Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

SZEF każe mi płacić za reklamacje towaru jak wy podchodzicie do tego?

Polecane posty

to dlaczego masz płacić 3 tysie?w koszty wytworzenia wliczasz pensje pracowników?

Gość gość
ja bede musiała ta szafe sprzedać sama po cenie niższej właśnie bo już tak nie raz było nie z mojej winy, ale nigdy nikt nic nie płacił.

Wy sobie chyba żartujecie :D to według was szef ma zatrudniać pracownika i mu płacić, a pracownik może sobie niedbale wykonywać swoje obowiązki, olewać, mylić się itd do woli? :D i ma zostać jeszcze wynagrodzony za to? :D

Gość gość
to jest na zamówienie na wymiar i cieżko coś takiego sprzedać co odbiega od standardu

czyli tak czy siak zarabia?Że stracił klienta nie mozna powiedzieć bo szafy za 3 tysie nie kupuje sie co tydzień więc niech sie p******i

Szafa, taka lepsza na wymiar kosztuje nawet 15 tysęcy :) taka za 3 to albo straszna taniocha, albo ona ma zwrócić tylko za wymianę samych frontów i ponowny montaż :)

tak. Żartujemy sobie a jak sie nie podoba to możesz zrobić get outJak pomyliłas zamówienie?Od kogo dostałas wymiary itd?Znasz się na tym?Bo może to nietypowy sposób na nabywanie klienteli?Zatrudnić kofgoś kto nie ma pojęcia jak wygląda symbol oznaczający średnicę a następnie wmawianie mu, że z jego winy średnica nie jest taka jak potrzeba i musi zapłacic za wadliwy produktCzym sie zajmujesz w tej firmie?

kinga ch*j mnie obchodzi ile wg ciebie kosztuje droga szafa i jaką ty masz u siebie w willi.Dla mnie szafa za 3 tysiące to bardzo droga szafa wiec łaskawie swoja subiektywna i nie wnoszącą nic do dyskusji opinie zabierz razem ze soba jak będziesz wychodziła:)

Gość gość
wszystkim się zajmuje w tym firmie i jak coś spierdziele to już kaplica! jestem praktycznie kierownikiem! ja podaje zamówienia od klientów na produkcję i jak sie pomylę to potem takie jaja wychodza

Gość gość
znam takie przypadki.jezeli my ewidentmie zawinimy. Nie gniewaj sie ale to twoja wina bo zle zglosilas. nie dziwie sie szefowi. my nietypowych zamowien bardzo pilnujemy!

Gość gość
a dlaczego nie myslisz co robisz?

kinga weż może w*********j z tego forum dla biedoty i patologii bo możesz skończyc na szafocie p**do niemyta

jeżeli umiesz czytac to sie dowiesz ze nie był pierwszy raz kretynko.Ponadto pozostaje kwestia kompetencji i odpowiedzialnosci .Jeżeli robisz wszystko to tak naprawdę nie robisz nic. każdy pracownik powinien mieć ściśle określony zakres obowiązków i odpowiednio duzo czasu na ich wykonanie. ew trzeba zmienic sposób przepływu informacji. Co pomyliłaś i dlaczego?

Gość gość
a teraz inny przykład kolega mi podawał zamówienie telefonicznie i nie dodał ze ma być inny front szafy i ja tego nie zapisałam. A klient ma tak ma KP napisane i kolega też. Więc jak on mi nie podał to jego wina jak to udowodnic?

kinga weź s********j bo mam alergie na ludzi którzy chwalą się swoim majtkiem.Powiem więcej nienawidze takich ludzi i nie raz zrobiłem takiemu fizycznie krzywdę. Tobie nie mogę ale też mog ci uprzykrzyć życie

Gość gość
dajcie spokój piszcie co mam robić i jak to załatwić bo jak mnie szef wkurzy to sie zwolnie

No właśnie :) dlatego tym bardziej nie dziwię się, że szef posuwa się do takich metod, kiedy pracownicy są tak nierzetelni :o kto niby ma ponosić odpowiedzialnosc za błędy pracowników? A autorka nie została w żaden sposób wrobionw w ten błąd, tylko sama przyznaje, że siepomyliła i nie jest to jakiś techniczny szczegół tylko rodzaj frontu, które są z pewnością jasno oznakowane

Gość gość
ale weźcie teraz pod uwagę tą drugą sytuację że to ktoś mi źle przekazał a zwala wine na mnie

tak jasne pozdrów swojego męża zapewne jakiegoś prezesa i wreszcie stąd idź ...K***O:)

Ale gdzie ja sie chwalę majątkiem??? napisałam tylko, że szafa za 3 tysiące robiona na zamówienie to bardzo tania opcja :) nie pisałam że ja to mam szafę jakąś tam...po prostu kupowaliśmy nie tak dawno szafę i wiem jak kształtują sieceny mebli na wymiar :)

Gość gość
ale szefa stać na takie cosik a ja zapierdzielam jak głupia i jeszcze ma mi z pensji odciągać a te pomylki sie zdarzaja bo to sa meble na wymiar.

a raczej odwrotniea kto kogo oszukuje to można dosyc jasno stwierdzic chociazby po ilosci zgromadzonego majątku bo te parametry sa dosyć ciasno skorlelowane;)

W tej drugiej sytuacji mogę tylko powiedzieć, że nie powinnaś się zgadzać na przyjmowanie zleceń ani żadnych poprawek telefonicznie, innej rady nie ma, chyba że będziesz nagrywać.

*skolerowane.Kinga a ty i twój szacowny małżonek z czyjej krwawicy zyjecie?I jak doszłaś do wniosku, że 3 tysiace to mało za szafe? Bo były szafy za 15 tysiecy?Przed chwilą pisała ile wynoszą koszty wytworzenia więc jeżeli juz ma oddawać kase to tylko tyle ile faktycznie stracił szef bez wliczania w straty ewentualnych zysków ze spredaży

Gość gość
haha wy tam z góry ta szafa to tylko przykład zupełnie o inny przedmiot chodzi

Gość gość
no właśnie to jak oddam po wytworzeniu kase za szafe to niech ją oddaje. Ale nie odda bo trzeba nową zrobić

*skorelowane:)Gdybym był dowócą oddziału żołnierzy to też mógłbym im rozkazać żeby w 10 wygrali wojne a następnie postawić ich przed sądem za nie niewypełnienie rozkazu i nieposłuszeństwo.Nie potrafisz obiektywnie spojrzeć na sytuacje.Zapewne dlatego, że dajesz d**y jednemu z takich panów "przedsiebiorców"