Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

przepis na NAPRAWDE tani obiad?

Polecane posty

Gość gość

tylko nie mówcie, że warzywa, bo właśnie wróciłam z warzywniaka i za składniki na leczo zapłacilam 18 zł :O więc jestem w****iona, bo serio nie mam już pomysłu, jak ma sobie gotować samotna osoba, żeby było TANIO, a pożywnie. także będę wdzięczna za wszelkie inspiracje! 🖐️

Gość gość
Ziemniaki, jajko sadzone kalafior

Gość gość
kup sobie 1 kg piersi z kurczaka i rob z roznymi fixami, w panierce itp. wystarczy ci na 5 duzych porcji

Gość gość co pozdrawia
pierogi ruskie. robisz na kilka dni a kosztuje cie to około 6złotych :)

Gość gość
kasza gryczana i zoladki w sosie kasza koszt 4 zl zoladki 6 kg obiad z tego conajmniej na 3 dni

Gość gość
kasza gryczana, albo ryz do tego 1 cukinia, 1 pomidor, mozesz dodac por, marchewke, cokolwiek masz. Warzywa najpierw dusisz same, na koniec dodajesz ryz albo kasze. Jesli sie tym ni enajesz to mozesz dodac jeszcze sadzone jajko.

Gość gość
mielone gotowy sos do spagetti z biedry cebula makaron i jedziesz 3 dni potem zupa pomidorowa czy cos,nalesniki z farszem ze spagetti a na 2 dzien nalesniki na slodko

Gość gość
No ale nawet jak zaplaciłas za skladniki tyle to przeciez jednego dnia tego nie zjesz ,Rzolozy ci sie ta kwota przeciez na 2-3 dni

Gość gość
Kup 0.5kg mielonego.Zrob z czesci 2kotlety mielone,a do reszty dodaj ryz ugotowany,ale lekko twardy i zrob klopsiki w sosie koperkowym/pomidorowym.Albo kotlety z kurczaka/filet/tez sie oplaca.Albo nozka kurczaka i zrobic potrawke,pycha.Zupy wychodza drogo.

Gość gość
Zupy drogo phiii zalezy jakie słuchaj zajrzyj na gotujmy.pl tam znajdziesz ispiracje

Gość gość
mielone za 5 zl przecier pomidorowy pulpety w sosie pomidorowym do tego ziemniaki tanio i smaczne

Gość gość
Dzisiaj kupiłam puszkę groszku,zmieliłam,dolałam wody,doprawiłam i zagotowałam. Do tego pokrojony chleb w kostkę. Koszt? Ok 2 zł na 3 osoby

Gość gość
Co się dziwisz, jak jeszcze teoretycznie jest zima. Warzywa zawsze w zimie są najdroższe.

Gość gość
Robienie leczo czy innego sezonowego dania w zimie nie jest zbyt mądrym pomysłem jak ktoś oszczędza. Leczo się robi w lecie i jesieni jak papryka, cukinia są taniutkie. Ja robię bardzo dużo i w słoiki wetuje i mam na zimę. To tak jakbyś się dziwiło, że świeże truskawki czy czereśnia w zimie są drogie.

Gość gość
Zalezy o jakich zupach mowisź.Jesli nagotowane na osikowym kolku,to ok.Ja mam na mysli np.pomidorowke na miesie,ze smietana plus makaron,albo fasolowa na zeberkach i wedzonce.Jak mam w zupe wtrynic mieso,dodatki,a i tak mam tylko zupe,to wole inne rozwiazania.Albo warzywna zupa..Z mrozonki,gdzie groszek goni marchew i masz de facto sama wode na talerzu?Nie,dzieki.Rosol na "budzie" tez mi jakos nie pasi.Trzeba,to zjem,ale potem szybko glodna jestem.W Lidlu jest tania mortadela z papryka.W plastry,opanierowac i tez jest do ziemniakow niby kotlet.

Gość gość
ziemniaki jajko ketchup. tanio i pozywnie

Gość gość
do tych, co polecają cukinię/ kalafior i takie tam: zwróćcie uwagę, ż takie warzywa o tej porze roku są DROGIE. też wiem, że z cukinii, kalafiora i brokuła mogę zrobić fajne rzeczy, ale nie za tę cenę. a pierogi ruskie - fakt, opcja najtańsza, ale nie chcę się zapaść na awitaminozę :O

Gość gość
No jak ktos gotuje gar i 2 kg miesa tam daje to drogo wychodzi .Ja kupuje łate gotuje zupe potem wyjmuje łate obsmazam lub nie i mam drugie danie .Albo kupuje schab z koscia odkrajam kosc i daje do zupy

Gość gość
worek warzyw na patelnie i obiad za 6 zeta

Gość gość
a co to jest 18 złotych?? że niby duzo?? :) :D

Gość gość
Kurczaka tez mozna wykorzystac porcjując itp np masz 2 udka , skrzydełka , piers z kurczka i korpus na zupę

Gość gość
Ja nie robie obiadow dwudaniowych,bo dopiero to wydaje mi sie drogie,a i czasu brak.Takze gdy mam zupe,to musi byc konkretna,by moj chlop w pracy orla nie odwalil z oslabienia heh.A robic zupke,ktora sie chlepcze i po chwili kazdy glodny..eee

Gość gość
2 jajka 4 łyżki mąki, troszkę mleka jak nie masz woda, sól - miksujesz skladniki ciasto musi być gęściejsze niż na naleśniki. wlewasz na patelnie smażyśz wielkiego "naleśnika i smarujesz szpinakiem pycha

Gość gość
No to dawaj chłopowi bochen chleba i sie nawpieprza i bedzie syty :P

Gość gość
chleb na obiad???Moze jeszcze suchy+woda z kranu?

Gość gość
coś jeszcze moi drodzy kafeteriusze? :) jesteście już pewnie po obiedzie, więc słucham :)

Gość gość
up

Gość gość
Kapusniak,lazanki,udka z kurczaka z sorowka z kapusty kisz i marchewka,klopsy w sosie koperkowym,zupa z kalarepy,nalesniki ze szpinakiem w sosie beszamelowym,golabki,

Gość gość
Zupki vifon. Koszt 1.60.