Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak pieszczotliwie mówicie na swoje niemowlęta ?

Polecane posty

Gość gość
24.02.14 [zgłoś do usunięcia] gość dujduś od tego że bardzo lubi "dujdać" pierś x 11 miesięczny dudjuś doi jeszcze cyca? brawo wygrałaś talon na dziffkę i balon hue hue hue

Gość AUTORKAATEMATUU
heh zapomniałam o jeszcze jednym moim powiedzeniu na syncia heh napisze a co niech się SzTYWNIARY burzą :D Najczęściej na syncia po dujdusiu mówię DUJDOMIR DUJDOSIEWSKI :D

Gość AUTORKAATEMATUU
heh zapomniałam o jeszcze jednym moim powiedzeniu na syncia heh napisze a co niech się SzTYWNIARY burzą :D Najczęściej na syncia po dujdusiu mówię DUJDOMIR DUJDOSIEWSKI :D

Gość gość
cysia????? jezuuu, co za poziom intelektualny..

Gość gość
wierc**iętek, śmieszek, skarb, maluszek

Gość gość
Zdzisek****isek wcześniej Robocik, jak miał bardziej odruchy niż przemyślane ruchy ;)

Gość gość
Zdzisek i dalej urwisek, tak miało być. I chłopcyku-robociku :)

Gość AUTORKAATEMATUU
A co ma mój poziom intelektualny do słowa cyś ? w odniesieniu do maleńkiego dziecka ? nie sądzisz że lepiej powiedzieć do takiego niemowlaka - zaraz dostaniesz cysia albo cycusia niż zaraz będę cię karmić piersią ?

Gość AUTORKAATEMATUU
Co więcej uważam że takie zdrobnienia umacniają wieź z dzieckiem bo są przypisane tylko naszym dzieciom i tylko do nich kierowane :)

Gość gość
:O

Gość fdgfdgfdgfdg
s****cy topik dla idiotek którym macierzyństwo zjadło myślenie

Gość gość
"nie sądzisz że lepiej powiedzieć do takiego niemowlaka - zaraz dostaniesz cysia albo cycusia niż zaraz będę cię karmić piersią ?" - zdecydowanie NIE sądzę :D ale ty i tak tego nie zrozumiesz ;)

Gość gość
Ja mówię jeszcze dziwniej, ale się nie będę chwalić, bo nie chcę być pożywką dla tych hejterek. Baby są wstrętne, ogarnijcie się.

Gość AUTORKAATEMATUU
to tylko współczuć twojemu dziecku matki .........

Gość gość
do dziecka mówi się wyraźnie, normalnym tonem, bez spieszczeń i seplenienia. ono od nas uczy się mówić, więc warto zadbać, żeby od początku uczyło się poprawnej wymowy. inaczej będziesz z nim latać po logopedach przez wiele lat. i nie ma to nic wspólnego ze sztywniactwem lub tworzeniem czy nie więzi, raczej ze zdrowym rozsądkiem

Gość gość
dawno sie tak tu nie usmialam:D wyje na glos:D najlepsze jest to, ze po pierwszym poscie autorki tylko ryknelam ze smiechu, ale za chiny nie wiedzialam czym jest cys i czemu akurat od tego slowa wziela sie nazwa "dujdus":D pozniej pytanie co to jest "cys" i odpowiedz ze cycek - lezealam juz na podlodze, a odkad sie dowiedzialam, ze "dujduś od tego że bardzo lubi "dujdać" pierś ", to juz z niej nie wstaje:D:D:D:D

Gość gość
18:14 - daaawaj, prosze, posmiejemy sie przynajmniej, troche rozrywki nam sie nalezy! prosze prosze prosze, powiedz, przeciez i tak sie nikt nie dowie ze to akurat ty

Gość gość
swoja droga w zyciu bym nie mowila o swojej piersi "cyc" ani "cycus" bo nie jestem zadna krowa do "dujdania". wlasnie mi sie przypomnialo, jak wracalam z pracy autobusem i slysze jak dziecko sie nadziera "cyyyyca cyyyycaaaa daj mi cyyyca, cycusiaaaaaa aaa" i wtedy wlasnie naszla mnie taka refleksja, ze nigdy nie przechrzcze mojej piersi na CYCA, a jak bede chciala nakarmic dziecko, to uzyje wlasnie slowa "nakarmic" albo "dac jesc"

hah ja też poległam ...... jezuuuuu dujduś dujda cysia. :O

nowomowa matek z pieluchowym zapaleniem mózgu

Gość gość
zeby podtrzymac temat napisze, ze znajoma rodzicow mowila na swoje dziecko "jelpik" od slowa "jelp", co oznaczało "jeśc" a własciwie ssac piers:D

Gość gość
A co ma mój poziom intelektualny do słowa cyś ? w odniesieniu do maleńkiego dziecka ? nie sądzisz że lepiej powiedzieć do takiego niemowlaka - zaraz dostaniesz cysia albo cycusia niż zaraz będę cię karmić piersią ? xx sądzę, że lepiej mówić "zaraz cię nakarmię" niż robić z dziecka imbecyla, ale cóż, twoja wola.. mam tylko nadzieję, że nasze dzieci się na siebie w życiu nie natkną bo mogłoby to być przykre spotkanie dla dujdusia

Gość gość
moj to jaszczurka, zmijka, taki mały chudy długi;p

Gość gość
do dziecka mowi sie wyraźnie - owszem, ale jedno zdrobnienie, czy nazywanie go piszeczotliwie na pewno nie zorbi mu krzywdy. już to widzę: Krzysztofie teraz mama będzie Cię karmić piersią. hahahaha

Gość AUTORKAATEMATUU
a ja uważam że to spotkanie byłoby przykre dla twojego dziecka bo mój dujduś jest otoczony miłością , czułością i wie że jest dla mnie wyjątkowy a takie dzieci wyrastają na pewnych siebie i swojej wartości ludzi :)

Gość gość
"gość do dziecka mowi sie wyraźnie - owszem, ale jedno zdrobnienie, czy nazywanie go piszeczotliwie na pewno nie zorbi mu krzywdy. już to widzę: Krzysztofie teraz mama będzie Cię karmić piersią. hahahaha " *************** nie piszę o zdrobnieniach, tylko o infantylnych spieszczeniach. co innego powiedzieć "Krzysiu, teraz Cię nakarmię", a co innego "Dujdusiu teraz podujdamy cysia".różnica jest taka, że to drugie nic nie znaczy i nikt poza głupiutką mamusią tego nie zrozumie

Gość gość
a ja uważam że to spotkanie byłoby przykre dla twojego dziecka bo mój dujduś jest otoczony miłością , czułością i wie że jest dla mnie wyjątkowy a takie dzieci wyrastają na pewnych siebie i swojej wartości ludzi usmiech.gif xx Moje dziecko też jest otoczone miłoscią, codziennie słyszy jakie jest wspaniałe. Ponieważ jest bardzo bystrym dzieckiem, można się do niego zwracać normalnie, nie trzeba robić z niego dujdusia - ofermy.

Gość gość
a musi zrozumieć? naprawdę to jedno zdanie nic nie zaszkodzi dziecku. gorzej jak na wszystrko by tak mpowic.

Gość gość
poza tym temat brzmi - jak pieszczotliwie mowicie na swoje niemowlęta

Gość gość
Po prostu mowie do dziecka po imieniu. Żadnych duduś, sruduś.Jak do niedorozwiniętych??