Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asssaaaaa

Jakie wiosenne kwiaty macie na stole meblach w domu

Polecane posty

Gość asssaaaaa

Nie chodzi mi tu o rośliny stojące w Waszych domach cały rok, głównie zielone, ale o te z kwiatami, które teraz rozkwitają. Ja zakupiłam hiacynta w ozdobnym koszyczku jest piękny i daje dużo zapachu co wprowadza do domu świeżość. Widziałam w Auchan jeszcze zestaw 5 hiacyntów w wielkiej filiżance, bardzo to mi się podoba i też zakupię na swój stół. A wy jakie polecacie kwiaty? Acha w wazonie mam też cięte tulipany, ale one są dość drogie i długo nie wytrzymują :)

Gość asssaaaaa
Nie widziałam stokrotek w sklepach czy kwiaciarniach :) Może jeszcze nie pora na nie?

Mam żonkile kwitnące w skrzynce na oknie kuchennym kwitnące teraz zamiast na Wielkanoc :p a na stole u nas nie ma miejsca bo ja się tam rozkładam z moim hobby :p a i jeszcze często kupujemy tulipany do wazonu.

Gość gość
wszyscy sie dziwia ze nie znosze roslin i ich nie hoduje choc kobieta jestem dlatego nigdy nie mialam i nie mam przyjaciolki bo wiekoszosc bab lubi trzymac kwiaty w doniczkach wazonach uprawia dzialke ogrod jesli ja ma -a mnie rosliny brzydzą

Gość asssaaaaa
KingaStefanka ale sama wyhodowałaś te żonkile czy je kupiłaś? Dają intensywny zapach, który roznosi się po domu czy raczej pachną delikatnie? A ty gościu poniżej nie wiem jaki masz problem z tymi przyjaciółkami w związku z ich pasją kwiatową. Ja uwielbiam kwiaty, ale rozmowy na ich temat toczą się może raz na pół roku :P

Gość gość
jesli ktos ma w domu czy np trzyma na biurku w pracy choc jedna rosline to ja nigdy z taka osoba nie znajde wspolnego języka

mam sprezentowanego hiacynta, ale to chwila i przekwitnie, nie lubie kwiatów ciętych i krótko kwitnących teraz mam 8 kwitnacych storczyków, więc nie mam miejsca na wazoniki i cięte w kolejce czeka gardenia, kilkadziesiąt pąków, za jakieś 3-4 tygodnie będzie w pełnym rozkwicie, ale będzie pachniało :)

Sama sadziłam, przez zimę były u teścia w piwnicy, a teraz sobie przywiozłam bo już kwitną :) a pachną normalnie bo są z cebulek do wysadzania w ogrodzie, nie kupne gotowe.

Gość asssaaaaa
Ewa już Tobie kwitną te storczyki? Ja mam właśnie dwie orchidee i one póki co nie mają kwiatów. Chociaż zauważyłam, że jednej z nich wyrastają też nowe zielone liście więc za jakiś czas pojawią się też pewnie kwiaty. A właśnie apropo orchidei opowiem Wam co się stało z moją trzecią. Stała przy telewizorze jakieś 4-5 miesięcy i moim zdaniem zmarła na raka!! Całkowicie uschła a liście odpadły w przeciągu 1-2 dni. Kwiat nie do odratowania. Zobaczcie zatem jak silne musi być to promieniowanie z telewizora, że w przeciągu kilku miesięcy całkowicie wykończył żywy organizm. Jest to przerażające. Jednak czytałam, że jest grupa kwiatów, która lubi pochłaniać to promieniowanie i zamierzam takowe kupić.

Tej wiosny rozpoczęłam swoją przygodę ze storczykami :) Na razie mają się dobrze ale krótko są u mnie w domu.Ciocia która się na nich zna od razu podesłała adres bloga z którego korzysta: http://www.twojekwiaty.pl/blog/storczyki-porady-dotyczace-pielegnacji-podlewania-uprawy/ . Cieszę się że mi podała taką informację bo już wiem że bym je zniszczyła. Oby się teraz chowały jak najdłużej :)

Gość gość
hej, czy ktos z was kupowal moze kwiaty tutaj www.wogrodzie.pl/index.php zastanawiam sie nad zakupem do ogrodu i moze ktos z was poleci jakies? :)