Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kiedy kolejny raz zajsc w ciaze

Polecane posty

Gość gość

dziewczyny tydzien temu wyszlam po porodzie ze szpitala i zastanawiam sie kiedy bede mogla sie starac o drugie dziecko? bo chce jak najszybciej. raz ze maly bedzie sie mial z kim bawic, a dwa ze odchowam i szybciej bede miala czasu troche dla siebie. bedziemy tez mogli podrozowac we czworke, a wiadomo ze z takim malym dzieckiem to nie to samo.

Gość gość
No jak ci ochota nie minie, to daj sobie z kilka miesięcy, wzmocnij się, dbaj o siebie dieta, witaminy i do dzieła. znam mnóstwo rodzeństw rok po roku

Gość gość
odczekaj z 6 miesięcy, daj odpocząć organizmowi po ciąży i bierz się do roboty :)

Gość gość
mój mały ma prawie 5 miesięcy i też zastanawiamy się nad drugim

Gość gość
lepiej poczekaj trochę i zobacz jakie bedzie twoje dziecko , bo jak się okaże nieznośne to ci się odechce drugiego ... no i przez jakieś 3-4 lata przerąbane na maksa z dwójką małych dzieci

Gość gość
Najlepiej jak wpadniesz.

Gość gość
Nie no, najszybciej to po okresie pół roku dopiero. Tak mi powiedział lekarz. Pół roku to czas na wzmocnienie macicy i dróg rodnych do stanu przed ciążą, również hormonalnie tyle czasu potrzeba by dojśc do siebie. Im wcześniej przed tym okresem zajdziesz w ciążę tym bardziej podrujnujesz swoje zdrowie. Jak ty się sypniesz to do dwojki nie będziesz miała siły a uwierz mi że wtedy to jest już hard core. Ja po 7 miesiącach zaszłam w ciążę i uważam że należało z tym poczekać dwa lata .

Gość ojtam ojtam
jej dziecko ma tydzień a ty marzysz o drugim? wowwww

Gość gość
Organizm kobiety ok. rok się w pełni regeneruje po ciąży, zależy też jak rodziłaś...a jak piszecie te 6 miesięcy, to absolutne minimum...na razie to jeszcze hormony w tobie buzują, jak widać te pozytywne, oby tak dalej ;)