Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

gorączka 4 dzień pilne

Polecane posty

Gość gość

witam, dziecko od czwartku ma gorączke, ok 38,5 do której dochodzi po - raz dziennie. W czwartek lekarz nic nie wykrył innego poza ostrym katarem i kaszlem---podobno od kataru. Dziś również nic nie wykrył. Czy jakiś taki wirus przeziębieniowy może trwać tyle że aż 5 dni ma gorączke ? może ta lekarka jest jakaś trefna ....ps.apetyt dobry, noce są kiepskie....

Gość gość
??

Gość gość
może ktoś coś poradzi ? podpowie ?

Gość gość
Zrób moze prześwietlenie mój syn był osłuchiwany w czwartek, piątek i sobotę i było ok, w niedzielę poszłam do trzeciego lekarza i jest zapalenie oskrzeli ze zmianami na płucach, a wnuk kolezanki z pracy ma bezobjawowe zapalenie płuc. Twojemu pewnie nic nie jest, ale lepiej trzymaj rękę na pulsie, bo panuje jakieś świństwo.

Gość gość
u nas po 6 dniach wdarło się zapalenie płuc, a też tylko katar i kaszel niby był od kataru, a to guzik prawda ka sie okazało

Gość lekarz80
Badanie moczu i kał na pasożyty

Gość gość
badanie na pasozyty akurat miała ok 7 die przed goraczka, i jest ok, a mozna prywatnie przeswietlenie zrobić?

Żeby zrobić prześwietlenie trzeba mieć skierowanie, odsyłam do ustawy o ochronie radiologicznej. Skoro lekarz nie wysłuchał żadnych zmian czemu chcesz naświetlać dziecko? bo kafeterianka tak radzi?

Gość gość
troche to dla nie dziwne ze dziecko codziennie ok 14 zaczyna gorączkowac, przy samym tarze i kaszlu ....teraz co rusz słysze o bezobjawowym zapaleniu płuc, jest jakas epidemia...poprostu sie boje- do tego nie mam praktyki bo od urodzenia 2 razy miała gorączke, a teraz tyle czasu ?!

zawsze możesz iść jeszcze raz do lekarza, ale moja rada, bez sugestii własnej diagnostyki. Osłuchać jeszcze raz, zajrzeć w gardło nie zaszkodzi.

Gość gość
byłam dzis, i nic. do tego rano było ok, a ok 15 znowu dostała ok 38,5 goraczki. chodzi mi o to czy przy moznym przezeibieniu moze byc goraczka przez tyle czasu czy to na bank cos powaznego ?

w medycynie nic nie ma "na bank" :) Może skonsultuj u innego lekarza z przychodni dziecko?

Gość gość
właśnie inny jest na urlopie, a sa 2 tylko ...nie chce jej ciagac po szpitalach . dlatego pytam czy ktoś coś wie , bardziej doświadczony :)

nie sądzisz chyba że ktoś postawi Ci diagnozę przez internet? :) Nie tędy droga

Gość gość
nieeeee , nie chodzi o to. moze kogos dziecko tak miało , i sie wypowie

Gość gość
Hgg wiem, że jesteś lekarzem i że prześwietlenia nie są zdrowe. Tylko, że wśród moich znajomych ostatnio było 6 przypadków bezobjawowego zapalenia płuc. Ja też pomóc wymyślałam u okazało się, że syn ma zapalenie oskrzeli ze zmianami na płucach. Morfologia była ok, crp nieznacznie podniesione norma do 6 miał 8. Pewnie, że najlepiej iść do lekarza, tylko, że czasem matka, która zna swoje dziecko jest w stanie rozpoznać, że coś się dzieje.

Gość gość
czy czekac i nie robic dramatu, czy cos działać - tylko co. prywatnego lekarza tez nie mam z polecenia, a z ulicy to tak samo moze byc jak w przychodni, na odwal sie

Gość gość
gość - a gorączkował Ci synek ?

Gość gość
A nie możesz iść prywatnie? Skoro masz tylko dwóch lekarzy to może poszukaj w innej przychodni, albo z własną praktyką. Ewentualnie idź na dyżur nocny w przychodni, jeżeli takie u Ciebie są.

Gość gość
moge isc prywatnie, ale własnie chodzi mi o to czy mam juz panikować ??

Gość gość
To moze popytaj znajomych, sąsiadów z dziećmi, poszukaj w Internecie może kogoś polecą.

Gość gość
Jeśli osluchowo będzie ok a temp będzie się utrzymywała to koniecznie morfologia!

Gość gość
My właśnie wyleczyliśmy obustronne zapalenie płuc. W piątek byłam małego osłuchać, miał stan podgorączkowy, potworny kaszel, katar. Nie było naszego pediatry więc osłuchała go inna pani. Stwierdziła że to przeziębienie. W sobotę kaszel się nasilił, w nocy prawie sie nam udusił. W niedziele pojechaliśmy do przychodni, młoda pani doktor stwierdziła przeziębienie mimo,ze gorączka podskoczyła do 39 stopni, ostry kaszel, katar i ogólne osłabienie. W poniedziałek rano osłuchał go nasz pediatra i postawił diagnozę.Nasz pediatra powiedziała,że jak oskrzela są mocno skurczone, to trudno jest rozpoznać zapalenie płuc, bo nic nie słychać. Idź do innego pediatry,niech ci da skierowanie na prześwietlenie płuc.U syna w przedszkolu panowała wirusówka, bardzo wysoka gorączka i żadnych innych objawów.

Gość gość
To Twój wybór, nikt za Ciebie decyzji nie podejmie. Ja myslalam, że panikuję bo gorączka była raz dziennie i do tego codziennie sluchany i wyszło to zapalenie oskrzeli. Nikt Ci gwarancji nie da. Ja wychodzę z założenia, że lepiej sprawdzić niż żałować. Ta 100 czy 200 nie są warte zdrowia mojego dziecka.

Gość gość
jutro bedzie 6 dzien od 1 goraczki ....ma ok 14-15 podwyzszona, i trzyma sie lekko ponad 38 ...daje nurofen od razu spada...w nocy sie budzi. jutro juz działać czy czekać? juz jestem skołowana, bo do popołudnia zachwuje sie normalnie,potem osłabienie lekkie jest. dzis kiepsko kolacje zjadła...a tak to duzo je i pije. przy zapaleniu płuc jak to wyglada ?

Gość gość
aha, i w dzien ma mega katar, kilka razy kaszlnie,a w nocy wiecej.

Gość gość
gość 21 - a po ilu dniach wyszło że to oskrzela?

Gość gość
Każde dziecko jest inne i inaczej znosi gorączkę i chorobę. Ja bym sprawdziła bo za dużo ostatnio tych zapaleń płuc. Ewentualnie zrób rano crp i morfologię z rozmazem, powinno coś wyjść, choć ponoć nie każde zapalenie płuc wyjdzie w badaniach.

Gość gość
We wtorek zaczął pokasływać. Od czwartku był osłuchiwany, a oskrzela i niestety zmiany w płucach wyszły w niedzielę wieczorem.

Gość gość_miła
U nas wyszło ZAPALENIA UCHA po 4 dniach gorączki, zaczęło się od 39,3 a spadło do 38,2, dziecko dostało antybiotyk, na drugi dzień obudziło się późnym wieczorem i płakało z bólu uszu, dałam paracetamol i pomogło, zasnął, na drugi dzien marudził, a trzeciego już był zdrowy, miał kaszel, katar i to taki że nie dał rady go wydmuchać. Na kaszel pomogły same inhalacje z mucosolvanu, a na resztę pomógł antybiotyk :) :)