gość
Takie są realia, na studia pcha się dzieciarnia. To nie dla starszych osób. W UK są studia dzienne lub zaoczne, jak nie masz bogatych rodziców (lub np. takich na miejscu, u ktorych możesz mieszkać za darmo i dadzą ci na wszystko - czyli jak nastolatkowi, jesteś na to za stara), sponsora lub własnego biznesu (po co byłyby ci wtedy studia) to jesteś w d***e.

Gość gość
Studia w UK sa dla bogatych.