Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

przepis na NAPRAWDE tani obiad?

Polecane posty

Gość gość
zupa cebulowa - 4-5 cebul, czosnek, woda, troche maki, kostka rosołowa, pieprz, serek topiony emmentaler, grzanki ziołowe z biedronki za 2,60. Cebule kroisz w piórka, smażysz oprószone mąką, dodajesz posiekany czosnek, przerzucasz do ok 2,5 litra wody, doprawiasz, gotujesz 1 h na wolnym ogniu. Po tym czasie, miksujesz blenderem, wrzucasz serek i czekasz aż się rozpuści. Gotowe! Koszt ok 6 zł za gar zupy :D

Gość gość
z zupą cebulową dobre, ale nie będzie się potem walić w robocie wiadomo czym? :P

Gość gość
taką zupką cebulową to sie g***o najesz woda sama

Gość kjlljkhhhhhhhhhhhhh
nie prawda, cebula jest z mąką, więc robi się gęsta, to nie sama woda a po zjedzeniu wystarczy umyć zęby :)

Gość kjlljkhhhhhhhhhhhhh
a poza tym zawsze można przygryzać bułą.

Gość gość
jak mozecie polecac jakies dania w proszku :o

Gość gość
gość tylko nie mówcie, że warzywa, bo właśnie wróciłam z warzywniaka i za składniki na leczo zapłacilam 18 zł pechowiec.gif X Moje leczo: - 4 brockie - 13 złotych cebula - grosze papryka - ca. 5 zeta dwie puszki pomidorów - ca. 10 zeta cukinia - nie pamiętam sos Vifon - połowa, jakieś 4 zeta razem... circa 40 zeta, na dwa dni może wystarczy... może..

Gość gość
Najtaniej? Kotlety z kalafiora ( ugotuj go,dodaj jajko,bułkę tartą,sól,pieprz,i uformuj kotleciki - kształt mielonych ) Smak taki jak kotlety mielone,a z jednego kalafiora wychodzi ich sporo.Usmażyć i gotowe.Do tego ugotowane ziemniaki,jakiś ogórek kiszony, lub mizeria i gotowe...Tanio,smacznie i na 2/3 dni obiad masz.

Gość marta~555
ja zawsze polecam zupy- są tanie, zdrowe i pożywne. Ale nie gotowane na chemicznych kostkach tylko na KOŚCIACH. Najtańsze zupy na tę porę roku to kapuśniak z kwaszonej kapusty i krupnik z kaszą

Gość gość
Moje pomysły: ziemniaki, mizeria, jajko (koszt ok 2-3zł) kotlety z piersi kurczaka smażone tak jak schabowe fasolka szparagowa z masełkiem i bułką tartą tortille - troszkę piersi z kurczaka, sałata, pomidor, jakiś sos, jeśli placki zrobisz sama to też wyjdzie niedrogo placki ziemniaczane udko z kurczaka pieczone w rękawie + ziemniaki/ryż + surówka duużo tego można wymieniać

Gość gość
kasza mazurska do tego 1/2 pora , vegeta, łyzka masła pokrojona marchewka . Mozna do tego zrobic grilowane mięsko jakies , ale niekoniecznie. maja córka lub z drobno pokrojoną drobiowa kiełbaską na talarki.

Gość gość
25.02.14 [zgłoś do usunięcia] marta~555 ja zawsze polecam zupy- są tanie, zdrowe i pożywne. Ale nie gotowane na chemicznych kostkach tylko na KOŚCIACH. Najtańsze zupy na tę porę roku to kapuśniak z kwaszonej kapusty i krupnik z kaszą X Zupa na kościach? Ja pierrrdolę. Super.

Gość gość
Fasola, kawałek kiełbasy może też być boczek, koncentrat, przyprawy.

Gość gość
tani obiad?kalafior,mizeria,leczo w lutym????podziwiam u mnie tani to teraz pierogi z kapustą,ruskie,z kaszą i czym kto chce,łazanki,kluski z serem,kapusniak,jajko sadzone z ziemniakami a jeszcze kopytka albo kotleciki ziemniaczane z nadzieniem albo sosem ,zupa z makaronem,krupnik

Gość gość
W moim warzywniaku duży ogórek (na dwie osoby) kosztuje 1zł, więc nie wiem skąd zdziwienie, że mizeria jest droga w lutym -.-

Gość gość
opopieram,ogórki najtańsze...ta u góry to chyba nie łazi po targu :P

Gość gość
1/4 szklanki wody 1 makaron (jedna nitka makaronu spagetti z opakowania wystarczy na wiele lat). 3 ziarnka soli i ....wystarczy.

Gość jaaa tez
Obecnie mieszkam sama. Zawsze sie dziwie jak ktos podaje smiesznie mala sume, ktora wydaje na jedzenie np miesiecznie. Zrobilam tutaj kiedys ankiete i bylam w szoku. Nie wiem , moze oni maja jakies zapasy porobione i tego nie uwzglednili, albo jadaja na miescie lub zamawiaja jedzenie ...Nie kupuje slodyczy ( moze raz na jakis czas, jak mam ochote) , wiec na tym oszczedzam. Rano jem platki owsiane lub kukurydziane z mlekiem ( moja kolezanka lubi z woda przegotowana) Uwielbiam makaron z sosem pomidorowym, zabieram to czesto do pracy. Po pracy przez ostatnie kilka tygodni jadlam warzywa na parze z ryba lub piersia z kurczaka ( bez panierki). Ostatnio to mi sie znudzilo, wiec wrzucilam to na patelnie... Z owocow najbardziej lubie jablka . Kupuje tez inne rzeczy i czasem to urozmaicam innymi warzywami, owocami ... Nie jadam jakichs cudow, a i tak wychodzi mi duzo ( w porownaniu z innymi)

Gość jaaa tez
Nie pieke ciast , bo zdecydowanie taniej wychodzi kupic gotowe! Nie jadam ich, ale kiedys probowalam piec :) Staram sie nie jadac pustych kalorii. Zapomnialam ,zejadam tez jajecznice z sosem pomidorowym (tutaj jest on tani, zdrowy i przepyszny)...

Gość jaaa tez
Jadam w miare prosto bez panierek, bez sosow ( nie sadze, aby mialo to jakies wartosci odzywcze) Smakuje mi to co jem , to tylko kwestia przyzwyczajenia.

Gość jaaa tez
Pije do tego szklanke swiezego soku z sokowirowki. Najczesciej wrzucam tam zielone jablko, marchewke i seler , tak zeby byla z tego szklanka. Nie kupuje sokow ze sklepu ani napojow gazowanych. Kwestia przyzwyczajenia. Jeszcze ze dwa lata temu jak konczyl mi sie jeden sok ze sklepu to kupowalam nastepny...

Gość gość
ja piekę ciasta, daję mniej jajek i wcale nie są gorsze np do sernika 2-3, za pierwszym razem miałam obawy ale wyszło dobre, nie wiem po co w wielu przepisach dają tyle jaj

Gość gość
możesz tanio zrobić: -mini pizze -makaron z boczkiem -łazanki -placuszki z cukinia plus surówka z marchewki -kotlety z szynki i sera wszystkie przepisy są tu: przepisyzezdjeciami blogspot com

Gość gość
Naprawde tani?? zupka chinska culineo za 69gr :) a tak naprawde w gre wchodza ziemniaki,kasze,cebula,marchew,buraki itp teraz sa to tanie produkty i warto z nich korzystać.