Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

SZEF każe mi płacić za reklamacje towaru jak wy podchodzicie do tego?

Polecane posty

My z mężem pracujemy, na posadach u kogoś i jeśli narazimy szefa na straty z pewnością albo wylecimy z miejsca, albo stracimy premie itd. i na pewno nie będziemy wtedy płakać na forum :) Pisałam już na temat tych cen... Co do kosztów to nie jest to tylko koszt materiałów, ale całej dzialalności firmy w czasie robienia mebla...prąd, wynajem hali produkcyjnej, zapłata pracownikom...

Poza tym jak szefowi przejdzie pierwsza złość może da sie uprosić, żebyś zwracała tylko część kosztów :) zazwyczaj tak sie kończą takie sprawy.

Gość gość
pomyłki sa nie uniknione tym bardziej ze chodzi o meble na zamówienie i na wymiar robimy tak jak chce klient. Nie jestem w stanie wszystkiego upilnować mam też inne obowiązki w pracy. Teraz bede przez maila zamówienia sprawdzać i tyle i wtedy bede wiedziała ze to moja wina jak się pomyle.

czyli koszty wytworzenia.:)Wina nie została jeszcze ustalona bo ciągle sie wp*****lasz ze swoimi frazesami i przeszkadzasz nam w rozmowie.Więc może usiądź na d***e i zamknij ryj aż to ustalimy

Nooo ale chyba za to masz płacone, że masz pilnować zamówień i przekazywać dobrze na produkcję :o na tym polega Twoja praca. Kto inny ma wybrać odpowiednią płytę, kto inny dobrze zrobić rozkrój...a teraz błąd popełniłaś Ty i przez Ciebie szafa jest nie taka jak miała być - czyli bezużyteczna i zmarnowany materiał i czas :o

Gość gość
dobra podsumowując kolega przekazał mi telefonicznie zamówienie i nie dodał że front ma byc inny i ja tego nie zapisałam. Teraz szef pyta kto dał d**y? ja trzymam się swojej wersji i kolega swojej ze niby przekazał i kaze nam płacić mi i jemu??? jak tak można

Shere Khan :) z Tobą w ogóle nie rozmawiam, tylko z autorką, to po pierwsze :) a po drugie nawet gdybym z nikim nie rozmawiała i tak mam prawo pisać tutaj co uważam :)

ty jej płacisz p**do że tak sie ciskasz o te kase?K***a jak mnie w*******ą takie zyebane k***y którym sie wydaje że pozjadały wszystkie rozumy i wiedzą wszystko zanim się to wydarzy nawet.Weź może zgłoś się do " jaka to melodia" albo zatrudnij w cyrku jako magik i skończ wreszcie ferować wyroki przed złożeniem zeznań

No to sie zwolnij. Ja bym nawet dnia nie pracowała w firmie, która jest prowadzona w taki sposób, że ma być odpowiedzialność grupowa i gdzie nie masz wszystkiego na piśmie, a masz za to odpowiadać.

Gość gość
no napiszcie co uważacie jak to teraz rozegrac i kto ma płacić i dlaczego na pół

ty nie rozmawiasz.Ty k***a masz wizje i głosisz proroctwa.Próbuje się od początku dowiedzieć coś więcej na temat tej sprawy a ty non stop p********z w kółko jedno i to samo:Twoja wina twoja wina twoja wina.Byłaś tam widziałas a moze coś cie łączy z szefem tego przedsiębiorstwa.Zawsze są okoliczności które dana sytuacje odróżniaja od prostych swchematów jakie masz wj***** w łeb

W tej sytuacji - z kolegą i Tobą - szczerze mówiąc moim zdaniem powinien płacić szef, skoro doprowadził do tego, że nie wiadomo kto jest winny :) pracowałam kiedyś w podobnj firmie w dziale sprzedaży i tam system był taki, że nawet jedna źle dokręcona śrubka było wiadomo do kogo należy :) a za bląd popelniony po raz drugi było zwolnienie z roboty bez żadnych dyskusji, obojętnie czy było sie kierownikiem czy pracownikiem produkcji :)

Gość gość
nie zwolnie się a szefowi i tak powiem to co mam na sumieniu ja sie tu nie sram

i jeszcze udzielasz jakże cennych i pomocnych w tej sprawie informacji z rynku szafowego jakby to mialo jakies k***a znaczenie i obiektywną wartośc, że ty z ze swoim przychlastem kupowaliście sobie ostatnio szafe

Gość gość
dp ShereKhan xx jesteś chamski, jak się wyrażasz? nie podoba ci się to wypad ciociu na meskie forum a nie na babskim siedzisz:/

Ok, możesz pokłócić sie z szefem :) ale co zamierzasz zorobić żeby sytuacja się nie powtórzyła??? tzn że ktoś powie ci coś telefonicznie a potem znowu będzie na Ciebie?

Gość gość
tutaj jest forum kobiece i jedyni mężczyźni jacy mogą tu pisac to tranwestyci tacy jak ja Wypad!!!

Gość gość
jezeli 1/2 to uwazam ze sprawiedliwie. Obydwoje spieprzyliscie. Nie moglas go dopytac??? ja gdy dostaje niepelne info to dopytuje

Może i jestem chamski bo inaczej sie nie da z pewnymi ludźmi.Pozdrawiam

Gość gość
np. w sytuacji kiedy z moim facetem mamy zamiar się kochac zawsze pytam czy będziemy sie kochac tradycyjnie czy uprawiać anal:) Transwestyci jako kobiety powinny miec coś do powiedzenia w tej sprawie jednak bo nie każda kobieta lubi anal co nie znaczy, że ja nie lubie jednak zawsze dopytuje:)

Gość gość
Może i jestem chamski bo inaczej sie nie da z pewnymi ludźmi. Pozdrawiamlapka.gif xxxxxx człowieku ty nie masz nawet konkretnych argumentów w dyskusji, z ciebie tonami wychodzi chamstwo. Wyjdz na spacer , przewietrz głowę frustracie życiowy.

Gość gość
Nie płać, skoro nie ma ewidentnego twojego błędu, była to rozmowa telefoniczna. Szef mógł dać wytyczne, że zamówienie ma byś przesłane np. emailem. Jak front ma być inny, to można sam front wymienić i nie będzie to kosztować 3 tyś. A firma, to wliczy w koszta, więc nikt nie straci.

Gość gość
nie zapłacę i koniec kropka mam to gdzieś!

Gość gość
niech odciąga, zyski jego spadną jeszcze szybciej ;) niż moje

Gość gość
każe nam płacić dziad jeden no, więcej mu nie sprzedam żadnej szafy a myslisz ze kto klientów namawia na kupno!