Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taki mam pomysl

uwazam ze powinnismy mowic o ukrainie

Polecane posty

Gość taki mam pomysl

Jak o ponstwie, przyszedl juz na to czas. Porzucmy w koncu forme jade NA ukraine, co sie dzieje NA ukrainie... tak sie mowi o mniejszych jednostkach terytorialnych niz panstwo! Nauczmy sie w koncu szacunku do tego narodu! Jade DO Ukrainy i co sie dzieje W Ukrainie. Ja juz zaczelam tak mowic, narod ten wzbudzil moj podziw tym jak zawalczyli o swoje, jak wypedzili zlodziei... czego my nadal nke potrafimy zrobic we wlasnym kraju:(

Gość gość
tak mądralo, leczymy ukraincow za nasze , umieramy z głodu, bez pracy a zaraz pojdzie transza pomocy dla UKRAINY , która chyba myśli,że jesteśmy bogatym zachodem!! stop okradaniu Polakóww!

Gość taki mam pomysl
Stop bezmuzgowiu, czy to jest wina ukraincow? Oni potrzebuja pomocy, ktos im te pomoc oferuje to maja powiedziec - zajmijcie sie soba, my tu sobie umrzemy? To tylko swoadczy o tym ze w kraju sa srodki na to zeby i polakom zylo sie lepiej i wmawia sie nam ze w kraju jest jak jest bo inaczej sie nie da... szukajmy odpowodzialnych za stan rzeczy, a nie przerzucajmy winy na inny narod. Polacy powinni w koncu zaczac myslec, przestac sie bac.

Gość taki mam pomysl
*bezmozgowiu - sama sie poprawie zanim ktos ki wytknie blad i zrobi z tego glowny temat tej dyskusji

Gość gość
Ukraina to teraz dobry temat aby odwrócić uwagę od tego p i e r d o l n i k a, który panuje w Polsce. Brawo! piszcie i przejmujcie się Ukrainą a nasi dalej będą obrabiać nam tyłki na grube miliony.

Gość gość
nie mam czasu bo teraz ścigam Janukowicza za złapanie jest nie zła kasa

Gość gość
Sami są sobie winni, poza tym ten kraj prędzej lub później zniknie z mapy Europy.

Gość gość
a czy ktoś wie co się stało z piękną panią minister sprawiedliwości Oleną Łukasz wie kto??????????????

Gość huhuhuhuhujhujn
Odwrocic uwage? Dajcie spokoj:p kto madry to wie ze ukraina teraz nie odwraca uwagi a zwraca uwage na problemy w naszym panstwie. Oczuwiscie jak ktos cep, to patrzy na doniesienia z majdanu i zadna dodatkowa refleksja, zadne odniesienie do naszej rzeczuwistosci go nie nachodzi... co madrzejsi jednak widza wiecej. .

Gość gość
Do autorki tematu- niestety twoja wiedza na temat sytuacji w tym kraju jest licha a treści maksymalnie przepełnione sloganami z jakich aż bije bezmyślnością......przykładowo na Krymie dostałabyś teraz w japę.

Gość gość
tam na Ukrainie to wszystko dzieli religia 10 mln rdzennych Rosjan oni nie mogą sie dogadać z Ukraińcami wschód bogaty zachód Ukrainy biedny zachód chce do unii a wschód chce do Rosji na wschodzie mówią po rosyjsku na zachodzie po ukraińsku bez sensu trzymać ten stwór najlepiej to jest podzielić ten kraj na dwa państwa

Gość gość
a co mi tam ukrajana albo i wszyscy brudasy

Gość gość
huhuhuhuh*jh*jn Odwrocic uwage? Dajcie spokoj kto madry to wie ze ukraina teraz nie odwraca uwagi a zwraca uwage na problemy w naszym panstwie. Oczuwiscie jak ktos cep, to patrzy na doniesienia z majdanu i zadna dodatkowa refleksja, zadne odniesienie do naszej rzeczuwistosci go nie nachodzi... co madrzejsi jednak widza wiecej. . - tak a ty wyciagasz najprostsze wnioski , to idz protestowac, gdyby wladza sie bala to by media nie pokazywaly tego i nie wspieraly, a mówią : - poniewaz jest to ostrzezenie = wyjdziecie na ulice to my was wystrzelamy - Polacy i tak nigdzie nie wyjdą,więc nie ma zagrożenia

Gość taki mam pomysl
Ale nie jestem na krymie i nie musze sie obawiac ze dostNe w jape. Mam gdzies jak oceniasz stan mojej wiedzy, akurat wschod lezy w obszarze moich zainteresowan, moze dla ciebie to sa slogany, ale zapewne nikt z twoich nliskich nigdy nawet stopy w ukrainje nie postawil i nke czujesz sie z terytorium wschodu nijak zwiazana. Nie bede ci teraz tlumaczyc dlaczego tak mnie to rusza wszystko, bo musialabym poruszac kwestie prywatne, rodzinne i osobiste ponad miare. Ale wszystko co sie dzieje na wschod od naszych zadkow zawsze mnke bedzie zajmowac, mam sentyment do ukrainy, mam tez do rosjii choc moze sie to w obecnej sytuacji wydawac niedorzeczne. Obydwa kraje sa mi o tyle mniej bliskie niz polska, ze po prostu w nich nke mieszkam.

Gość gość
Ukraina stanowi obecnie miejsce starcia się różnych sił i poglądów na to jak w ogóle ma dalej funkcjonować."Unii" marzyło się już od dłuższego czasu jej przekształcenie w bufor taniej produkcji dla czołowych transgranicznie działających producentów....Stronie rosyjskiej zaś-poddanego odbiorce i konsumenta dostaw surowców i energii. Samo społeczeństwo tego państwa też jest podzielone na obóz proeuropejski,cokolwiek to oznacza,idealizujących swą rolę w polityce ludzi z prawego sektora jacy wcale za unią nie tęsknią jak i mieszkańców wielu regionów uznających szeroki alians z Rosją. To wg mnie nie pozwoli na stabilizację.

Gość gość
Ukraina czyli temat zastępczy. Lepiej zainteresuj się kolejna aferą na grube miliony w polskim ZUSie.

Gość huhuhuhuhujhujn
Wiem ze polacy nie wyjda, bo polak to juz od dawna nie znaczy dumny czlowiek, polak sie zapatrzyl na zachod, zapomnial ze moze w druga strone jest mu blizej, ze to jednak na prymitywnym wschodzie jeszcze jest duch walki i potrzeba buntu. Polak juz sie nie buntuje i nie wstaje ze stolka, bo stal sie wygodny i leniwy, bo na emocje woli popatrzec niz w nich uczestniczyc, moze tak jest latwiej i bezpieczniej, nie wiem tylko czy na pewno tak jest wlasciwie.

Gość gość
To czego ty własciwie chcesz oprócz zmian w językowym sensie sprowadzajacych sie do "w" a nie "na"?

Gość gość
to sobie qrwa załóz osobny temat o zusie a to jest temat o Ukrainie jak ci nie pasi to wypad stad

Gość gość
Do autorki- Ok. Jakie są zatem twoje propozycje rozwiązań dla Polski?

Gość huhuhuhuhujhujn
Ja ma zus gdzies, nic mi z tego zusu juz nie skapnie. Panstwo wiec kolejny raz, co miesiac nie okrada, okrada mnie legalnie, mowiac mi ze to "moje skladki"... skladki sa MOJE tulko ze JA nie koge nimi rozporzadzac. Co mi da zajmowanie sie zusem? Nic z zusem nie zrobie, dopoki nic nie zrobi sie z tym krajem...

Gość gość
mysmy juz byli pod panowaniem sowieckim przez 45 lat i co z tego mielismy

Gość jakbytutego
Autorka niestety juz chyba sie zmyla spac, nie ma sie co dziwic. Wyszla z pkkojowym tematem, a dostala po tylku od was, za darmoszke.

Gość gość
prawdziwy problem to jest : a) okradanie Polakow b) nadmiar muzulmanow w Europie

1. lasy panstwowe 2. z ofe do zus 3. sluzba zdrowia to dzisiaj topowe tematy a nie jakas tam ukraina....

Gość taki mam pomysl
nie poszlam spac, ale musze sie uczyc na jutro wosu, bo kartkowka