Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bakusia

Bakuś i inne takie przysmaki

Polecane posty

Gość Bakusia

Hej! Mój tato dał 9ms wnusi Bakusia wafelkowego ;-) Czytam na opakowaniu, że dla dzieci powyżej 3lat :o O co chodzi? Mała zjadła ze smakiem. Sama dotąd nic takiego dziecku nie podawałam, ale nawet przeszło mi przez myśl, by czasem dawać, skoro tak jej smakowało;) Jakieś konsekwencje zdrowotne poza tym, że to "sama chemia"?

Gość gość
raz na jakiś czas można ;)

Gość gość
od jednego nic dziecku nie będzie

Gość gość
nic jej nie będzie, nie panikuj, to tylko na kafe mamusie dają jogurt z mleka od własnej krowy z owocami z własnego sadu. Raz na jakiś czas nie zaszkodzi.

Gość gość
przysmaki ? hehe a ciężko kupić jogurt naturalny i jakiś owoc i to zmiksować :D

Gość gość
dziecko to nie ciele by pchać krowie mleko :D ja akurat nie daje takiego syfu a to co syfiałe to smakuje to dziecko chciało,daj zupkę chińska tez zasmakuje bo wszędzie są aromaty dlatego smakuje ;)

Gość gość
ojeju autorka pisze że dziecko było pod opieką dziadka, mężczyźnie nie wpadnie do głowy kupować jogurt naturalny i mksować z owocami, dziadek chciał kupić wnusi serek, to kupił i nic strasznego się nie stało.

Gość gość
gościu 17:41:47 a jak dziecko podrośnie to będziesz mu robić budyn/ naleśniki/ kakao/ płatki na swoim kobiecym mleku? czy w ogole nie zamierzasz dawać nabiału? :D

Gość Bakusia
Też tak uważam, serio. Poza tym "szukam" powoli takich produktów, co można z sobą zabrać czy na szybko kupić czy żeby zjadła właśnie u kogoś. Z innej beczki: mojej przyjaciółki roczny synek, gdy poszedł do żłobka dostawał takie normalne mleko (nie wiem czy uht czy takie pasteryzowane). W każdym razie w domu dostawał modyfikowane. I to jest normą w żłobkach, chyba że dziecko ma jakieś uczulenie/skazę. I jak teraz to skojarzyłam to ten "nabiał ze sklepu" nie może uchodzić za coś niedopuszczalnego - a wiem, że mamy długo unikają. Ja dziecku daję różne smaki, słodkie też (z umiarem). Nie jestem przesadnie eko, fit i 100% natura;) Chodzi mi tylko o to czy zbyt wczesne (no właśnie: od kiedy?) podanie mleka czy przetworów może jakoś zaszkodzić, wywołać jakieś trwałe uczulenie?

Gość Bakusia
Dzięki za odp. Córka próbowała już naleśnika (też z mlekiem, no odrobiną). Nic jej nie było. Chodzi mi o to czy można jakoś nieopatrznie wywołać jakieś uczulenie, podobnie jak z glutenem (zaleca się ekspozycję). Wiem, że są jakieś jogurty dla dzieci, takie że nawet nie muszą być przechowywane w lodówce:o Takich nie podawałam, drogie to i raczej też sztuczne.

Gość gość
Kochana,teraz nabial wprowadza sie wlasnie po 9 miesiacu i to wlacznie z mlekiem krowim:) Te ktore sie tak burza na mleko pewnie kupuja sloiczki a w nich dodatek mleka,masla,smietany,wystarczy poczytacz. Szczegolnie w hippie. A cukier i sol tez jest. I to srodek specjalnego przeznaczenia zywieniowego dla niemowlat. Ja ci zaproponuje alternatywe dla bakusia-danonki:P wiem,zaraz mnie tu zjada i pozra zywcem. Od czasu do czasu nie zaszkodzi,a ma lepszy sklad niz bakus, brak sztucznych barwnikow.i konserwantow. Nie popadajmy w paranoje:)

Gość gość
moj syn je jogurty od 8 miesiaca, faworyt to waniliowy z Biedry :-P

Gość gość
przed roczkiem juz jadla, teraz codziennie (3 lata)