Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MamaBenia

Grzybica pochwy w ciąży

Polecane posty

Gość MamaBenia

chyba mam grzybicę pochwy, a jestem w 27 tc. czy któraś z was miała taką sytuację? czym to można leczyć w ciąży? może jakoś się podmywac? wizytę u lekarza mam dopiero w czwartek, a do tego czasu jakoś chciałabym złagodzić objawy.

Gość gość
Niestety tylko nystatyna, potrebna ci recepta takze do gin. Niech sie wypowie jeszcze w kwestii tego czy to nalewno grzyb a nie bakteria. O ile grzyb w ciazy to nic niebezpiecznego, jedynie nieprzyjemnego o tyle na bakterie trzeba uwazac

Gość gość
O i masc clotrimazolum czy jakos tak:-) mi lekarka w ciazy na grzyba wlasnie go przepisala, nystatyne i ta masc. Masc jest chyba bez recepty, niestety nie wyleczy grzyba tylko zlagodzi objawy

Gość gość
Na początku ciąży również miałam grzybicę, nystatynę przepisał mi lekarz rodzinny, ponieważ wizytę u ginekologa miałam za kilka dni i nie chciałam się stresować. Do podmywania kupiłam tantum rosa, a na odbudowanie mikroflory w pochwie invag. Pamiętam, że po pierwszej globulce probiotyku było już dużo lepiej. Jak po czterech dniach kuracji poszłam do ginekologa na wcześniej umówioną wizytę grzybicy już nie maiłam ale leczenie do siódmego dnia kontynuowałam. Probiotyk profilaktycznie stosowałam do końca ciąży, wolałam na zimne dmuchać.

Gość gość
mi lekarz powiedzial ze w ciaży nie mozna uzywać tantum rosa do podmywania

Gość gość
Ja generalnie od długiego czasu mam problemy z infekcjami grzybiczymi. Aktualnie w ciąży również leczyłam się z tego juz kilka razy :/ Jednak lekarka za każdym razem przepisywała mi normalnie leki plus maść. Stosowałam Pimafucin, Gyno-Femidazol i coś tam jeszcze. Plus już bardzo długo zażywam probiotyki doustne (Trivagin 1xdz). W sumie to polecam. Trivagin jest również dostępny w formie żelu, łagodzi świąd i podrażnienia.

Gość Alamarkota
Możesz się podmywać lacibios femina pregna, który jest specjalnie opracowany dla kobiet w ciąży, bezpieczny dla matki i dziecka. Posiada kwaśne pH 3,5 oraz dodatkowy składnik aktywny, dzięki czemu zapobiega rozwojowi bakterii i grzybów. Złagodzi pieczenie i swędzenie które towarzyszy grzybicy. Nie uczuli Cię i nie podrażni, bo jest hypoalergiczny, wolny od SLS, SLES, parabenów i sztucznych zapachów.

Gość Basiak80
Ja też jestem w ciąży - już na końcówce i też miałam niedawno grzybicę - pomogły mi globulki Pimafucin, wzięłam tylko trzy i było po kłopocie. Do tego mam zalecenie od gina, żeby brać już do końca ciąży Lacibios Femina, doustny probiotyk ginekologiczny - żeby zapobiegać nawrotom grzybicy.

Gość Ula2323
Mnie grzybica dopadła w 31 tc, kuracja trwało bardzo długo najpierw 20 globulek nystatyny a później krem pimafucin, kiedyś już miałam grzybicę ale w ciąży jest ona bardziej dokuczliwa. Po całym leczeniu przez kolejne 7-dni zakładałam dopochwowo probiotyk lactovaginal aby odbudować mikroflorę do porodu miałam już spokój z infekcjami.

Gość gość
Trzeba trzymać higienę i nie będzie żadnych grzybów w pipie!