Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość koralik27

Spacery z psem na smyczy w ciąży

Polecane posty

Gość koralik27

Witam, czy ktoś wie albo może podzielić sie swoim doświadczeniem czy nie jest to dużym obciążeniem i zagrożeniem dla kobiety w ciąży jak pies ciągnie na smyczy na spacerze? jestem w 14 tygodniu ciąży i do tej pory nie musiałam wychodzić z psem bo mieszkaliśmy na wsi i pies biegał sobie sam. Teraz ze wzgledu na przeprowadzkę i mieszkanie w bloku wyjści z psem są nieuniknione. A na smyczy spokojnie chodzić to on nie uamie. Dodam ze psiak waży ok. 15 kg. Z góry dzieki za każdą odpowiedź!

Gość gość
Ja prawie cala ciaze wychodzilam z psem o podobnej wadze i jakos dotrwalam. Tez potrafil mnie ostro pociagnac zeby rzucic sie do jakiegos psa dlatego ostatnie 3 tygodnie maz chodzil na spacery albo jak nie mogl to puszczalam zeby polatal. Moze kup wyciagana automatyczna smycz jak najdluzsza zeby pies mial duzo swobody?

Gość gość
no lepiej żeby pies nie szarpał,jednej zaszkodzi a innej nie,mnie gdy szarpał skurcze miałam więc rano mój mąż wyprowadzał psa a w południe sąsiad lub sąsiadka a potem znowu mąż:)

Gość gość
kup kolczatkę żeby nie ciągnął albo kaganiec treningowy- zobacz na allegro jak to wyglada

Gość gość
Daj spokój nie popadajmy w paranoję, możesz spokojnie wyprowadzać psa nawet do końca ciąży. Ludzie to myślą że ciąża to jakaś przewlekła choroba i takie normalne codzienne czynności jak wyprowadzanie psa to już harówka ponad siły, no bez przesady. Niczego się nie bój, a pozatym jesteś dopiero na początku ciaży,

Gość gość
ja chodze z 2 psami 40kg na spacer na smyczy jestem w 20 tygodniu ciazy, ale moje psy sa wychowane i nie ciagna na smyczy. Trzeba pieska wychowac i mozna spokojnie chodzic :)

Gość gość
mi przez psa niestety się odkleiło łożysko w 34tc :/ pociągnął o raz za duzo niestety...

Gość gość
17:31 hahahaha takie bajki to my Tobie a nie Ty nam, uśmiałam się chociaż trochę przez takie trolle jak ty

Gość gość
tez interesuje mnie ten temat, czy ktos moze cos jeszcze wie na ten temat?

Gość gość
najlepiej popracowac nad psem! bo po ciazy dalej bedzie ciagnal, a spacer z wozkiem i ciagnacym psem to bedzie mordega.

Gość gość
ta praca nad psem to nie takie łatwe, coś o tym wiem:)

Gość gość
Kup mu kolczatkę - zanim nauczysz dorosłego psa chodzenia na smyczy to minie duzo czasu. Nie wiem jak ciąża, ale byłam po operacji ginekologicznej i po wyjsciu na spacer z moim psem - wazy ok 15 kg ale ma dopiero pól roku i jeszcze pstro w głowie - zaczełam krwawić. w ciązy bym sie bała go wyprowadzac.