Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czepiacie sie matek nie pracujacych

Polecane posty

Gość gość

ze pasozyty, a ja moze i pracuje ale dostaje powalajaca stawke najnizsza krajowa. Za ktora, w razie czego nie utrzymam sie z dzieckiem. Masakra jakas.

Gość gość
no wlasnie lepiej nieraz w domu byc niż isc się poniżać za marne grosze

Gość gość
za 1500 utrzymasz się z dzieckiem. możesz poszukać pracy dodatkowej, jak brakuje na kosmetyki i inne zbytki. jeżeli oboje rodzice pracują to nawet za małymi pensjami zarobią z 3000-4000 a to już starcza na życie na całkiem dobrym poziomie. Wiem bo tak mam. Poza tym - pracuje się nie tylko dla pieniędzy, ale dla doświadczenia, oraz coby nie zdziczeć samej.

Gość gość
ale pieprzycie! "poszukac sobie pracy dodatkowej" tak, jakby praca i to dodatkowa lezala na ulicy! zwyklej pracy za najnizsza ciezko znalezc, a co dopiero dodatkowa! poza ty, nie kazdy ma w domu opieke do dziecka, pewnie zaraz zaczna sie dobre rady typu "oplac opiekunke" :O

Gość gość
Alez pracujemy z mezem oboje, mamy razem 3000 tys zl z porywem do 3500, zalezy od miesiaca. Ja pisze o sytuacji, gdybym zostala sama z dzieckiem.

Gość gość
z jednej roboty do drugiej a z dzieciakiem co? I co to za życie od rana do nocy w robocie ?

Gość gość
na kafe czepiaja się wszystkiego: dużo pracujesz - źle, nie pracujesz - źle, karmisz mm - źle, nie masz ślubu - źle, chodzisz do kościoła - źle, jesteś niewierząca - źle, jesteś samotną matką - źle, jesteś nastoletnią matką - źle, zostajesz mamą po 40-stce - źle, nie masz auta - źle, jesteś po rozwodzie - źle więc tu akurat nikomu nie dogodzisz, bo same ideały siedzą :P

Gość gość
poszukać pracy dodatkowej a dziecko wychowa i zajmie się nim bocian który przyniósł :D kobieta nie robot by się zaharować idąc np na 8h i jeszcze potem do kolejnej pracy :D ale trzeba też pomyśleć zanim traficie na takie bagno,trochę ambicji a nie narzekania a pracuje się dla pieniędzy a nie dla doświadczenia,ciekawe czy ty gościu chodzisz do pracy dla doświadczenia a nie zarobku,pracuje się by mieć pieniądze na życie a nie by się nie nudziło :D Ja nie pracuję,wychowuję dziecko i oczekuję drugiego,nie narzekam bo nie mam na co,faceta mam zaradnego,ma taką pracę że niczego nam nie brakuje

Gość gość
W zyciu bym nie chciala byc zalezna finansowo od faceta, bo dzisiaj jest, a jutro go moze nie byc. Poza tym sa takie niezwykle kobiety, ktore lubia swoja prace I nie traktuja jej jak zla koniecznego.

Gość gość
ale autorka ma rację niestety, tutaj siedzenie w domu z dzieckiem to pasożytnictwo:/ też chciałam iść do pracy ale po kilkuletniej przerwie maks co dostane to pewnie 1200 o ile to nie będzie umowa zlecenie... jak podliczyłam wydatki na żłobek przedszkole i obiady w świetlicy bo nie mam babci do pomocy, dojazdy, wyszło mi koło 800zł, a dzieci w przedszkolu chorują, przerabiałam, przerabiałam też antybiotyki przy 2 naraz, 250zł poszło się paść... może i jestem wg was pasożytem ale za 200 czy 300 zł więcej szkoda mi w ogóle oddawać najmłodszego na cały dzień do żłobka... a w domu przy 3 dzieci mam wystarczająco dużo roboty i daleko mi do pasożyta:/