Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

śmiac mi się chce z matek krzyczących żeby szczepić

Polecane posty

najgorsze że obowiązkowe szczepienia obowiązują tylko do Tanzanii na żółtą febrę. Polio można zawlekać z Keni, RPA czy Nigerii w zgodzie z prawem :) Tragedia że nie ma szczepienia na malarię, w czasach kiedy wszyscy podróżują ;/

Gość gość
No wlasnie.....nie ma szczepien na malarie, ludzie podrozuja non stop i jakos epidemia nie wybucha :D

Gość gość
300 milionów zarażonych to nie epidemia? w Polsce też się leczy malarię, w Gdyni

Gość gość
najwiecej krzycza te co nic nie wiedza, moja kolezanka nabijała sie ze mnie ze nie zaszczepiłam córke MMR, mamy dzieci w tym samym wieku maja dzis ponad 7 lat, jej synek krótko po szczepieniu MMR zapadł na autyzm, dzis juz jej tak wesoło niejest

Gość gość
nie ma związku między autyzmem a MMR. NIE MA!!! Szczepienie ani nic innego nie może wywołać autyzmu! AUTYZM TO CHOROBA WRODZONA! Wbijcie sobie to do łbów, bo się kompromitujecie!

Gość gość
ha a właśnie że ten związek robi się coraz bardziej prawdopodobny. jak zaszczepiłyście to się odpierdzielcie, powinnyście być spokojne

Gość gość
a pomyślałeś że nieszczepiony bachor może zarazić różyczką ciężarną? albo dziecko z białaczką? albo w immunosupresji? albo niezaszczepione młodsze rodzeństwo ?

"najwiecej krzycza te co nic nie wiedza, moja kolezanka nabijała sie ze mnie ze nie zaszczepiłam córke MMR, mamy dzieci w tym samym wieku maja dzis ponad 7 lat, jej synek krótko po szczepieniu MMR zapadł na autyzm, dzis juz jej tak wesoło niejest" xxx Gdybyś wykazała choć minimum inicjatywy i poczytała a nie opierała się na plotkach podsłuchanych przy piaskownicy to wiedziałabyś że Pan Doktor który w 98 r. opublikował artykuł o rzekomym związku szczepień MMR a autyzmem, został skreślony z listy lekarzy za nie etyczne postępowanie. Pieniądze na badania otrzymał od firmy farmaceutycznej która występowała przeciwko szczepieniom MMR. Wiarygodny jest dla Ciebie taki specjalista??

Gość gość
MałaMi, co się dla debili produkujesz? wiadomo że szerzą plotki o szkodliwości jednej szczepionki, żeby potem zaproponować płatną, "zdrowsza" alternatywę.

Gość gość
" Gdybyś wykazała choć minimum inicjatywy i poczytała a nie opierała się na plotkach podsłuchanych przy piaskownicy to wiedziałabyś że Pan Doktor który w 98 r. opublikował artykuł o rzekomym związku szczepień MMR a autyzmem, został skreślony z listy lekarzy za nie etyczne postępowanie. Pieniądze na badania otrzymał od firmy farmaceutycznej która występowała przeciwko szczepieniom MMR. Wiarygodny jest dla Ciebie taki specjalista??" MĄDRZE GADA, POLAĆ JEJ!!!!

Gość gość
dziewczyny wy w ogóle logicznie nie myślicie... bo na zdrowy rozum matka homo sapiens mająca zdolnośc logicznego myślenia powinna pomyśleć że coś tu nie gra. a dlaczego? bo przecież szczepionka to martwy szczep danej choroby, no dobra wszystko fajnie, większość na tym kończy etap myślenia i przechodzi do czynu. ale dlaczego już nie pomyslicie jak ten szczep został "uśmiercony"... i dalej mozna ciągnąć bez żadnej wiedzy medycznej tak na zdrowy rozum że skoro dana substancja "uśmierciła" ten szczep, to jakim cudem ta substancja nie oddziałuje negatywnie na cały organizm - to tak od strony czysto logicznej. no ciężko by tu podważyć, a jak któraś wspomni o "oczyszczonych szczepionkach 5 w 1" to już wogóle nie wykazuje cech logicznego myslenia.

Gość gość
i jescze poza tym substancjami "uśmiercającymi" dany szczep są jeszcze substancje konserwujące i bakteriobójcze... więc sorry ale nie gadajcie że to takie cudowne i bezpieczne

Gość gość
nie myślisz logicznie, szczepy można zabić na tysiące sposobów, niekoniecznie substancjami chemicznymi, tak aby po wprowadzeniu do organizm, nie wykazywały żadnej reakcji toksycznej, nieraz jedynie uczuleniową

No jak widać dla niektórych nie jest to tak oczywiste :) Ale masz rację, nie będę się więcej produkować. Żadne logiczne i medycznie poparte argumenty do nich nie przemówią. Za to koleżanka koleżanki której koleżanka powiedziała że szczepienia są be, pewnie miała rację :))

Gość gość
16:28 nieetyczne postepowanie to jakie? że głosił prawdę pozbawiając przy tym kasy i autorytetu swoich kolegów? a jak gościu z usa poszedł siedzieć za fałszowanie badań nt szkodliwości szczepień, publikował fałszywe raporty bo został przekupiony przez koncern farmaceutyczny to to było etyczne postepowanie?

Gość gość
a niby jaką kase mają lekarze ze szczepień? Przestańcie p*******ć o opłacaniu wycieczek bo to już nawet śmieszne nie jest. A fakt, mają łapówki- długopisy i karteczki !!!

Gość gość
a czym??? wodą utlenioną? :D

Gość gość
np czynnikami fizycznymi

Gość gość
większośc chorób wyeliminowano włąśnie rpzez szczepionki. ale mamusie madrzejsze od lekarzy

Obiecuję sobie że to jest ostatni wpis, bo czytanie tych waszych bredni wywołuje u mnie coraz większy szok. Postępowanie jego było nie etyczne, bo badania którymi popierał swoją tezę fundowane były przez koncern farmaceutyczny!! Czy to tak ciężko zrozumieć?? Nie znam sprawy drugiego lekarza, ale bardzo dobrze że poszedł siedzieć. Czy jest za szczepieniami czy nie, nie interesują mnie sfałszowane wyniki badań, i brzydzę się takimi ludźmi.

A szczepy zabijają młotkiem. A przecież młotka już w szczepionce nie ma :D

Gość gość
mała mi czy jak ci tam, w sprawie doktora Wakefielda radzę się doinformować.

no co ty pewnie że się szczepiłam no ale widzisz co szczepionki powodują na moim przykładzie twoje dziecko tez takie będzie jak ja

Gość gość
Gdyby nie te przeklinane szczepionki to dalej byśmy umierali na wszelakie świństwa choćby takie polio, chciałybyście, bo ja nie

Gość gość
Mnie się chce śmiać z jednych i drugich. Ciągle te same tematy są zakładane, a jak wiadomo, szczepiące nie przekonają nieszczepiących, i na odwrót :P

Gość gość
teorie o rzekomym wyeliminowaniu chorób poprzez szczepionki już dawno obalono