Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pennyyyy

zaparcia po kaszcze mleczno ryżowej

Polecane posty

Gość pennyyyy

moja córa za tydzień kończy 6 mieś i ewidentnie ma zaparcia po kaszce mleczno-ryżowej z bobovity. próbowałam dodawać starte jabłko, ale miała tylko po tym wiatry, a zaparcia były dalej. jak na razie wprowadzenie drugiego stałego posiłku to porażka. jakie polecacie kaszki przy problemach z zaparciami?

Gość gość
ogolnie kaszki ryzowe i kleikki ryzowe zapieraja.przezuc sie na kukurydziane i bd ok

Gość pennyyyy
kleik kukurydziany czy jakieś inne kaszki?

Gość gość
kleik kukurydziany na razie sa i kaszki mleczno kukurydziane ale po 8-9tym mcu chyba dopiero.mozesz np zrobic mleko na kleiku kukurydzianym i dodac owoce

Gość gość
możesz też robić mniej gęstą kaszkę żeby dziecko stopniowo się przyzwyczajało

Gość gość
A czy tylko sa gotowe kaszki dostepne? Ludzie ruszcie glowa. Mozesz da kleik kukurydzian i dodac owocow jak ktoa napisal. Mozesz ugotowac kasze.jaglana,jak ma prblem z grudkami to zblendowac. Mozesz ugotowac kasze gryczana niepalona i zrobic jw. Mozes kupic gotowe kaszki holle bezglutenowe,bo domyslam sie,ze glutenu jeszcze nie podajesz i rowniez je dosmaczac. Czy tylko jest wybor kaszka ryzowa i mlecznoryzowa? Moje dziecko ma rok i odkad je zaparlo po kaszce ryzowej to do te pory mu nie.daje a ma.rok. owszem troche ryzu do obiadu,deseru ale nigdy pelnoryzowy posilek. Jest tyle alternatyw,a ja dojdzie gluten to juz w ogole tylko przebierac i wybierac I wcale nie w gotowcach.

Gość pennyyyy
dziś podałam jej na śniadanie kleik kukurydziany z jabłkiem na mleku, zjadła połowę porcji, co uważam za sukces. zobaczymy jak będzie reagować. bardzo się niecierpliwi przy jedzeniu :D a że wolno jej to idzie, to po 10 min ma już dosyć :)

Gość pennyyyy
gluten wprowadzam, ale na razie w ilości 3g do posiłku. wprowadzanie glutenu na mm trwa ok 3 miesięcy wg tego co czytałam

Gość gość
Moje dziecko źle reaguje na wszystko z Bobovity, czy to kaszki czy herbatka czy coś jeszcze innego.

Gość gość
Jaglana holle