Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćinna

Bóle przepowiadające...

Polecane posty

Gość gośćinna

Dziewczyny jestem 2 dni po terminie, 2 noce temu miałam przez 3h bóle jak na miesiączkę i już myślałam, że poród się zaczął. Niestety wszystko ucichło i koniec. to moja druga ciąża i przy pierwszym dziecku nie miałam bóli przepowiadających. Poród zaczął się podobnie z tym , że bóle się nasilały i po 16h urodziłam. Pomyślałam sobie dobra...każda ciąża inna, może w ciągu dnia mnie weźmie. Niestety nic...i kolejnej nocy też brak bóli. Dzisiejszej nocy znów obudziłam się 0 1:00 bo brzuch mnie bolał, ale po jakimś czasie przestał...usnęłam. Obudziłam się ponownie ok 4:00 brzuch bolał plus skurcze ok co 10 min i tak przez 3h. poszłam się wykapać i szczerze mówiąc miałam nadzieję, że to w końcu poród, niestety po kąpieli bóle odeszły i do tej pory nic...:( Pytanie moje brzmi, czy któraś z Was dziewczyny miała podobnie? Ile takie bóle jeszcze mogą się pojawiać przed porodem? Nie chcę panikować, ale w nocy jestem sama bo mąż pracuje na nocną zmianę, dobrze że nie zadzwoniłam dziś w nocy bo był to kolejny fałszywy alarm...:(

Gość gość
Ja niestety miałam poród wywoływany, więc nie wiem, ale BYŁAS NA KTG?

Gość gośćinna
Nie byłam na ktg ponieważ mieszkam w Anglii i tu nie robią ktg tak po prostu...: ( kolejną wizytę z położną mam w czwartek. Dziecko rusza się jak codzień więc dla nich nie ma podstaw do dodatkowego badania... :( Dlatego pytam na kafe...

Gość gość
Ja tak miałam kilka nocy przed porodem. Kiedy już naprawdę zaczęłam rodzić to zignorowałam to bojąc się kolejnego fałszywego alarmu i dopiero kiedy wody mi odeszły a ja nie byłam w stanie ustać z bólu to stwierdziłam, ze jednak rodzę :P

Gość gośćinna
Dzięki za odpowiedź :) Właśnie tego się boję, że kolejnym razem odbiorę to jako fałszywy alarm i nie zadzwonię po męża w odpowiednim czasie...a te bóle juz porodowe tez zaczęły się u ciebie w nocy jak te przepowiadajace?

Gość gość
Ja bóle przepowiadające miałam dzień po terminie i to przez to, że przeforsowałam się. Czułam, że się zaczyna i już. Porodowe pojawiły się w nocy, ale bez paniki. Poczekałam do rana, zjadłam śniadanie, wzięłam prysznic i pojechałam do szpitala.