Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość libelka2014

Czy schudnięcię obniża TSH

Polecane posty

Gość libelka2014

TSH 4,8 (norma 4,2) GLukoza 9 (norma około 5) Cholesterol znacznie przekroczony Trójglicerydy znacznie przekroczone Otyłość skrajna BMI 50 (powino być do 25) Jak myślicie, czy ta otyłość jest wynikiem podniesionego TSH, czy przyczyną? Mój lekarz pierwszego kontaktu jest dość niekontaktowy, a już niedługo zresztą będę nieubezpieczona. Po prostu zastanawiam się czy jeśli udałoby się schudnąć (cudem) to TSH ma szansę spaść?

Gość gość
zrób kompletne badania tarczycy (ft3, ft4, przeciwciała jeśli będzie trzeba) to wtedy będzie wiadomo, czy masz niedoczynność która może powodować przybieranie na wadze (choć mi prędzej wygląda na zespół metaboliczny) i nie, tsh od schudnięcia nie spadnie

Gość gość
zdecydowanie jest odwrotnie

Gość gość
niedoczynność wcale nie jest powodem do przybierania na wadzę. Ja jestem chuda jak patyk, moja córka to samo.

Gość gość
bmi 50??????????????? to ile ty ważysz, matkoicórko? :o

Gość gość
niedoczynność LECZONA nie powoduje przybierania na wadze

Gość gość
Ja mam niedoczynność, niby opanowana przez leki i nie mogę wrócić do formy. Myślę że niestety niedoczynność ma negatywny wpływ na spadek wagi. Kidys gdybym tak jadła jak teraz, nie miałabym problemów z wagą:(

Gość gość
widocznie masz niezbyt ją "opanowaną" albo nie jesz jak należy albo masz też inny problem zdrowotny, o którym nie wiesz może trzustka nie tak pracuje?

Gość gość
to ma wpływ. nadmiar tkanki tłuszczowej ma bardzo duży wpływ na gospodarkę hormonalną, co wynika z biochemii. także oczywiście wskazane będzie schudnięcie z oczywistych względów, i jest szansa że i hormony się ustabilizują aczkolwiek gwarancji nie ma.

Gość gość
chyba nie wiesz o czym mówisz:O jestem chuda jak pies i zawsze taka byłam, a mam niedoczynność

Gość gość
więc fakt, że autorka schudnie niczego nie zmieni w kwestii niedoczynności niedoczynność należy leczyć bez względu na wagę